Planerar höstens resa KL-Langkawi-Koh Lipe?

5 jan. 2011 20:23
Visningar: 6337
Nu har jag läst så att ögonen blöder bland alla era fantastiska tips!

I slutet av oktober planerar vi, två vuxna och två barn 6 och 3 år att ta flyget till KL, stanna där ca tre-fyra dagar och sedan flyga vidare till Langkawi för bad och utflykter en vecka. Sedan är frågan om vi ska åka vidare till Koh Lipe som jag förstår av det jag läser är väldigt populärt, eller om vi ska stanna kvar på Langkawi ytterligare några dagar? Sedan flyger vi tillbaka till KL för att flyga tillbaka till Sverige därifrån. Tanken är att vi ska vara borta ca 20 dagar.

Ni som har varit i Malaysia, KL och rest runt lite (ffa med barn). Hur lång tid ska man lägga på varje ställe?

Vilka boenden är bäst med barn? Vi har undervattensdjur till barn så både hav och pool behövs... I KL bor vi gärna lite "lyxigare" men på Langkawi och ev Koh lipe kan vi tänka oss mer budgetklass. Har ni några bra tips?

När jag söker på flyg dyker Quatar oftast upp som billigast och snabbast alternativ med mellanlandning i Doha, hur fungerar det? De bygger om flygplatsen tydligen....

Vi har rest en hel del med barnen, men inte i Asien tidigare, ska vi tänka på något speciellt?

Nu blev det många tankar och funderingar på en gång, hoppas att någon kan hjälpa mig med några svar!
5 jan. 2011 22:00
Hei

Kona og jeg var i KL, Langkawi og Perhentian for noen år siden og jeg har laget et reisebrev med bilder, linker og kart og du finner begynnelsen her: http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm . Jeg har siden vært tilbake i KL mange ganger på jobbturer og da har vi stort sett bodd på Traders hotel. Hvis du bor på Club level kan du nyte frokost i loungen i 32 etasje og få en utrolig utsikt til Petronas Twin Towers.
Håper dere får en flott tur :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Petero
5 jan. 2011 22:20
Hej, var till Koh Lipe, Langkawi, KL våren -10 och alla ställen har sin charm men..vi fastnade för Langkawi.
Vilken härlig ö, fantastiska stränder och underbar natur. Hyr en bil och kör runt ön (vilket går på en dag), vilka härliga människor man träffar, åk upp på höga berg, vilken utsikt!!! Missa inte Langkawi Cable car. Underbara små vikar att ta ett dopp i. Koh Lipe är också fantastiskt, lugnt, avslappnat och verkligen semester. KL är ju en storstad så det är inget för småbarn..Så jag rekomenderarar att stanna så länge Ni kan på LANGKAWI. Vi bodde på ett litet ställe på stranden Chenang Beach, AB Motell betalade 130 MR prisvärt...Hoppas Ni får en härlig semester...
Petero
Av Lilly
8 jan. 2011 18:39
Hej,
Qatar funkar förträffligt. Mellanlandningen var rätt skön för barnen; det finns (eller åtminstone fanns) en bra lekhörna med klätterställning typ "bushus" modell mini. Helt ok att få sträcka på benen ett tag.
Barnen fick var sin rejäl ryggsäck med bl a vattenflaska, plånbok och spel. Vi beställde ingen specialkost till våra, men kompisarnas lille fick chips, juice och kaka som barnfrukost om jag inte minns fel. Kan vara värt att veta ;-) Deras beställning av glutenfri mat funkade INTE heller så var vaksam om ni har allergier.
Utbudet av filmer och spel var kanon ombord och servicen var också bra. Jag skulle gärna flyga med Qatar igen.
Oups, en detalj till, kolla deras avgångstider noga. Vi ringde kvällen innan för att bekräfta flygtiden hem från Bangkok, ändå var den tidigarelagd en halvtimma på morgonen så vi fick springa genom flygplatsens alla kontroller.
8 jan. 2011 21:23
Tack för era tips och svar!

AB motel verkar onekligen prisvärt! Hur länge i förväg tror ni att man måste boka? Mutiara burau bay har vi fått tips från andra också, det verkar också trevligt, men som sagt lite dyrare. Vi får fundera på vad som blir bäst för oss.

Det låter bra med Quatar! Ska kolla vidare med olika alternativ som kommer. Det verkar som om många flygbolag släpper biljetter för november just nu.

En annan fråga. När man bokar flyg och hotell själva så omfattas man ju inte av paketreselagen om något oförutsett skulle inträffa. Om vi bokar flyg och boende de första nätterna hos samma aktör, gäller då den lagen? Någon som vet?

Langkawi verkar fantastiskt, vi kanske stannar där mest hela tiden. KL är ju iofs en storstad, men det finns så mycket aktiviteter som kan passa barn så därför stannar vi nog ändå gärna där några nätter. Det var dock förvånande att boendet är dyrare på Langkawi än vad det är i KL.

Angående Traders hotel, och deras Traders Club, kan man boka de rummen utan att vara medlem?
9 jan. 2011 09:25
"Angående Traders hotel, och deras Traders Club, kan man boka de rummen utan att vara medlem?"

Nei, du må ikke være medlem - det bare koster mer og en får en del fordeler. Om disse fordelene er verdt det må du vurdere men det er et fint hotell :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
11 jan. 2011 13:14
Citerat från gardkarlsen:
"Angående Traders hotel, och deras Traders Club, kan man boka de rummen utan att vara medlem?"

Nei, du må ikke være medlem - det bare koster mer og en får en del fordeler. Om disse fordelene er verdt det må du vurdere men det er et fint hotell :-)
Perfekt, det såg ju jättebra ut! Där får det bli några nätter trots barnens ringa ålder. Jag tror att det finns mycket vi kan uppleva tillsammans där ändå. Men sedan får det bli Langkawi resten av tiden tror jag.
Av Theelf
11 jan. 2011 13:27
Jag funderar själv på att spendera några dagar på en av Malaysias öar med utgångspunkt från Singapore. Har läst allt jag hittat om öarna (www.malaysia-islands.com/ är en informativ site) och kommit fram till att jag helst skulle vilja besöka Perhentian Island. Men eftersom jag har så få dagar att tillgå och transporten till Perhentian tar lång tid är mina alternativ antingen Tioman (3 timmar buss till Mersing och sedan båt) eller Langkawi (1 timmes flyg med Air Asia). Efter att ha läst "Gardkarlsens" inlägg om Langkawi och Chenang beach blev jag dock skeptisk till Langkawi. I ett annat inlägg här på RG läste jag också att vattnen kring Langkawi inte är fantastiska att snorkla i. Därför har jag bestämt mig för att besöka Tioman (se pågående diskussion: Tioman Island - Flipp eller Flopp?).

/TheElf
16 jan. 2011 10:56
Tack för tipset om siten http://www.malaysia-islands.com/, den var bra.

Eftersom vi planerar att åka i november så får vi hålla oss på västra sidan pga orkansäsongen.

Jag har också förstått att det inte är det mest klara vatten omkring Langkawi, men eftersom vi har så små barn så är inte snorklingen en förstahandsaktivitet.

Det vi har kvar att bestämma nu är boendet på Langkawi. Valet står just nu mellan http://www.mutiarahotels.com/mutiara_buraubay/ eller http://beachgardenresort.com/rates.asp som jag läst gott om båda två här på RG.
Dessa två verkar vara bra för oss och båda landar kring ca 1000:- per natt för ett familjerum. Fördelar nackdelar med dessa två?
16 jan. 2011 11:23
Hej !

Jag skulle absolut rekommendera Qatar Airways. Superbra bolag att flyga med, plus att deras mini lekland är perfekt vid mellanlandningen. Flygplatsen är liten, och man håller på att bygga en ny vad jag förstår, så jag tror inte ni kommer märka av detta på nuvarande flygplatsen.

Jag skulle rekommendera er att bo på Istana hotell i KL.
Härlig stor pool utomhus, plus att man har frukostrestaurangen på samma plan, så man kan sitta utomhus att äta frukost. Jättebra frukostbuffé oxå!
Vi var i KL förra året oxå, och hade tänkt bo på Traders, men valde Istana igen eftersom det funkat så bra tidigare. Vi besökte dock Traders, poolbaren och tog en eftermiddags drink. Pool arean är trendig och snygg och kanske inte passar så superbra för bus med barnen....Den liger på 41 våningen eller liknande, och pooltaket är öppet, men man upplever att man är inomhus trots allt.
Vi kände att Istana passade oss bättre, där barnen kan springa omkring och leka vid poolen oxå.
I parken utanför Petronas Twintowers(och utanför Traders) finns stor lekpark samt en massa pooler där man kan bada. Perfekt om man spenderar tid vid petronas för shopping, akvariebesök(jättebra) att kunna ta en paus i parken i anslutning till detta.

När vi var på Langkawi tidigare bodde vi på Pantai Cenang beach, och på ett ställe som hette Malibest, som jag verkligen kan rekommendera. Det var ett av få ställen som hade sina bungalows mot stranden med beach view så att säga. De flesta andra ställen hade sina hus lodrätt mot havet, dvs inte beachview
I närheten finns även ett akvarium som barnen kan tycka är kul att besöka. Stranden är lång, och det finns ett antal restauranger o ställen att välja på om man promenerar där.

Koh Lipe är fantastiskt för snorkling.

Hoppas ni får en bra resa.
Jag har endel foton etc från våra resor som du kan se på resdagboken.se om du söker på "Elvisojag"

Tips! Ngt jag alltid ta med mig är xylocain att smörja på kliande myggbett.

//Anna
Av Sierra
16 jan. 2011 11:32
Citerat från skogsflicka:
Det vi har kvar att bestämma nu är boendet på Langkawi. Valet står just nu mellan http://www.mutiarahotels.com/mutiara_buraubay/ eller http://beachgardenresort.com/rates.asp som jag läst gott om båda två här på RG.
Dessa två verkar vara bra för oss och båda landar kring ca 1000:- per natt för ett familjerum. Fördelar nackdelar med dessa två?
Vi har bott några gånger, senast feb 2010, på Beach Garden Resort som är ett litet gemytligt ställe med endast 12 rum mitt i sanden på Pantai Cenang. Då ni har små barn och de ofta tycker det är kul att bada i pool skall nämnas att "poolen" på Beach Garden är väldigt liten, lite mer som en damm. I övrigt kan jag verkligen rekommendera denna familjära lilla resort. I mina resealbum från 2009 och 2010 hittar du info och bilder från Beach Garden.

Jag har ingen erfarenhet av Mutiara Burau Bay.
16 jan. 2011 13:26
Hejsan!
Vi har precis kommit hem efter ett femveckorsäventyr. Vi började och slutade i KL och älskade staden, dit ska vi absolut tillbaka. Efter KL tog vi nattåget och färja till Langkawi, vi bodde på Aseania Resort på Pantai Tengah. Hotellet har fått en del usla recensioner på tripadvisor men sorterar man på familjer och bortser från lågsäsongen så är bilden lite annorlunda. Här finns nämligen suveräna pooler, ungarna var överlyckliga. Vi tyckte också att familjerummet med två dubbelsängar var helt OK. Hotellet ligger på gångavstånd till flera restauranger och fin strand. Vi stannade tre dagar och for vidare till Koh Lipe.

Läs gärna vår blogg, Tyvärr var vi ovana i början så det saknas bilder och hoppar lite tidsmässigt ;)
http://dosthai2010.bloggplatsen.se

MVH/Aggelina
Av Alfva
16 jan. 2011 18:44
Hej!

Vilken underbar resa det låter som!
Var i KL och Langkawi en sväng förra året med dottern (då 6 månader) och jag diggar Langkawi. Det är avslappnat, inga jobbiga försäljare på stränderna och väljer du stranden Pantai Tengah (den mindre) så är det betydligt lugnare.
Däremot måste jag varna lite för både väder och maneter. Vi hade i början på januari (och även svärföräldrarna i november) rejäla oväder på Langkawi. Maneter fanns rejält många i vattnen och eftersom det beroende på väder och vind kunde vara lite grumligt fick man passa sig rejält. Blev mycket bad i poolen...

Vi bodde på Holiday Villa en bit bort på Pantai Tengah, men hade faktiskt promenadavstånd till i stort sett allt. Ett råd är att hyra bil och utforska resten av ön, att passa på att njuta av omgivningarna. Lummigt, grönt och fint!

En del bilder och info finns på min blogg: http://alfvan.wordpress.com/category/malaysia-20092010/page/2/

Har tidigare flugit med Qatar Airways och har bara postiivt att säga om dem! Skulle gärna resa med dem igen!
16 jan. 2011 19:15
Tråkigt för dig Alfva, Vi var på Langkawi i november 2010 och hade bra väder hela tiden,, ett och annat åskväder drog snabbt över några kvällar men dagarna var superbra. Inget större problem med maneter. Kan det möjligen bero på var på Langkawi man befinner sig???
Av Alfva
16 jan. 2011 20:05
Citerat från kustaffe:
Tråkigt för dig Alfva, Vi var på Langkawi i november 2010 och hade bra väder hela tiden,, ett och annat åskväder drog snabbt över några kvällar men dagarna var superbra. Inget större problem med maneter. Kan det möjligen bero på var på Langkawi man befinner sig???
Njae, jag tror (tyvärr) det mer beror på vilket typ av väder man har, men visst kan det vara så att just Pantai Tengah/Cenang är speciellt utsatta. Några veckor efter att vi var där kom ju kubmaneterna in och en svensk dam/kvinna/tjej dog bara några hundra meter från där vi bodde.

Nu har ju tack och lov de flesta hotell pool, så är det dåligt väder finns det ju alternativ. Så länge vattnet är klart är det ju lätt att se de förrädiska sakerna.

Och jag skulle gladeligen åka tillbaka till Langkawi oavsett, så varken vädret eller maneterna avskräckte mig! ;)
Av Yeahmon
18 jan. 2011 09:32
Hej
Skulle nog rekommendera att inte boka ngt boende i förväg utan kolla in på plats så ni hittar det ultimata för Er, gå på stranden och kolla in var ni skulle vilja bo och bara fråga! Lipe är fint för snorkling och båtutflykter och kan vara lagom 3-4 dgr som en utflykt från Lkw. Lycka till...
19 jan. 2011 18:38
Tack snälla ni för att ni delar med er av era erfarenheter, fastnade i alla era resedagböcker!

Men det blir ju inte lättare det här! ;)

Gardkarlsen: Visst bodde ni på Pelangi beach resort? Efter att ha läst era inlägg så har vi kommit fram till att ett hotell med pool är ett måste pga risken för maneter och dålig sikt i vattnet. Och Pelangi hae ett hyffsat erbjudande för familjer.

Annalindgavle: tack för tipset om Istana hotell i KL, det blir super! Det blir nog både xylocain och Tavegyl i reseapoteket...
21 jan. 2011 18:03
Hej hej! Om ni nu inte redan har bestämt er för hotell på Langkawi måste jag ju lägga en kommentar om http://www.mutiarahotels.com/mutiara_buraubay/. Mina föräldrar bodde där när dom hälsade på mig under min långresa i sydostasien. Jag var såklart där några dagar och kollade in detta toppenställe. Mutiara var hur fint som helst. Rummen eller dom små bungalowsen (osäker på stavning) var kanonfina, moderna och fräscha. Poolen var grym och man hade i princip en egen strand om jag inte minns fel. På kvällarna hade dom jättefina och stora buffér där det fanns något för alla. Om man vill in till centum varje kväll så ligger det visserligen lite isolerat. Men å andra sidan är det jättenära till Langkawi Cable Car och vattenfallen. På området fanns det även massa vilda djur man kunde kolla på. Såg bland annat jättesöta apor, coola fåglar och små fula ekorrar.

Angående vattnet och maneterna. När vi var där, februari förra året, var vattnet väldigt oklart och det var flera stycken som brände sig på maneter. Kändes lite obehagligt när man inte kunde se så bra i vattnet och visste att en kvinna dött av en manet några veckor tidigare. Så pool är enligt mig ett måste! Läste att ni inte var ute efter snorkling eller dykning men om man föredrar de (precis som jag) skulle jag rekommendera Koh Lipe.

Hoppas ni får en härlig resa! MVH Emma
Av Ansikos
24 jan. 2011 11:22
Va på alla dessa platser i november-december.
Och LAngkawi var väldigt trevligt och fint, men vattnet var otroligt grumligt oc tråkigt.... och upplevde verkligen inte denna ö som personlig och mysig. '
Man lbir oxå varnad för dem livsfarliga Kub maneterna, och eftersom vattnet är grumligt har man ingen chans att se dem.
Vi upplevde det som obehagligt att bada på denna ö.

Men Koh Lioe däremot är helt tvärtemot.
Fantastiska människor, fantastisk mat och ett otroligt lugn. Vattnet var helt magiskt kristallblått vilket är totala motsatsen till Langkawi.
Var otroligt mycket småbarns familjer på Koh Lipe, och inte en enda bil på ön vilket gör det barnvänligt!
Hade jag haft barn hader jag inte tvekat en sekund att åka till denna obeskrivligt magiska ö!!!

Vill ni bo prisvärt och centralt i KL så är Corus hotel väldigt bra!!!
2 feb. 2011 21:14
Citerat från emma1990:
Hej hej! Om ni nu inte redan har bestämt er för hotell på Langkawi måste jag ju lägga en kommentar om http://www.mutiarahotels.com/mutiara_buraubay/. Mina föräldrar bodde där när dom hälsade på mig under min långresa i sydostasien. Jag var såklart där några dagar och kollade in detta toppenställe. Mutiara var hur fint som helst. Rummen eller dom små bungalowsen (osäker på stavning) var kanonfina, moderna och fräscha. Poolen var grym och man hade i princip en egen strand om jag inte minns fel. På kvällarna hade dom jättefina och stora buffér där det fanns något för alla. Om man vill in till centum varje kväll så ligger det visserligen lite isolerat. Men å andra sidan är det jättenära till Langkawi Cable Car och vattenfallen. På området fanns det även massa vilda djur man kunde kolla på. Såg bland annat jättesöta apor, coola fåglar och små fula ekorrar.

Angående vattnet och maneterna. När vi var där, februari förra året, var vattnet väldigt oklart och det var flera stycken som brände sig på maneter. Kändes lite obehagligt när man inte kunde se så bra i vattnet och visste att en kvinna dött av en manet några veckor tidigare. Så pool är enligt mig ett måste! Läste att ni inte var ute efter snorkling eller dykning men om man föredrar de (precis som jag) skulle jag rekommendera Koh Lipe.

Hoppas ni får en härlig resa! MVH Emma
Tack för tipsen!
Angående Mutiara buraubay så har vi kikat på det och det ser ju jättebra ut. Men det var just det där att ta sig in till centrum på kvällarna för att käka som kändes lite krångligt med småtjejerna...
Lite snorkling kommer det ju att bli, så därför satsar vi på pool på Lankawi och sedan några dagars havsbad på Lipe!
2 feb. 2011 21:17
Citerat från ansikos:
Va på alla dessa platser i november-december.
Och LAngkawi var väldigt trevligt och fint, men vattnet var otroligt grumligt oc tråkigt.... och upplevde verkligen inte denna ö som personlig och mysig. '
Man lbir oxå varnad för dem livsfarliga Kub maneterna, och eftersom vattnet är grumligt har man ingen chans att se dem.
Vi upplevde det som obehagligt att bada på denna ö.

Men Koh Lioe däremot är helt tvärtemot.
Fantastiska människor, fantastisk mat och ett otroligt lugn. Vattnet var helt magiskt kristallblått vilket är totala motsatsen till Langkawi.
Var otroligt mycket småbarns familjer på Koh Lipe, och inte en enda bil på ön vilket gör det barnvänligt!
Hade jag haft barn hader jag inte tvekat en sekund att åka till denna obeskrivligt magiska ö!!!

Vill ni bo prisvärt och centralt i KL så är Corus hotel väldigt bra!!!
Kul att ni gjorde trippen som vi har tänkt!
Precis som jag skrev tidigare, blir det pool på Langkawi och så satsar vi på utflykter!

Det måste ju helt enkelt bli några dagar på Lipe! Var bodde ni på den ön?

Jag kikade på Corus, såg ju mycket bra och prisvärt ut!! :)

Tack för tipsen!
Av Ansikos
2 feb. 2011 23:29
Citerat från skogsflicka:
Citerat från ansikos:
Va på alla dessa platser i november-december.
Och LAngkawi var väldigt trevligt och fint, men vattnet var otroligt grumligt oc tråkigt.... och upplevde verkligen inte denna ö som personlig och mysig. '
Man lbir oxå varnad för dem livsfarliga Kub maneterna, och eftersom vattnet är grumligt har man ingen chans att se dem.
Vi upplevde det som obehagligt att bada på denna ö.

Men Koh Lioe däremot är helt tvärtemot.
Fantastiska människor, fantastisk mat och ett otroligt lugn. Vattnet var helt magiskt kristallblått vilket är totala motsatsen till Langkawi.
Var otroligt mycket småbarns familjer på Koh Lipe, och inte en enda bil på ön vilket gör det barnvänligt!
Hade jag haft barn hader jag inte tvekat en sekund att åka till denna obeskrivligt magiska ö!!!

Vill ni bo prisvärt och centralt i KL så är Corus hotel väldigt bra!!!
Kul att ni gjorde trippen som vi har tänkt!
Precis som jag skrev tidigare, blir det pool på Langkawi och så satsar vi på utflykter!

Det måste ju helt enkelt bli några dagar på Lipe! Var bodde ni på den ön?

Jag kikade på Corus, såg ju mycket bra och prisvärt ut!! :)

Tack för tipsen!
Vi bodde på lite oliak platser, men där vi trivdes bäst var på Bundhaya... Som ligger precis där man kommer in med longtail båten.. så väldigt bekvämt..
Detta är ju stranden som det är "mest liv" vid, men vi trivdes bra där!

Stranden på andra sidan ön är mer lugn, men under perioden då vi var där var det konstant blåst och inte alls speciellt trelvigt.