Kaffe till Florida

Av Elca
20 mars 2011 15:46
Visningar: 1761
Visst finns det väl okej kaffe att köpa i florida? inte behöver man väl ta det med sig,om man ens får det. Kaffemoster som man är vill jag ha riktigt gott kaffe på morron,ska bo i lägenhet så kaffebryggare finns det
20 mars 2011 17:17
Skandinaviskt kaffe är ju världens bästa.
Starbucks har okej kaffe och man kan köpa bönor där om man vill, borde bli bra. Finns kaffe överallt och det borde gå att få ett godtagbart kaffe, antagligen får man använda betydligt mer bönor än med t.ex Zoegas.
Har inte gjort det själv utan nöjer oss med snabbkaffe om vi ska göra själv.
Av Daytona
20 mars 2011 17:42
Vi brukar ta med ett paket hemifrån, men det smakar inte riktigt detsamma där borta pga kloret i vattnet.
Starbucks har ju godast, köper att ta med alltså. Men det finns Maxwell House på affärerna som faktiskt är helt ok att brygga.
20 mars 2011 18:13
Vi tar också med oss mörkrostat kaffe (ex Zoega Mollbergs blandning) till USA - visst finns det bra kaffe (bönor) att köpa men det kostar en slant.... Glöm inte osthyveln!
20 mars 2011 20:41
Använd alltid köpvatten att dricka, även till te och kaffe, som sades smakar kranvattnet väldigt mycket klor.
Brukar be om "no ice" när vi köper drycker ute eftersom de ofta gör isen av kranvatten.
20 mars 2011 23:19
De flesta stora mataffärer har färska kaffebönor, man välja hur mycket och vilken sort man vill, sedan är det bara att mala dem i kvarnen bredvid. Jag brukar välja 'french roast' eller 'italian roast' eftersom du brukar vara de mörkaste och starkaste blandningarna som finns. Annars köper jag färdigmald Starbucks 'espresso roast'.
Av Asok
21 mars 2011 17:46
Brukar alltid ta med eget kaffe. Amerikanarna använder ju ofta andra bönsorter och rostningar än vad vi är vana vid så om man inte köper bönor eller Starbucks o dyl så är kaffet i USA väldigt tunt/smaklöst.
21 mars 2011 20:24
Håller med många här. Skandinavien och kaffekvalité får du oftast inte på så många ställen.
Det finns en kaffekvalité som heter Robusta (i liten omfattning hos lågprismärken i Sverige) som dock inte är ovanlig i USA. Anses inte vara kvalitétkaffe.
Kom ihåg att jag en gång hade Nescafé (små portionspåsar) och kompletterade på en restaurang när vi beställt in kaffet.
Sällan jag funnit gott kaffe i USA.