Shopping KL, Langkawi, Koh Lipe och Malaysia i stort

8 feb. 2013 23:39
Visningar: 2832
1: Tips på "måsten" i KL? Både vad gäller shopping och sightseeing. Små barn är med på resan så gärna något roligt ställe för dom också :)

2. Kamera + tillbehör såsom objektiv etc funderar vi på, är det en bra affär att köpa sådant där? Hur är det med menyer och sådant i så fall, finns svenska att få tag på? Är det stor risk att man får fejk eller märks det tydligt vad som är original och inte? Är detta något man prutar på eller är det de priser som anges som gäller?

3. Hur är det i Malaysia, prutar man på samma vis som i Thailand eller vad gäller och hur mycket gäller?

4. Shoppingtips på Langkawi/Koh Lipe?

5. Hur mycket pengar bör man växla innan man åker och hur lätt är det att hitta en ATM? Finns de överallt?

6. Om man ska till Koh Lipe så behöver man väl THB, växlar jag enklast det här hemma eller var gör jag det? Finns ATM där?
Av Macho
9 feb. 2013 07:36
Hej.
1. TV-tornet är väl värt att åka upp i. Petronas tower på kvällstid. Times Square building är ett varuhus med berg och dalbana samt diverse karuseller inomhus.

5. ATM finns överallt i KL.

6. På Koh Lipe finns ingen ATM. Telaga harbour på Langkawi har en ATM där man kan plocka ut THB.

MVH Macho
Av Hille2
9 feb. 2013 09:58
Räkna inte med att det finns svenska menyer(!) någonstans. Skulle möjligtvis vara på Lipe då, eftersom det åker oerhört stora mängder med svenskar dit. Där kan ni väl iofs också be någon svensk översätta menyerna åt er om ni inte kan engelska.
Av Macho
9 feb. 2013 10:06
Hej.
Om jag förstod rätt så var det väl instruktionsbok eller liknande till kameran du menade
när du skrev menyer, eller?

MVH Macho
Av Hille2
9 feb. 2013 10:17
Citerat från macho:
Hej.
Om jag förstod rätt så var det väl instruktionsbok eller liknande till kameran du menade
när du skrev menyer, eller?

MVH Macho
Ha, ha...ja det kanske det var :) Om det är ett stort märke och modellen även säljs i Sverige så kan man nog få tag på en sån. Dock brukar de vara ganska kortfattade men för alla kända modeller brukar man kunna ladda ner en instruktion på engelska från tillverkarens hemsida (om det inte följer med en sån)
9 feb. 2013 16:23
Precis, menyerna i kameran tänkte jag på :) Mjukvaran med andra ord.

Tack för alla svar :)
10 feb. 2013 20:06
Hur mycket fickpengar behöver man på ett ungefär ha på Koh Lipe om boendet är betalt? Tänker eftersom man inte kan ta ut där. Vad kostar en måltid (ca snittpris) osv.
Kan man betala med kort där?

Gissar på att det är i KL den mesta shoppingen finns, men hur är det på Langkawi och Koh Lipe? Finns det något speciellt som kan va kul att köpa där och som kan va svårt att finna i KL? Typ hantverk eller annat, vad som helst.
Av Trea
10 feb. 2013 22:20
1. Petrona Towers förstås och shopping. Vi har skrivit lite om det här:
http://www.freedomtravel.se/2013/01/kuala-lumpur/

2. Vet ej

3. I shoppingcentren i KL är det fasta priser. I Chinatown prutar man.

4. Vi har skrivit om shopping på Langkawi här:
http://www.freedomtravel.se/2012/12/shopping-pa-langkawi/
Och om shopping i KL här:
http://www.freedomtravel.se/2013/01/shoppingfynd-fran-malaysia/
http://www.freedomtravel.se/2013/01/chinatown/

5. På Langkawi finns ATM mitt på stora gatan i Cenang, vid taxfreen. I KL finns det överallt.

6. Vet ej
Av Sierra
10 feb. 2013 22:30
Ang detta med pengar och kortbetalning har du denna info i min Lipe-Guide.
Du kan få en måltid från 60 THB och uppåt.

Info om shopping på Langkawi har du i min Langkawi-Guide.
På Lipe finns inget speciellt.
Av Annl
11 feb. 2013 15:48
Har varit i KL men inte i Thailand eller på de andra ställena i Malaysia som ni ska besöka.

Petronas är rolig att besöka och man kan åka upp i den men måste ordna med biljetter i förväg och det släpps bara ett visst antal per dag. TV-tornet är också kul. Att ta en tur med hop on hop off-bussen är också roligt och ger er en bra överblick över stan.

Gör dock inte samma misstag som vi; vi ville äta lunch i Little India och pratade med en dam på turistbyrån vid TV-tornet och bad henne rekommendera en trevlig restaurang i Little India och att ordna en taxi som kunde köra oss dit. Det visade sig att stället hon rekommenderat var en svindyr indisk restaurang på ett internationellt hotell (och inte alls Little India som vi ville uppleva) så vi bad chauffören köra oss till Little India.

Efter den turen lärde vi oss att det finns två Little India i KL - old och new och han körde oss till den gamla delen. Något läbbigare har jag aldrig varit med om (förutom i Indien självt då) och att äta där var totalt uteslutet. Dagen efter -då vi åkte på bussrundturen - upptäckte vi att det fanns ett New Little India också...

Och vad gäller shopping så är min erfarenhet att du kan glömma Asien om det är märkesvaror du talar om (billigt krimskrams och kopior finns det däremot massor av). Asiaterna är galna märkesvaror och dessa är betydligt dyrare än i Europa och i USA. Jag hade sett en väska på Mulberry hemma i Europa och samma väska hittade jag i KL och trots att butiken i KL hade rea och sänkt sina priser med 30-40 procent så var väskan dyrare i KL.

Och vad gäller kameragrejjer så är det B&H i NYC som gäller - där gör du riktiga fynd. I går köpte maken en fullformatare mak III Canon för ungefär halva priset jämfört med hemma om jag förstod "tekniktugget" rätt.