Singapore, KL, Taman Negara, Langkawi och Koh Lipe

Av Emolis
16 juli 2014 18:30
Visningar: 392
Vi är en familj på 2 vuxna o 3 barn (15, 12 o 9 år) som åker till Malaysia i mitten av december och har massor av frågor som jag hoppas någon kan svara på. Vi kommer att landa i Singapore och direkt åka vidare till KL vilket leder fram till första frågan. Någon som har erfarenhet av Tiger Airways? Hur lätt är det att ta sig fram på Singapores flygplats? Hur mycket tid bör vi räkna med att ha till godo för att byta plan (antar att vi måste hämta bagage, gå igenom immigration och sen checka in för KL?)? Resrutten efter följer KL - Langkawi - Singapore. Väl i KL kommer vi att åka på en 3 dgr tur till Taman Negara. Någon som har erfarenhet av att åka dit i december och kan ge lite tips på vad vi bör tänka på? Vi vill också besöka Batu Caves och undrar hur vi smidigast tar oss dit, taxi eller kollektivt. Är taxi lätt/billigt att åka i KL? Shopping är alltid kul, dock inte dyrshopping, så hur är prisläget i KL? Är det billigare i Singapore?
På Langkawi tänker vi göra en 2 dgr tur till Koh Lipe. Har hört att det inte längre går speedboat dit, stämmer det? Var bokar vi biljetter dit, bör detta göras i förväg (kommer åka dit mellan 24-25 dec)? Bör man växla till baht innan eller går det att ta ut pengar där?
Sist men inte minst, vi kommer att avsluta med 2 dgr i Singapore innan hemfärd. Vad får vi inte missa när vi är där? Allmänna intressen hos familjen är djur, natur, kultur (tempel o dyl) och billig shopping . Något annat vi har missat att tänka på?
Jo förresten, någon som har åkte med Lufthansa från Frankfurt till Singapore? Mellanlandar planet på vägen dit? Står inget på flygbolaget, men vet att vissa ändå gör mellanlandningar.
Av Sierra
16 juli 2014 19:20
Jag har nyttjat Tiger mellan Singapore och Langkawi 2010. Mycket bra bolag.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/tiger-airways-langkawi-malaysia-299633

Singapore Changi Airport är välskyltat och det är inga problem. Lufthansa ankommer till Terminal 2 och Tiger Airways avgår från samma terminal. Ni måste som du nämner, passera immigration och hämta ut bagaget innan ni checkar in för flighten till KL. Checkin stänger 45 min före dep. 1 tim 30 min bör räcka men om Lufthansas flight är sen behövs ev mer tid.

Jag har ingen koll på Taman Negara och Batu Caves.

Taxi är förhållandevis billigt i KL.

Shopping är billigare i KL än i Singapore som tillhör de dyraste städerna i Asien.

Det stämmer att det från 18 mars inte går att åka speedboat mellan Langkawi och Lipe. Det är färja som gäller och överfarten tar ca 90 min beroende på väder. Det är ett måste att boka biljetter i mycket god tid, i princip idag, då trycket är stort över peak season. Men, är det värt pengarna att dra över endast för två dagar (en natt)? En tor biljett kostar RM 256/pers (ca 600 SEK)....varför inte stanna fler nätter?
Bokar färja gör ni här: http://telagaterminal.rezgo.com/

Det finns ATM på Lipe och växling är möjligt. Läs min Guide för mer info om Lipe: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

Här finner du det som är värt att veta om Singapore som är en härlig stad som jag gärna återkommer till en fjärde gång: http://wikitravel.org/en/Singapore

Jag har åkt med Lufthansa till Singapore men numera åker vi med Finnair, bra pris och kort byte i Helsingfors. Bokar du Lufthansa från Frankfurt 22.00 är det direkt SIN. Bokar du 17.40 är det via Bangkok och från BKK flyger du med någon av Lufthansa partner; Thai, Singapore Airlines eller Jetstar Asia. Detta beroende på avgångstid BKK.

Jag kan tillägga att om ni flyger via BKK och fortsätter med Thai eller Jetstar ankommer ni till Terminal 1 på SIN. Fortsätter ni med Singapore Airlines ankommer ni till Terminal 2.

Jag antar att ni stannar någon natt på Langkawi? Info i min Guide: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278