Från Koh Lipe till Kuala Lumpur

Av Aktner
17 mars 2014 21:07
Visningar: 787
Planerar resa med familjen i jul 2014. Huvudmål är Langkawi och Koh Lipe via KL. Men på väg hem vill vi passa på att se lite av malaysia (Max 5 dagar). Tips på sevärdheter och resa med buss eller tåg?
Av Sierra
17 mars 2014 23:12
Jag antar att ni efter Lipe åker över till Langkawi. Från Langkawi kan ta färja 2,5 tim till Penang (Georgtown) och lägga ett par dagar där. Därefter kan ni åka buss upp till Cameron Highlands innan ni fortsätter med buss till KL.
Av Moltas
18 mars 2014 07:01 (redigerad)
Om du följer Sierras råd med resa till Penang så hitta ett boende i Batu Ferringi http://wikitravel.org/en/Batu_Ferringhi
Klart finaste stranden på Penang.
Georgetown på Penang är väl värd ett par kvällar. Åk lokalbuss mellan Batu Ferringi och Georgetown kostar bara 3 ringit men ha jämna pengar med för de ger inte tillbaka någon växel.
För vidare transport mot KL rekommenderar jag https://www.aeroline.com.sg/sc_corus.html och boende på Corus Hotel. Bussen stannar precis utanför hotellet och hotellet ligger mycket bra till i KL.

//M
Av Aktner
18 mars 2014 07:06
Tack för svar Sierra! Hur lång tid ska man räkna att bussresorna tar? Jag var på Penang 99, och var inte särskilt imponerad. Var där i juli och sämre väder så vi kanske fick fel intryck?
Har du rek på boende i Penang, Cameron Highlands och KL?
Vi tittar efter mellanklass.
Av Sierra
18 mars 2014 14:22
Du har fått bra svar av Moltas ang Penang.

Info ang busstider, boende och utflykter i Cameron Highlands har du här. Om ni finner det lämpligt kan som synes Kang Tours fixa det mesta, även transport från Cameron till KL:
http://www.kangholiday.com/bus-transfer-service.shtml

Jag har bott på Melia Kuala Lumpur i KL och det var riktigt bra. Gångavstånd tills du är mitt i smeten med shopping mm. http://www.agoda.com/sv-se/melia-kuala-lumpur/hotel/kuala-lumpur-my.html
Av Aktner
4 juni 2014 20:24
Tack för svar Sierra. Det lutar nu åt att vi tar oss från Koh Lipe till Penang. Är det möjligt att göra detta på en dag eller måste vi ha en natt på Langkawi? Vi har fått rek att bo i gamla Georgetown och uppleva atmosfären där. Någon som har tips på bra boende med hög standard ? Är Georgetown att föredra eller ska vi satsa på strandnära boende? Vi har upplevt fina stränder i 2 veckor innan dess så kanske blir vi besvikna?
Av Sierra
4 juni 2014 22:35
Tidtabeller Lipe - Langkawi för kommande säsong är ännu inte uppdaterade och klara. Det har varit ändringar i trafiken senare delen av den gångna säsongen då Langkawi Port Authority den 28 mars plötsligt stoppade all speedboat trafik mellan dessa två öar. Sista två månaderna (april - maj) utfördes transfers med färja. Vi får se hur det slutgiltigt blir när uppdateringar presenteras i mitten av juli.

Hur om helst, ni behöver inte stanna en natt på Langkawi. Det avgår dagliga två färjor till Penang från Kuah Jetty på Langkawi kl 14.30 och 17.15 och jag är ganska säker på att ni hinner den första. Det tar 2 tim 45 min till Penang.

Ang boende i Georgetown har jag inga tips...