Los Angeles, San Francisco och Las Vegas!

Av Zodezo
22 juni 2011 13:27
Visningar: 18010
Hej!

Planerar att åka till USA nästa sommar och denna gången är det Los Angeles, San Francisco och Las Vegas som är tänkt. Har läst runt här i andra trådar om dessa städer men har några frågor som jag inte hittar svar på.

Vi vill inte hyra bil utan funderar på att flyga mellan dessa städer. Biljetterna kostar inte så mycket, men vad jag förstod så ingår ofta inte incheckat bagage i detta. Nån som har koll? Funderar även på hur lång tid man får räkna med på flygplatsen innan och efter själva flyget. Tar det kanske lika lång tid som att ta Greyhound?

Vi har tänkt vara cirka en vecka i vardera stad. Orkar vi vara i Las Vegas när det är som varmast en hel vecka? Vad brukar temperaturen ligga på om kvällar och nätter där i Juli?

Som sagt så har vi inte tänk hyra bil och jag funderar på hur vi ska göra i Los Angeles. Har tänkt att vi ska bo centralt så vi har så mycket som möjligt på gångavstång, men t.ex. Disneyland blir ju problem. Hur tar man sig dit lättast? Hur funkar det med kollektivtrafik i Los Angeles egentligen? Är det någon man vill ge sig på?

Magic Mountain lockar också väldigt mycket, men när jag har googlat så verkar det väldigt svårt att ta sig dit utan bil. Eller nån som vet?

Jag skulle gärna vilja ha lite tips på mer okända ställen man ska besöka i dessa städer. Har ni några smultronställen?

Vi älskar musik och skulle gärna ta lite tips på bra klubbar och ställen där det brukar vara lite mindre band som spelar. Gärna rock och punk.

Ja, det var nog mina funderar just nu. Tack på förhand!
Av Hawaii
22 juni 2011 15:55
Oj då, många frågor!

SF och LV - bor du centralt (vilket är att rekommendera) är det en klar fördel att INTE ha bil här. Det blir bara problematiskt och kostsamt med parkering. Detta är med tanke på att du i första hand vill hålla dig i centrum. Om du vill göra utflykter (Napa Valley från SF och Hoover Dam från LV t.ex.) är hyrbil att rekommendera även om det finns guidade turer (som kostar).

Men LA - gångavstånd - GLÖM DET! Har du inte bil i LA gör du det MYCKET svårt för dig själv. Jo, det finns kollektivtrafik, men det är så stora svstånd att det är rena vansinnet att försöka det. Se det på det här sättet: du har bara en begränsad tid där - vill du spara pengar och slösa bort massor med tid att ta dig runt med kollektivtrafik, eller vill du utnyttja din begränsade tid på bästa sätt? Plus att personligen tycker jag en vecka är alldeles för mycket. Om du tar bort ett par dagar på varje ställe kan du lätt ha tid med t.ex. 4-5 dagar i San Diego. Bodde själv där i 10 år. En MYCKET trevligare och intressantare stad än LA.

Jag tror inte Southwest Airlines tar betalt för incheckat baggage. Nu för tiden rekommenderas det att man är på flygplatsen 2 timmar innan avgång. Definitivt snabbare än Greyhound - total restid.

Om du inkluderar SD i resplanerna skulle jag föreslå att flyga till LA, hyr bil där och ha den under hela tiden i LA, och gör en avstickare till SD, och sedan tillbaka till LA. Om trafiken inte är några problem är det c:a 2 timmar med bil LAX-SD. (LAX - Los Angeles flygplats).
Av Zodezo
23 juni 2011 12:48
Tack så jättemycket för ditt svar!

Att jag vill undvika bil handlar egentligen inte så mycket om att tjäna pengar, utan snarare att jag hatar att köra bil i större städer. Vägrar t.ex. köra bil inne i Stockholm och det går ju inte ens att jämföra med LA. Förstår att LA är jättestort, läste nånstans att det är lika stort som hela Skåne. Vår tanke är att hålla oss mest i Beverly Hills och Hollywood (med undantag för Disneyland). Hur stor är del delen av stan?

Jag var i NY i vintras och hade fem heldagar och det tyckte jag var alldeles för lite. Jag gillar inte att stressa runt utan vill kunna ta det lugnt och njuta av staden. Så att en vecka skulle vara för mycket tror jag inte när det gäller SF och LA Möjligen då LV som jag är tveksam till främst med tanke på värmen.

Förresten, är det taxi som gäller för att ta sig till och från resp. flygplats?
23 juni 2011 14:19
Citerat från carolinessmyckeskrin:
Tack så jättemycket för ditt svar!

Att jag vill undvika bil handlar egentligen inte så mycket om att tjäna pengar, utan snarare att jag hatar att köra bil i större städer. Vägrar t.ex. köra bil inne i Stockholm och det går ju inte ens att jämföra med LA. Förstår att LA är jättestort, läste nånstans att det är lika stort som hela Skåne. Vår tanke är att hålla oss mest i Beverly Hills och Hollywood (med undantag för Disneyland). Hur stor är del delen av stan?

Jag var i NY i vintras och hade fem heldagar och det tyckte jag var alldeles för lite. Jag gillar inte att stressa runt utan vill kunna ta det lugnt och njuta av staden. Så att en vecka skulle vara för mycket tror jag inte när det gäller SF och LA Möjligen då LV som jag är tveksam till främst med tanke på värmen.

Förresten, är det taxi som gäller för att ta sig till och från resp. flygplats?
Hej, hinner bara lite kort nu :-(
En vecka i SF är lagom enligt mig, inte för mycket i alla fall. LV är lagom med tre dagar tycker jag om det inte är något särskilt Du ska göra (spela). LA är också lagom med minst en vecka men är det bara Hollywood och Beverly Hills så räcker två tre dagar. Hawaiis förslag om San Diego håller jag med om mycket trevligare stad än LA. tre fyra dagar där skulle jag säga, vi hade två och det var lite lite.

Hyrbil underlättar och spar massor av tid dessutom får man se så mycket när man förflyytar sig som man missar med flyg.
Av Hawaii
23 juni 2011 16:00
Helt riktigt - "Stor Los Angeles" är ungefär som Skåne i storlek. Men med en trafik som inte kan jämföras Jämförelsen med att inte vilja köra bil i Sthlm haltar totalt eftersom det går helt utmärkt att ta sig runt i Sthlm utan bil. Precis som i SF och LV är det faktiskt en fördel (och i NYC också). Inte så i LA. . Men skall du enbart hålla dig i Hollywood/Beverly Hills området så är det möjligt att klara sig utan hyrbil. Använda taxi t.ex. Men som floridasidan nämner så räcker ett par dagar då. Och LA är inte som Sthlm, eller SF eller LV, att man kan "promenera runt" och se saker och ting. Utan hyrbil blir det MYCKET begränsat vad du kan ta dig till. Som jag nämnde är det helt enkelt en fråga om hur du kommer att använda din begränsade tid - maximalt eller att slösa bort den. Att ta sig till Disneyland med taxi t.ex. blir säkert en astronomisk summa.

Transport till och från fltygplats - det finns special-bussar och limousin-service, men om man är 2 (eller flera) är det inte alltid att man tjänar så mycket pengar. Om det kvittar om det kostar ett par dollar mer skulle jag rekommendera taxi. Lättast, snabbast och bekvämligast.

Du kan räkna med dags temperaturer på runt +40C i LV i juli. Natt: c:a +25C.
SF mellan c:a +13C och +20C
LA och SD mellan c:a +16C och +28C

Du nämner bara "nästa sommar". Det är enorm skillnad på vädret i t.ex. LA/SD mellan juni och augusti. Juni är den tråkigaste månaden. Kallas "June gloom". Ute vid kusten svalt och med ett 100%-igt grått molntäcke, som ofta inte spricker upp. Ju längre inåt landet man är, ju större chans att man får se solen och det är också varmare. Efterniddagstemperaturen ute vid kusten och ett par svenska mil inåt landet kan utan vidare variera 10 Celsius grader, Juli är en övergångs månad.
Av Annl
25 juni 2011 16:05
Hej,

Att ha tillgång till bil i USA är ett måste precis som det skrivits i de tidigare inläggen. Särskilt LA är enormt stort med mycket trafik och även om du bara tänker dig att röra dig i begränsade kvarter så funkar det inte utan bil.

Du behöver inte bekymra dig för bilkörningen - amerikanarna kör mesigt och långsamt och ligger och kör på cruiser och det är låga hastigheter. Inga som helst problem alltså och inte alls som att köra på autobahn där det gäller att veta vad man gör. Skaffa dig en GPS så är saken klar. Och det finns stora skyltar som talar om att långsam trafik skall hålla sig till höger.

I Las Vegas är det rejält hett - när vi var där förra sommaren i mitten av juli var det 47 grader.... Jag skulle inte lägga många dagar där om du inte tänker dig att hänga vid spelautomaterna. Det är kul att ha sett men inte något som enligt min mening är är värt att lägga en vecka på - och då särskit inte i den hettan...

San Diego är som sagt en riktigt mysig stad och med en avslappnad stämning. Vi bodde där en vecka men hade dessvärre otur med vädret - det brukar vara kanongott och varmt väder där.

Vad gäller inrikesflygningen så fick vi betala 20 dollar per väska när vi flög mellan Buffalo och San Francisco. Det var med Delta som vi flög och detta framgick inte när vi bokade - men å andra sidan var biljetterna väldigt billiga.

En vecka i San Francisco är inte dumt - det kan behövas. Vi bodde där 5 nätter och hade 2 nätter uppe i vindstrikten. Och beträffande bildiskussionen så måste ni ha bil - i vart fall någon dag - i SF. Annars missar ni massor- som att köra bil över Golden Gate bron, att köra bil på Lombard street (världens kurvigaste gata som man numera kan köra på, vilket man inte kunde innan man på 20-talet byggde in de sju kurvorna). Att köra bil i SF som är byggd på 43 kullar och som är extremt kuperat är också väldigt speciellt och något ni inte får missa. Det är så jäkla brant att man inte fattar hur man skall kunna parkera ibland.... En helt grym upplevelse!
26 juni 2011 12:07
Ville bra skriva att jag klarade mig utmärkt i LA utan bil. Bodde först några nätter i Hollywood (tog Greyhound dit från Las Vegas och gick till mitt hostel), var jag kollade in sevärdheterna där. Tog tunnelbana till downtown och till Universal Studios. Till Beverly Hills kan man komma med buss från Hollywood.
Sen tog jag bussen till Santa Monica, vilket i och för sig tog nån timme eller två, men det gick utmärkt och kostade då 1,65 dollar (år 2003).
Där bodde jag ett bra tag och de har en egen lokal buss som kostade 75 cent. Den går till bl.a. Malibu, Venice Beach och flygplatsen.
Man kan säkert åka kollektivt till Anaheim (Disneyland) också, Greyhound-bussen går dit i alla fall. Jag tog bussen därifrån till San Diego och man kan gå mellan Disneyland och Greyhound-stationen och lämna bagaget där.
Av Jimmieh
26 juni 2011 15:52
Carolinessmyckeskrin

Jag gillar inte att köra i storstäder heller men jag skulle absolut välja hyrbil. Tänk att behöva "slösa" massa tid på flygplatser, i taxi och den extra stressen det innebär. Vi körde mellan de ställerna du ska till och jag hade absolut inga problem att köra. Det är så mycket att titta på så tiden flyger iväg. Tog 4-5 timmar för oss från Las Vegas till L.A (Anaheim) ifall jag inte minns fel. Kanske inte den roligaste vägen, men hellre det en att slösa tid/pengar på flygplatser/taxi.

Dock körde vi kl 5.30 från L.A för att slippa en massa bilar. Sitta på kullarna i Hollywood och titta på solen som går upp var värt att gå upp för :) . Men då var det redan köer på väg in, men inte ut.

Las Vegas bodde vi på Hilton och parkerade i Parkeringshuset. Hotellet låg inte i "centrum" men med två fungerande ben tar det inte många minuter att gå dit, vi fixade det med 2 småbarn.
Ät buffen på Planet Hollywood, kungskrabban är väldigt god :)
Finns också ett tåg man kan åka med.
Ska ni till Hooverdammen och grand-canyon skulle jag hellre köra själv så att jag kan bestämma var jag vill stoppa för att ta bilder mm.

Jag skulle också tagit någon dag vid Grand Canyon istället för en vecka i Vegas. Kanske stanna en natt i Bullhead city på vägen till L.A, väldigt billiga hotell.

Men jag tycker du ska värdera hyrbil, jag personligen hade större problem med att fatta att jag körde en automat :)
Av Annl
26 juni 2011 17:49
Hej igen,

Precis om Jimmie skriver så rekommenderar även jag Grand Canyon i stället för så många dagar i Vegas. GC är väldigt spektakulärt och det går inte att förstå innan man varit där - hur häftigt som helst.

Och som Jimmie också skriver - alla hyrbilar har automatlåda så det är bara att lägga in drive, sätta på cruisen och gunga fram i öknen i Nevada eller på highway one...
26 juni 2011 18:34
Citerat från jimmieh:

Las Vegas bodde vi på Hilton och parkerade i Parkeringshuset. Hotellet låg inte i "centrum" men med två fungerande ben tar det inte många minuter att gå dit, vi fixade det med 2 småbarn.
Vilket Hilton bodde ni på? :)
Av Jimmieh
26 juni 2011 19:29
Las Vegas Hilton 3000 S. Paradise Road,
Av Zodezo
27 juni 2011 21:52
Precis kommit hem från en sväng i London och ser att jag har fått flera nya kommentarer och meddelanden. Tack så jättemycket! Efter att ha läst vad ni skriver och då mitt resesällskap inte är lika avigt inställd till att köra bil i USA som mig så lutar det nog mot att vi hyr bil i första delen av resan, dvs. LA. Då kommer ju dock lite nya frågor. Avis eller Hertz är väl helt okej att hyra av? Som jag förstått det så är det bäst att boka ifrån Sverige så man får rätt försäkringar och dylikt. Har kollat lite snabbt på dessa två sidor och de verkar inkludera sånt i grundpriset. Stämmer det eller behövs det köpa till något mer? Hur är det sedan med parkeringsmöjligheter och kostnader för detta i LA?

I och med att det lutar mot att vi hyr bil så funderar jag på lite olika alternativ och senaste tanken är att vi flyger till San Francisco och sista dagen hämtar vi ut en bil och kör ner mot Los Angeles Har bilen under tiden där och sen kör till Las Vegas där vi lämnar in bilen när vi kommer fram. Detta alltså istället för att flyga mellan städerna. Som jag förstått det när jag läst runt tar det (effektiv tid) cirka 5 timmar LA-LV och 5-12 timmar (beroende på väg) mellan SF-LA. Det blir ju egentligen inte mycket längre tid än flyg och all kringtid. Eller är jag ute och cyklar nu? Finns ju en del kul att titta på längs vägen och har ni några tips får ni jättegärna tipsa :-)

Är också lite tveksam till om man ska lägga så pass mycket som en vecka i LV. Inte minst med tanke på vädret, då det lutar mot att vi kommer åka i juli.

Läste nånstans att man kunde hyra cyklar och ta sig över Golden Gate-bron. Vet ni något om det?

Tack igen!
Av Zodezo
30 juni 2011 22:45
Citerat från jdeutgen:
Hej,
Vi flyger till San Diego om 1 vecka och har hyrt bil från www.holidayautos.com, de var (när jag tittade) väldigt mycket billigare än både AVIS och HERTZ.

Dumpar bilen i Las Vegas 16 dagar senare.
Tack för tipset! Ska jag absolut kolla upp :-) Hoppas ni får en härlig resa!
Av Zodezo
2 juli 2011 21:48
Nu efter våran senaste plan gällande att hyra bil när vi lämnar San Francisco och lämna in den i Las Vegas när vi kommer dit så har jag läst en del runtom på nätet om olika företag, försäkringar och liknande. I och med detta har det dykt upp en ny fråga. Det nämns en del om envägsavgifter och som jag förstår det så ingår inte detta i den summa som man får upp när man bokar bilen utan den betalas på plats, och det var någon som skrev att de hade fått betala så mycket som 500 dollar för detta. Tycker mig inte kunna hitta någon information om detta på någon av företagens hemsida. Hur har det varit för er som har lämnat bilen på annan plats? Är det alltid så att denna summa inte ingår i priset? Jag tycker ju att man åtminstone i förväg kunde få veta hur stor summan är. Vore jättetacksam för svar angående detta!
2 juli 2011 22:15
Jag hyrde bil när jag var i Usa, hämtade ut den på flygplatsen i Denver och lämnade senare igen den i Las Vegas. Jag bokade hyrbilen redan i Sverige innan jag for via Holiday Autos och då betalade jag hela beloppet direkt. Det tillkom en extra avgift just för att lämna igen bilen på ett annat ställe än där jag hämtat den. Sen under resans gång upptäckte jag att det stod på vouchern att jag skulle betala ett belopp när jag lämande bilen, just för att jag skulle lämna den på annan flygplats. Jag blev irriterad för att han jag pratat med på Holiday Autos sa ju att jag betalade allt på samma gång, inga andra kostnader skulle tillkomma.
När jag slutligen lämnade bilen så behövde jag i alla fall inte betala något mer, jag vet fortfarande inte varför det stod att jag skulle betala vi inlämning av bilen?
3 juli 2011 10:05
Hej!
Förra sommaren hyrde vi via http://www.auto-europe.co.uk/index.cfm som jag möjligen hittade via http://www.ebilhyra.se/ och eftersom man inte innan fick reda på vilket bolag bilen var från, så stod det att man fick avboka utan kostnader om det tillkom någon avgift e.d... antar något liknande finns för er hyrbil? Så då var det ju bara att kolla om det skulle tas ut avgift eller inte när jag fick uppgift om att det var Dollar som hyrde ut bilen. De tog ingen avgift för hämtning i Las Vegas o lämning i Los Angeles... men mejla o fråga de du hyrt av, också ett bra test på servisen, mitt upplägg funkade klockrent..
Av Zodezo
3 juli 2011 12:58
Citerat från reselover:
Hej!
Förra sommaren hyrde vi via http://www.auto-europe.co.uk/index.cfm som jag möjligen hittade via http://www.ebilhyra.se/ och eftersom man inte innan fick reda på vilket bolag bilen var från, så stod det att man fick avboka utan kostnader om det tillkom någon avgift e.d... antar något liknande finns för er hyrbil? Så då var det ju bara att kolla om det skulle tas ut avgift eller inte när jag fick uppgift om att det var Dollar som hyrde ut bilen. De tog ingen avgift för hämtning i Las Vegas o lämning i Los Angeles... men mejla o fråga de du hyrt av, också ett bra test på servisen, mitt upplägg funkade klockrent..
Så bra! Ska jag absolut kolla upp sen när vi har bokat! Tack för svaret!
8 juli 2011 12:49
Hej!
Vi ska till Vegas nu i augusti och har också bokat bil genom ebilhyra.se. Vi lämnar bilen i LA när vi ska hem. Mellan dom två städerna ska de inte vara någon extra avgift men på vissa flygplatser få man betala extra vet inte riktigt varför. Alla försäkringar ska ingå för vi mailade och dubbel kollade de. De man få betala när man lämnar in bilen är en tank. Så om du man ska helst lämna tillbaka bilen med så lite bensin som möjligt om du vill spara pengar eftersom man måste betala för en full tank.
25 juli 2011 21:39
Jag är i Las Vegas varje sommar ett par veckor, det är klart varmt. Men jag lovar det är riktigt skönt! Fantastiskt gött vid poolerna m.m. Jag tycker sommaren är bäst och det får gärna vara över 40 grader! :)

Du får gärna kolla in vår reseguide till Las Vegas, http://www.vegas.nu
Under äventyr står där även om Grand Canyon och olika platser i Kalifornien.

Joel
26 juli 2011 11:57
Citerat från carolinessmyckeskrin:
Verkar variera en hel del det där med envägsavgift. Gäller att kolla upp det innan vi åker känner jag. Roligare saker kan man lägga pengarna på.

Har lagt upp en lista i bloggen om hur planerna ser ut än så länge. Kika gärna in och kommentera om jag har missat något :-)

http://www.carolinessmyckeskrin.devote.se/blogs/10833923/usa-.htm
Vill bara tipsa om att kolla pris och villkor på hyrbil hos Swanson´s. Har hyrt av Avis via dem och fått mycket bättre pris den vägen än direkt hos Avis... Alla nödvändiga försäkringar ingick liksom en extra förare, obegränsad körsträcka, första tanken bränsle samt att det är inte någon envägsavgift mellan Arizona, Nevada och Kalifornien. Mer info finns på: http://www.swansons.se/sv/vara_resor/pa_egen_hand/bilhyra/priser.htm?p=618&sp=2

Vi bokade inte ett helt paket utan endast bilen (samt ev. någon hotellnatt) via dem. Då (våren 2009 samt hösten 2010) låg de bra i pris i jämförelse med Holiday Autos, e-bilhyra m.fl. så det kanske kan vara värt att kolla med dem i alla fall. Bra service vid bokning och allt fungerade utan problem...

Ni kommer att få en toppenresa! :)
Av Zodezo
26 juli 2011 21:40
Citerat från lasvegas:
Jag är i Las Vegas varje sommar ett par veckor, det är klart varmt. Men jag lovar det är riktigt skönt! Fantastiskt gött vid poolerna m.m. Jag tycker sommaren är bäst och det får gärna vara över 40 grader! :)

Du får gärna kolla in vår reseguide till Las Vegas, http://www.vegas.nu
Under äventyr står där även om Grand Canyon och olika platser i Kalifornien.

Joel
Skönt att höra från något som inte tycker det är allt för hemskt att vara i Las Vegas på sommaren :-)

Ska kika in i er reseguide strax :-)
Av Zodezo
26 juli 2011 21:41
Citerat från jenny747:
Citerat från carolinessmyckeskrin:
Verkar variera en hel del det där med envägsavgift. Gäller att kolla upp det innan vi åker känner jag. Roligare saker kan man lägga pengarna på.

Har lagt upp en lista i bloggen om hur planerna ser ut än så länge. Kika gärna in och kommentera om jag har missat något :-)

http://www.carolinessmyckeskrin.devote.se/blogs/10833923/usa-.htm
Vill bara tipsa om att kolla pris och villkor på hyrbil hos Swanson´s. Har hyrt av Avis via dem och fått mycket bättre pris den vägen än direkt hos Avis... Alla nödvändiga försäkringar ingick liksom en extra förare, obegränsad körsträcka, första tanken bränsle samt att det är inte någon envägsavgift mellan Arizona, Nevada och Kalifornien. Mer info finns på: http://www.swansons.se/sv/vara_resor/pa_egen_hand/bilhyra/priser.htm?p=618&sp=2

Vi bokade inte ett helt paket utan endast bilen (samt ev. någon hotellnatt) via dem. Då (våren 2009 samt hösten 2010) låg de bra i pris i jämförelse med Holiday Autos, e-bilhyra m.fl. så det kanske kan vara värt att kolla med dem i alla fall. Bra service vid bokning och allt fungerade utan problem...

Ni kommer att få en toppenresa! :)
Låter ju absolut som det är värt att kolla upp. Tack så jättemycket för tipset!
Av Moth63
27 juli 2011 06:36
Jag älskar Las Vegas :-)
5 aug. 2011 01:14
Citerat från moth63:
Jag älskar Las Vegas :-)
Det gör vi alla :)
Disneyland för vuxna!

För den som vill läsa lite om LA så skrev jag ihop lite om det: http://www.vegas.nu/aventyr/los_angeles
Har ni några kommentarer så kom gärna med dem! Har varit i Los Angeles 4 gånger och har säkert missat något roligt där...
3 sep. 2011 23:26
Kom precis hem ifrån Vegas och LA. Jag är helt såld på vegas och planerar redan nästa resa tillbaka. Värmen i vegas var inte några problem de är så tortt så man svettades inte trotts att de va över 40 grader. De är en helt fantastisk stad och finns hur mycket som helst att göra. LA gillar vi inte lika mycket staden är så otroligt stor och det tar väldigt lång tid att ta sig runt till allt man ska göra. Räkna med att de tar 30-60 min när man kör och vi bodde vid Marina del bay. En sak man inte få missa i LA är warner bros studio vip tour. De va så häftigt.
/Martina
Av Anjav
30 dec. 2013 19:59
Carolinessmyckeskrin: Vi planerar att göra en liknande resa som er, jag var inne på din blogg och läste lite :) Får man fråga vad resan gick på?

/ V
Av Zodezo
15 feb. 2014 14:56
Tror vi la 30000-35000 var på alla kostnader såsom flyg, boende, hyrbil, bensin, mat, inträden m.m. Dvs allt utom shoppingen.