London för ovan resare inklusive Warner bros Harry potter

Av Sarneo
6 nov. 2018 10:40
Visningar: 734
Hej!

Skall åka med min dotter 13 år till London den 11-14 feb. Har bokat flygresa än bara. Vi landar i Stansted den 11 feb 2019.
Hur tar vi oss lättast och någorlunda prisvärt till stan? Buss/tåg/taxi?
Vart bör man bo? Vi skall ta 1 dag på warner bros och 1 dag shopping.
Skall boka harry potterstället hemmifrån vet jag, men är det något mer man bör boka hemmifrån förutom hotell såklart. Någon som gått den här guidade turen på warner bros? Var det värt det eller tog den bara massa tid? Kostade ca 1000:-
Såg att man fick välja tid på warner brossidan, kommer inte ihåg om det var för man skulle vara där eller om det var den guidade turen? Men vågar man ta kl 11 eller är det dumt att ta första tid med tanke på att man skall hitta dit o så?
Och räcker det med det här oystercard för att ta sig runt? Från flygplats, till hotell, till watford junction(som jag fattat d är det därifrån man åker till warner bros?)
Och vart bör man gå och shoppa? Vet min dotter kommer vilja köpa massa harry potter prylar.

Jättetacksam för alla svar.

Ovan och nervös resenär som bara åkt på charter innan :)
Men min dotter vill så gärna hit så då måste ju den nervösa pappan våga.....

/Stefan
Av Ulf72
8 nov. 2018 14:36
Hej,

Jag och min son var på Harry Potter för ca två år sedan och tyckte det var väldigt bra. Vi hade bokat en eftermiddagstid, ca 15.00 tror jag men vi var där lite tidigare och fick hänga på en tidigare tur utan problem.
Åkte tåg från Euston Station till Watford Junction och sedan vidare med buss till studion. Fanns ju en shop där för Harry Potter-prylar. Tror även dom har en på Kings Cross Station. Sen är ju Primark en populär affär för kläder, Londons Ullared. Finns en i varje ända på Oxford Street. London är en härlig weekendstad
8 nov. 2018 18:50
Hej,
Jag älskar London o har varit där många gånger.
Bo: kolla Airbnb men även hotell kring Waterloo eller Hyde park.
Potter: vi bokade ingen guidad utan gick runt själva o tror man fick en audio.
Shopping: håller med föregående, Primark kan man spendera flera timmar o det är billigt! Oxford street e bra!
Ett måste för en som aldrig varit e att äta lunch på en riktig engelsk pub. Väldigt engelskt o väldigt kulturellt. Prova "steak and ale paj" eller riktig "fish and chips "
På kvällen rekommenderar jag att ni går till en sista minuten kiosk o går på en musikal!
8 nov. 2018 20:48
Det är smidigt att ta sig runt i London med hjälpa av tunnelbanan. Du köper biljetter på stationerna i automater. Jag brukar satsa på en dagsbiljett.
Själv brukar jag bo i närheten av Liverpool street station. Dit kommer både tåg och buss från Stansted. Buss är billigast från flygplatsen men bokar du tåg redan nu tror jag du kan få biljetterna till ett skapligt pris.
Tidigare i år hade leksaksvaruhuset Hamleys en hel avdelning med Harry Potter.