Måste man gå genom immigration för transfer till Langkawi från Kuala Lumpur

Av K0kii
23 okt. 2018 16:38
Visningar: 383
Hej visa personer! Har sökt men inte precis hittat svar på min fråga.

Planerar att flyga till Langkawi i februari med Turkish airlines via Istanbul till Kuala Lumpur, för att där byta till Malindo Air eller Malaysia Airlines till Langkawi. I båda fallen gäller att man kan köpa hela resan av resebyrån (Opodo), dvs inte flera olika köp. Måste man gå genom immigration och hämta ut baggaget i Kuala Lumpur vid byte, oavsett Malindo/Malaysia? Funderar på hur mycket tid som behövs för bytet. Förstår inte riktigt det här med allianser och om det påverkar. Antar att man får gå igenom passkontroll i Langkawi annars, vilket verkar lite konstigt efter ett inrikesflyg?

Tacksam för svar

Hälsningar
Kristin
Av Erik777
23 okt. 2018 21:24
Immigration behöver ni passera i Kuala Lumpur.
Väskorna kan däremot åka direkt till Langkawi, om hela resan är på samma biljett. Är det på olika biljetter så måste ni troligen (men inte helt säkert) hämta ut bagaget i KL.

Ska göra en snarlik resa själv men till Alor Setar i November, då med olika biljetter, får se om vi lyckas checka in dem hela vägen. Är medveten om att det troligen inte går.
Av Erik777
21 nov. 2018 18:43
Det gick att checka in bagaget hela vägen från Linköping till Alor Setar. Trots att sista benet KUL-AOR var på ett annat bokningsnummer :) Reste med KLM och Malaysia Airlines. Det finns en "egen" immigration-kö för transferpassagerare på KLIA.
Av K0kii
5 jan. 2019 15:37
Tack för hjälpen!
Kristin