Kuala Lumpur, Langkawi, Koh Lipe -Tips och fråga om flyg

4 jan. 2016 19:16
Visningar: 907
Hej!

Vi är en familj med två barn, 7 och 10 år, som flyger till Kuala Lumpur den 17 februari för att stanna där i tre dagar innan vi flyger vidare till Langkawi och Koh Lipe.

Är det något som vi nte bör missa i Kuala Lumpur, förutom Petrona Towers? Tips på boende uppskattas också.

Vi tänkte sedan flyga vidare till Langkawi med Malindo Air, då de flyger från Sultan Abdul, vilket jag har förstått ligger närmre centrum än KLIA. Är det någon som har flygit med Malindo Air? Är de ok, eller ska vi hellre ta oss till KLIA för att flyga med Air Asia?

Vi har bokat Mali Resort på Pattaya Beach samt Wapi resort på Sunrise Beach, någon som bott där? Är lite rädd att det ska vara för mycket liv och svårbadat på Pattaya p g a alla longtailbåter. Vet någon hus stranden ser ut vid Mali resort?

Sedan skulle vi uppskatta hjälp med vår resplan hem, vi är osäkra om vi kommer att hinna om vi bokar följande:
Färjan 16.30 från Lipe, framme i Telaga Hamn 19.00. Vi tänkte sedan boka flyg med Air Asia 20.50 från Langkawi. Är det för ont om tid att ta sig från hamnen och checka in i tid? Brukar det ta lång tid att komma av färjan, transport m.m?

Om det är ok med ovan flyg är nästa fråga om vi kommer att hinna med vårt flyg hem från Kuala Lumpur. Air Asia från Langkawi anländer till Kuala Lumpur International Airport kl 22.00. Vi ska sedan flyga hem med KLM till Amsterdam som avgår 23.55. Hinner vi med det? Är det olika terminaler som man ska ta sig mellan?

Hade varit jättebra med input från er som gjort denna resa, det är så svårt att uppskatta om vi hinner eller inte.
Tack!
Av Sierra
5 jan. 2016 00:27
Mali Resort och Wapi Resort på Lipe är två riktigt bra och trevliga boenden. Mali ligger på den västra lugnare delen av Pattaya Beach så det behöver du inte oroa dig för. Det är också grundare på Pattaya jämfört med Sunrise Beach där Wapi ligger.

Färjan från Lipe är inte alltid punktlig så där finns risk att ni tappar tid. När ni kommer till Langkawi får ni vänta på passen ca 30 min och taxi till flygplatsen från Telaga tar drygt 10 min. Om färjan är i tid är klockan då 19:40 och checkin för AirAsias flight stänger 20:05.....

Jag tror att det kan bli stressigt för er om ni tar sista båten från Lipe till Langkawi och AirAsia 20:50 till KL. AirAsia anländer till KLIA2 och KLM avgår från Satellite Terminal. Det är alltså olika terminaler. Det kan gå men personligen skulle jag inte chansa på det.
6 jan. 2016 12:03
Tack för ditt svar Sierra!

Vi har bestämt oss för att åka över till Langkawi en dag tidigare och bo där över natten. Nästa dag tänkte vi ta flyget med Air Asia kl. 19.50. Vi anländer då till KL 21.10, det bör väl vara tillräckligt med tid för att hinna med flyget 23.55? Visst skulle vi kunna ta ett ännu tidigare flyg, men vi vill minimera restiden så mycket det går, det blir ändå många timmar.
Av Sierra
6 jan. 2016 12:59
KLIA2 dit AirAsia anländer från Langkawi ligger 2 km från Main Terminal på KLIA. Ni får åka KLIA Ekspress/KLIA Transit train till Main Terminal varifrån det går ett Aerotrain till Satellite Terminal.

Om man läser info om transittider från arr till KLIA2 och international dep från KLIA1 nämns en tid på minst 3 tim mellan flighterna.

Om ni i stället flyger med Malaysia Airlines (MAS) från Langkawi kommer ni till Main Terminal. Prisskillnaden är inte så stor då bagage ingår i priset med MAS.
http://www.malaysiaairlines.com/hq/en.html
7 jan. 2016 19:37
Tack än en gång Sierra!

Vi följde ditt råd och har nu bokat med MAS. Visst blev det lite dyrare, men det verkade omständigt att behöva byta terminal i KL.
7 jan. 2016 19:54
Här har jag skrivit en ganska utförlig guide till vad man kan hitta på i Kuala Lumpur, vart man bor bäst osv.
http://4000mil.se/index.php/singapore-och-kuala-lumpur/

Fracer Place, som jag skriver om ovan skulle kunna vara ett perfekt boende för en barnfamilj tror jag.

Måste be er, eftersom ni reser med barn och allt, att inte åka ut till Batu Caves. En sten föll från taket och träffade min arm när jag var där och det har varit min mardröm sedan dess att jag ska läsa/höra om att ett barn också träffats och dött!
http://4000mil.se/index.php/att-bli-sjuk-eller-raka-ut-for-en-olycka-pa-resan/
8 jan. 2016 10:52
Tack för tips och länk till din guide om Kuala Lumpur. Fraser Palace var faktiskt ett av hotellen som vi hade kollat på. Nu slog vi till och bokade det!

Låter otäckt med fallande sten i Batu Caves, vi lyder ditt råd och hoppar över den utflykten!
23 jan. 2016 00:30
Vet någon hur många kg bagage som ingår kostnadsfritt hos Malaysian Airlines? Vi ska också flyga från Kuala Lumpur till Langkawi.
Av Sierra
23 jan. 2016 12:19
Citerat från Ekberg68:
Vet någon hur många kg bagage som ingår kostnadsfritt hos Malaysian Airlines? Vi ska också flyga från Kuala Lumpur till Langkawi.
Economy Class 30 kg.
24 jan. 2016 19:00
Tack Sierra. Vi ankommer till Langkawi kl 13:00 med båten från Koh Lipe. Blir det tajt att ta flyget med Malaysian Airlines kl 14:50 till Kuala Lumpur?
Av Sierra
24 jan. 2016 23:02
Jag förstår att ni åker med färjan till Telaga som ligger 10-15 min från Langkawi Airport och ja, det kan bli tight då färjorna inte alltid är i tid. Dessutom får du räkna med att det tar drygt 30 min innan immigration proceduren med passen är klara.