Värt att stanna i Kuala Lumpur?

Av Petrali
26 aug. 2019 21:37
Visningar: 596
Hej!

Jag ska besöka Malaysia för första gången i början på november. Kommer resa själv och planen är att fortsätta till Langkawi.
Men då jag landar mitt i natten finns det inget flyg vidare förrän på morgonen.
Kan det vara värt att boka in någon natt i Kuala Lampur och kika på staden, eller är det bättre att ta en natt vid flygplatsen och resa vidare direkt på morgonen?
Pga en dålig miss av mig när jag bokade flyget kommer jag endast ha 10 dagar i landet och vill inte ”slösa” dem på onödiga saker :)

Tacksam för tips! 😀
Av Petrali
26 aug. 2019 22:21
Tack för tipsen! Ska kollas upp 😊
Har du rest runt i landet?
Finns det något annat ställe som kan vara värt att prioritera?
26 aug. 2019 23:04
Nä, jag var bara i KL och sen åkte jag till Borneo vilket var ett av huvudmålen med min resa till SoA den gången.
Kan dock starkt rekommendera Borneo!
Min bror var i Cameron Highlands och det var också bra säger han.
Av Erik777
26 aug. 2019 23:30
Beror på, om du redan har varit i Singapore och Bangkok, och inte tycker att det gav något, så kan du skippa KL. Men om du inte besökt någon sydostasiatisk storstad, eller gillar dem, så tycker jag absolut du ska stanna. Jag brukar oftast bo i Brickfields, av tre anledningar: Gott om billiga hotell, bra kommunikationer, fantastisk mat om man som jag gillar sydindiskt. Men att bo vid Bukit Bintang eller KLCC har också sin charm. Kom ihåg att KL är en usel stad att promenera i. Man åker kollektivt eller använder Grab (https://www.grab.com/my/). Monorail och KTM Kommuter är ganska opålitliga allmänna kommunikationer, LRT och MRT är mycket pålitliga.

När du besöker Petronas Towers, gör det gärna så att du inte missar fontänshowen vid KLCC, i KLCC kan man även köpa snus om man nyttjar sånt. Batu Caves besöks med fördel en vardag när folk jobbar.

Förutom @ixploretheworldcom utmärkta tips vill jag slå ett slag för att kolla in säsongsskyltingen i Pavilion och Berjaya Times Square. Skyltningen inför både Jul och Kinesiska nyåret är verkligen något extra. Osäker på vad de har i början av November.

Om du inte vill besöka KL utan åka med första bästa flyg, så boka med Malaysia Airlines, då är det stor möjlighet att du kan checka in bagaget hela vägen. Säg till i incheckningen i Sverige. Dessutom slipper du byta terminal och flygplats. Åker du med AirAsia måste du byta terminal från KLIA till KLIA2. Åker du med Firefly måste du byta flygplats, och jag tror att de flesta av Malindos flyg också går från en annan flygplats.
Av Petrali
27 aug. 2019 22:28
@Erik777 tusen tack för bra tips! Har varit i Bangkok och var inte allt för imponerad. Är mer för att se och utforska natur än städer.
Ska tänka på att boka från samma flygplats, och ta något hotell i närheten. Kommer nog dock behöva hämta ut väskan ändå kanske eftersom jag landar vid 23 och första planen inte går förrän runt 07 :)
Av Erik777
28 aug. 2019 02:17
Isåfall kan du lika gärna åka med AirAsia och bo på Tune KLIA2
29 aug. 2019 20:31
Känns som du har två alternativ.. antingen resa till Langkawi nästa dag, är väl bara 1 timmes flyg dit. Så du behöver ju inte ta första flyget på morgonen. Vila ut, ta ett senare flyg, finns flera boenden gm Airbnb nära flygplatsen.
Men vill du upptäcka lite av Kuala Lumpur, så ta gärna en natt till där..
Tips har du ju fått här, stannade själv en natt i KUL på hemväg från Bali. Det var det värt