London hotell nära Victoria Station?

Av Yuphin
27 jan. 2014 21:37
Visningar: 1863
Hej,
Funderar på London med familjen (2vx och 2 barn på 11 och 17).
Förutom en skolresa på 80 talet :), så har man inte varit i London så i princip är man förstagångsbesökare. vad skall man absolut få med sig? Vi stannar förmodligen 4 nätter.

Ser att från Gatwick så finns det snabbtåg till Victoria Station. Är detta hyfsat centralt? Har något tips på hotell i närheten?
Eller bör man bo någon annastans?

Funderar på att boka Mamma Mia eller någon annan musikal, i tillägg till hop on hop off som väl är det bästa alternativet om man vill se det viktigaste?

Såg att det fanns såkallade oysterkort, men det kanske är onödigt om man inte skall åka mycket? Förutom hopon hopoff så tänkte vi promenera en del eller ta t-banan till en sevärdhet och sen tillbaka igen till hotellet.
Av Marilcj
28 jan. 2014 06:36
Eftersom ni åker en hel familj så boka m Gatwick Express till Victoria hemifrån på nätet, de brukar ha en dl erbjudande då så bilj blir billigare.
Tänker ni inte åka mycket tunnelbana så kan ni skippa Oyster men med tanke på at bo runt Victoria så hade jag tagit ett kort av kontantkortstypen, ni laddar de med x antal pund o sen kan ni åka hur ni vill inte beroende av zoner el likn och resandet kostar Max 8 pund per dag, det är en Oyster variant alltså men utan zoner .

Jag hade nog valt att kolla hotell lite mer centralt, fast vi bor alltid i Bayswater, men där har vi både olika tunnelbanelinjer o hopon and off bussarna.
Av Yuphin
28 jan. 2014 12:22
Tack för tipsen..Bayswater låter ju trevligare att bo då...trodde Victoria var centralt men kanske inte...
Perfect om man har nära till t-bana och hopon-hopoff..
finns det även sevärdheter i Bayswater? kanske det dyraste stället att bo på?
28 jan. 2014 15:33
Jag och min bror var i London i somras och vi löste ett London pass + travel pass för tunnelbanan och det var kanon.

http://www.londonpass.com/?aid=17&gclid=CNTK6s-KobwCFcVZ3godY08AhQ

Fanns lite olika alternativ att välja på, olika längd och olika reszoner.
Med London pass får man en guidebok där det är listat en massa museum som man kan besöka utan extra entréavgift (eller reducerat pris på vissa). Det finns en massa ställen som man inte skulle orkat hitta med internetsökningar.
I travel pass ingick det en dags båt-biljett om man vill se staden från vattnet. Kanske inte är någon höjdare så här års...
Tror att alla bussar i stan ingick i det passet också.
För vår del så tjänade vi in korten riktigt snabbt eftersom vi åkte mycket tunnelbana och sprang på ett gäng museum men det är nog värt att räkna lite på det innan man köper.

/Peter
Av Maryo
28 jan. 2014 22:04
He j! Jag var i London senast förra året och då bodde vi vid Victoria station. Tyckte det var jättebra! Gångavstånd till Buckingham palace bl a. Roligare område att bo på än Bayswater tycker jag då det är väldigt mkt turister och svenskar i just Bayswater.

Jag skulle nog vänta med att boka biljetter tills ni kommer dit. Vi köpte biljetter till We Will rock you samma dag till halva priset. Finns massor med ställen där de säljer last minute trickets vid Leicester sq men också t ex inne i Westfield gallerian .

Ha det så jättebra på resan!

/M.
Av Yuphin
29 jan. 2014 14:50
Får man fråga om ni har några förslag på hotell vid Victoria station eller Bayswater? Vi är 2 vuxna och 2 stora barn på 11 och 17 år så det är förmodligen svårt att hitta något hyfsat hotell till ett bra pris...
Av Marilcj
30 jan. 2014 05:58
Var i London 2 ggr i somras vid olika tillfällen och bodde då på enkla, men fräscha Lancaster Hall Hotel, drivs av tyska YMCA och har även bott på lilla mysiga Craven Hotel, både ingår frukost, inga lyxhotell men eftersom vi inte är i London för att tillbringa tid på hotell mer än sova väljer vi de enklare och mindre hotellen som det finns mängder av.
Bayswater har många av just dessa mindre, ofta familjeägda hotellen som har hög mysfaktor istället för lyx.

Kan dock inte hålla med om att Bayswater ska vara ett område fyllt med turister o än mindre svenskar, har under alla mina Londonresor förvånat mig över att man inte springer på mer svenskar.
Uppskattar däremot närheten till Hyde Park oKensington Garden, där det är helt underbart att strosa omkring.

Har bekanta som ofta bor på Avon Hotel, stenkast bort i Paddington, oxå ett mindre hotell, de har som ni barn och där är det wi-fi så ungarna kan få sin lilla dos 😉
Av Maryo
2 feb. 2014 13:11
Vi hittade jättebra priser via bokning.com på The grosvenor precis vid Victoria station för två år sedan. Förra året bodde vi på Belgravia bed&breakfast också vid Victoria. Det var mkt bra och där ingick engelsk frukost för ca 100 pund natten i dubbelrum med dusch.