London, Harry Potter Warner Bros studierundtur

Av Cattta
8 apr. 2014 19:49
Visningar: 14341
Hej, vi är en vuxen och två ungdomar som ska åka till London.

Vi undrar om någon varit på Harry Potter Warner Bros studiorundtur- The Making of Harry Potter?

Hur tar man sig smidigast dit? Hur lång tid tar det från London?

Har läst att det är bäst att ta sig dit på egen hand, för via exempelvis Goldens tour som transporterar folk från centrala London kommer man ofta för sent till den bokade turen, har vi läst i utvärderingar, och det vill vi inte.

Hur fungerar det att hämta ut biljetterna om man beställer på "Harry Potters egna website", någon som vet det?

Tack på förhand!
Catta
Av Suzykk
8 apr. 2014 19:55
Hej,

Jag var där för två år sen och de var verkligen en helt underbar upplevelse!

Vi åkte tåg till Watford Junction och där ifrån hade dom en buss som körde en till studion. Tågen tog lite mer än en timma eller beror på vilket tåg man tar. Bokade tåget på denna sida http://www.nationalrail.co.uk/

Vi bokade hem ifrån och hämtade ut dom där på studion och de funkade super bra, dom hade en biljett luka ooch man uppgav sitt boknings nummer bara, och sen fick man vänta till det var ens tur att gå in i studion.

Hoppas ni får de roligt! Bara fråga mer om de är nått :)
Av Amd90
9 apr. 2014 12:31
Watford Junction ingår i London Overground (även om det ligger i zon 9) - ni kommer förmodligen köpa/använda Oyster Card för att ta er runt i stan i övrigt. Det ska gå att fylla på det med extra pengar istället för att köpa en separat tågbiljett, och därmed komma undan billigare :)
Av Cattta
9 apr. 2014 16:49
Tack för svaren! Vi hoppas att vi kommer att hitta, vet att vi måste vara ute i god tid.
Av Asok
10 apr. 2014 13:30
Det går tåg från Euston till Watford Junction som endast tar 20 min och man använder sitt Oyster Card. Jättesmidigt!
Av Cattta
10 apr. 2014 16:03
Hej Asok,

gäller oyster cardet även på snabbtåget? i så fall har jag nog uppfattat fel. Gäller det inte bara på overgrounden? I så fall tar väl resan mer än en timma!?
2 sep. 2014 16:51
Gammal tråd men du har ju inte fått svar i tråden, och kanske någon intresserad hittar hit.

London Overground-tåget tar trekvart men Midland tar 15-20 min - t o r vilka tider som helst kostar drygt £15 off pike några pund mindre. Jag tror som du att Oyster bara gäller på LO, men är inte hundra.
Av Cattta
2 sep. 2014 22:08
Ett besök på Harry Potter var verkligen värt priset, 30 pund drygt/vuxen. Beställ på nätet i god tid. Men att ta sig dit var inte det lättaste. Vi åkte med London Midland från Euston tågstation, dit var det lätt att hitta, med oyster card allihopa, ett kort/person. Vi köpte dem i luckan därifrån tågen gick, där det var skyltat. Men de som arbetade där visste inte vilket tåg vi skulle med, så vi stämplade in i den perrong där det var uppmärkt "tåg till Harry Potter", det visade sig att vi var på helt fel våning till och med. Vi frågade 3 konduktöer innan vi kom på rätt tåg. Det gick alltså att åka med oyster card med London Midland, knappt 20 minuters resa, kostade ca 11 pund/person över 15år tur och retur med tåget. Alla turer dit går under off peak-pris oavsett tid på dygnet, alltså lägsta dagstaxan på tunnelbanan. Sedan var det byte till "Harry Potterbussen" , ca 30 minuters resa, den bussen var lätt att hitta, 2 pund/person tur och retur. Var där i god tid, minst 45 minuter innan beställd tid, inlösning av voucher måste ske, och tar den tiden.
Men än en gång, värt ett besök....
3 sep. 2014 14:11
Citerat från Cattta:
Det gick alltså att åka med oyster card med London Midland, knappt 20 minuters resa, kostade ca 11 >pund/person över 15år tur och retur med tåget. Alla turer dit går under off peak-pris oavsett tid på dygnet, >alltså lägsta dagstaxan på tunnelbanan.
Där ser man - perfekt! Då blir det lite billigare än att betala Midlands-priserna som jag skrev.

Jag tyckte inte alls det var svårt att hitta till rätt tåg, men då visste i ju att vi skulle mot Northampton. Letar man Watford Junction resp Harry Potter kanske det är en annan sak, jag vet inte, det är nog som du säger.

Alltså - ni som skall till HP och vill åka med London Midland - titta efter tåg mot NORTHAMPTON (fortätter mot Birmingham). Var noga med att kolla så att tåget stannar i WJ - vissa är express. (Dock tror jag alla tåg stannar där)
Av Asok
4 sep. 2014 10:51
Enklast är ju att man kollar ordentligt på tågskylten som hänger i taket innan man kommer in till själva tågspåren. Där ser man tider för vilket tåg som går vart o var de stannar
17 maj 2015 10:19
Hej!
Funderar på om man måste beställa tur och retur WJ eller om det bara är att dyka upp?

mvh
Ulrika
Av Cattta
17 maj 2015 11:47
Hej,
ni måste köpa biljetter på deras webbsida och i god tid. Det går inte att bara dyka upp. Ett tips är, va ute i god tid så ni inte missar ert klockslag. Tag med vouchers och pass för att lösa ut era biljetter.
Värt ett besök!
Ha en bra resa!
17 maj 2015 12:16
Hej igen,
Var nog lite otydlig. Menade tågbiljetterna, det andra har jag koll på. Bara att dyka upp på Euston m ett oystercard?
Tacksam för svar!
Av Cattta
17 maj 2015 14:20
hej igen,
ok, tågen går nog 2-3 ggr i timmen, har jag för mej, tänk på att åka med "London Midland" mot Birmingham. Det behöver inte bokas i förväg. Vi laddade på våra oystercards på denna tågstation så att det skulle räcka fram och tillbaka. Lycka till ni kommer inte att ångra er! Det fanns ingen restaurang där vad vi såg utan bara ett svindyrt cafe så tänk på det.