Malaysia, Singapore och Koh lipe

Av Crytt
5 apr. 2018 21:56
Visningar: 336
I mitten av december 2018 flyger jag med min man och våra två pojkar (13 och 16 år) tur och retur till Singapore. Vi kommer att vara iväg i tre veckor. Vi är sugna på att stanna några nätter i Singapore men vi är även sugna på att besöka Langkawi, Koh lipe, Penang, Cameron Highlands och Kuala Lumpur. Vi gillar både storstad, naturupplevelser och bad. Vi vill bo i trevliga, rena och fräscha och lugna boenden med egen toalett och dusch. Vi har hittat hotell som fått 3,5 på Tripadvisor på Langkawi som kostar 500-600kr per natt för oss alla men på Koh lipe kostar liknande 2000kr/natt. Har inte alla boenden släppts ännu? Är det mycket dyrare på Koh lipe? Vi vill gärna bo tillsammans allihop! Ge oss gärna tips på bra och prisvärda boenden på våra olika resmål och hur man bokar dem bäst! Är det något man inte bör missa på resmålen och är det något resmål vi missat eller borde byta ut och vilka områden är trevligast att bo på? Hur tar man sig bäst mellan resemålen och när bör man ha bokat allt (boende och resor)? Vad behöver man tänka på när det gäller packning? Är stora ryggsäckar det bästa?
Tacksam för svar!
Av Vronkan
6 apr. 2018 10:33
Vi gjorde nästan samma resa i november 2017. Spontant tänker jag att det låter som väldigt många stopp, men samtidigt har ni större barn än vi har (vi reste med en 5-åring och en 9-åring). På Langkawi kan jag verkligen rekommendera billigt boende i kombination med hyrbil. På så sätt har ni tillgång till vackra stränder som är svåra att ta sig till om man inte har egen bil... Vi hade helt klart våra bästa dagar på Langkawi (se upp för maneterna bara - vi brände oss allihopa, även om det inte blev några allvarliga skador). Hyrbil är jättebilligt och tipset är att hyra redan på flyplatsen ifall ni flyger från Singapore till Langkawi.
Koh Lipe var en besvikelse för mig och personligen skulle jag inte återvända dit, även om min familj inte håller med mig. Vi bodde på Sita Beach Resort & Spa och boendet i sig kan jag verkligen rekommendera - det är ett av få hotell som har pool, vilket kan vara skönt ibland. Bra frukost, häftiga rum (badkaret i badrummet låg under bar himmel...) och trevlig personal. Boendet var helt klart det bästa med ön.

Vi åkte färja (ej speedboat, som vi hade blivit varnade för) mellan Koh Lipe och Langkawi - smidigt och bra, inget att anmärka på. Man kliver av i vattnet när man anländer till Koh Lipe, så vattentåliga sandaler är att föredra ;-)

Ha inte med för mycket packning - stora ryggsäckar tror jag absolut är det bästa. På Langkawi betalade vi ca 30 kr för att få allt tvättat i ett lokalt tvätteri. Supersmidigt!
Missa inte linbanan i Langkawi! Det är en upplevelse - vågar ni er ut på bron mellan två bergstoppar så är ni riktigt modiga (det gjorde inte jag, som är en riktig räddhare).

Jag kanske missade någon av dina frågor - fråga gärna mer om du undrar något så ska jag försöka hjälpa till. Singapore är fantastiskt! Missa inte Gardens by the bay, men skippa gärna Singapore Zoo som inte riktigt levde upp till våra förväntningar (Night Safari ska vara bättre, men det testade vi inte).

/V
6 apr. 2018 11:07 (redigerad)
Jag och hustrun var i Malaysia nu i februari.
Var bl.a på Penang ( 3 dagar), Langkawi (3 dagar)och Koh lipe (6 dagar)
Så här i efterhand så hade det räckt med 2 dagar på Penang tycker vi men och andra sidan var vi bara i George town.
Langkawi älskade vi, Koh lipe är lite överreklamerad tyckte vi.
Skitiga stränder och fullt med folk överallt.
Rekommenderar att flyga till Sandakan på Borneo och åka vidare till Sepilok.
Besöka regnskogen och kanske ha lika tur som vi hade med att få se vilda orangutanger på nära håll.