Harry Potter - London

1 okt. 2010 23:53
Visningar: 5352
Hej.

Ska åka till London med min dotter som är Harry Potter-frälst och undrar ifall de har satsat något på detta tema?
Antar att det i så fall kan vara "turistfälla" av höga mått, men det bryr jag mig inte om i detta fall. Vi sväljer gärna betet.

/ Jonte
Av Sanoj80
2 okt. 2010 16:28
Pröva att bara googla på Harry Potter London, så tror jag nog att du hittar något som passar er. Självklart att ni skall "go for it" även om det är en turistfälla. Ibland kanske de så kallade turistfällorna ger mer än vad många tror. Hoppas ni hittar vad ni söker och att ni får en rolig resa, förresten kan det det bli annat än roligt i London?. Svar nej.
Av Sjalen
4 okt. 2010 11:39
London har så mycket annat att de inte behöver "satsa" direkt och just HP är ju också inspelad på andra platser än London men visst har du t.ex. Kings Cross järnvägsstation med den hemliga perrongen att besöka. Tänk bara på att de idag inte gillar fotografering på stationerna i England (dock brukar ingen säga så mycket om det är ett barn som bara tar kort på själva skylten).

Det finns också vandringar med Harry-tema men det är som sagt mest "länkar" till Harrys (och J.K. Rowlings) värld eftersom inspelningsplatserna varierar. Du kan antingen vandra själv:

http://www.the-magician.co.uk/

http://www.discovery-walks.com/london-walks/harry-potter-walk/

eller på organiserad grupptur:

http://britmovietours.com/bookings/harry-potter-london-tour/?gclid=CLXK6_n0uKQCFcKQ3wodkFm_zw

http://www.walks.com/London_Walks_Home/Sundays_Walks/default.aspx#13269

Det finns säkert många fler...