Florida i 10 dagar

Av Hjort
31 juli 2018 12:57
Visningar: 879
Hej!
Åker till Florida i september med mina två barn, 12 och 15 år gamla.
Vi kommer landa i fort lauderdale och sova där två nätter, sen är planen att bege sig mot orlando (vi hyr bil under alla dagar vi är i florida) och gå in på universal studios, tanken är att vara på parken i två dagar med park to park biljetter. Tror ni man klarar sig på två dagar? Har läst att det brukar vara mindre folk i september .. men man vet ju aldrig.
men men, efter orlando så har vi inga planer. Vad tycker ni?
Ska man hålla sig på miami sidan och göra everglades å bara softa?
Eller är tampa sidan härligare? Det är väl mest sol å bad vi är ute efter när vi väl gjort parken.
Lite shoping å sightseeing blir det så klart med.
Vi flyger även hem ifrån fort lauderdale.

Tar gärna emot lite matnyttig information.
31 juli 2018 13:04
Det finns kilometervis skrivet om just detta redan så ett tips är att leta i forumet först och sen fråga om det är något specifikt ni inte får svar på. Att dra allt om Florida igen känns sådär ;-)

Du bör dessutom berätta mer om vad ni gillar och hur ni vill semestra. Stränder finns det runt i princip hela kusten så det är mer resten runtomkring som bör avgöra er resplan.

För den konkreta frågan, man hinner se det mesta på två hela dagar i parkerna men självklart kan man roa sig mycket längre än så om man vill.
Av Hjort
31 juli 2018 13:18
Ciao!
Förstod nästan att det svaret skulle komma :)
Jag har spenderat för mycket tid i forum och läst om florida, problemet är att det finns för mycket att se och göra. Speciellt för oss som bara har 10 dagar på plats.
Skulle helst vilja att någon bara bestämde åt mig :P
Jag ser hellre för lite denna gång och åker tillbaka för att se det jag missar nästa gång.
Ha en hektisk semester där man bara kastas runt till olika sedvärdigheter är inget för oss.

Lutar väl åt att det får bli lör-mån i fort lauderdale
mån-tor i orlando
och sedan resterande tid på miami / fort lauderdale kusten.

Denna post känns nästan som en konversation för mig där jag försöker övertyga mig själv om vad jag ska och inte ska göra :D sorry för allt flumm
Av Birgere
31 juli 2018 13:58
10 dagar kommer att gå fort och det är som du säger en fråga vad ni måste prioritera bort.
Sept är ju en månad som generellt är mycket lugnare men vilka datum åker ni mer exakt, början av sep har ju labor day och helgerna ska vara lite mer busy. Så lite beroende på datumen så kan upplägget variera lite.
Men med bara 10 dagar tycker jag att ni inte ska slänga bort dagar på att inte göra någonting.
Öst vs Västkusten för bad beror ju lite på hur man vill bada, östkusten med sina härliga surfvågor eller västkusten som ibland nästan kan vara spegelblank.
31 juli 2018 14:11
:-)
Då kan jag bestämma då!

Hoppa ena natten i Ft. Lauderdale, ta istället bara en natt en bit norr om flygplatsen, antar att ni flyger Norwegian och landar framåt kvällen. Ni övernattar på Best Western Plus Deerfield Beach Hotel & Suites, Deerfield Beach, Florida, USA precis vid I95. Ni har en Publix precis nära hotellet, stanna till där och proviantera det ni behöver, vatten, öl, snacks o.s.v. beroende på om ni kör självhushållning eller inte. Kör I95 tills den möter Florida Turnpike (glöm inte kolla upp vägtullar med hyrbilen) vid Jupiter. Ni vaknar tidigt så trafiken är inget problem på I95.

Ta en extra dag i Orlando om ni vill se mer än Universal, kanske shoppa lite resegarderob på Premium Outlets Ni kan bo på gångavstånd från Universal eller lägga pengar på deras egna hotell, se fördelarna i en massa andra trådar om detta).

Åk sen ner till Miamiområdet, Själv hade jag inte valt annat än South Beach i Miami Beach, kolla om vårt favorithotell Tradewinds Apartment hotel" (bra och prisvärdast i området (precis utanför South Beach)) har ledigt era datum (ni är lite sent ute). Ni har fina bad men även obegränsat att hitta på resten av dagen/dagarna.
10 dagar är bara ett litet smakprov, ni kommer längta dit igen redan under hemresan ;)
Av Hjort
1 aug. 2018 07:57
Tack för tipsen!
Vi kommer till florida första sep, sent på kvällen.
Vi har redan bokat in 2 nätter i fort lauderdale. Tänkte att det är skönt att få söndagen till att ställa om sig till rätt tidzone och så. Sen rör vi oss på måndag morgon (typiskt att det ska vara laborday då, kanske e hektiskt på vägarna då?) mot orlando och kollar in staden den dagen sen så blir det universal tisdag och onsdag, och torsdagen stannar vi nog också kvar där och utforskar lite mer.

Vi har inte helt bestämt om det blir öst eller västkust, börjar bli ont om tid, men vi har tänkt boka boende allt eftersom, åker dit vädret är bäst :)
1 aug. 2018 08:37
Citerat från Hjort:
Tack för tipsen!
Vi kommer till florida första sep, sent på kvällen.
Vi har redan bokat in 2 nätter i fort lauderdale. Tänkte att det är skönt att få söndagen till att ställa om sig till rätt tidzone och så. Sen rör vi oss på måndag morgon (typiskt att det ska vara laborday då, kanske e hektiskt på vägarna då?) mot orlando och kollar in staden den dagen sen så blir det universal tisdag och onsdag, och torsdagen stannar vi nog också kvar där och utforskar lite mer.

Vi har inte helt bestämt om det blir öst eller västkust, börjar bli ont om tid, men vi har tänkt boka boende allt eftersom, åker dit vädret är bäst :)
Det är en dålig idé!
Vill man få ut så mycket som möjligt så ska man välja läge på boendet med omsorg, det är enorm skillnad på att bo på bästa läge med allt omkring sig mot att behöva ta något överblivet där det inte finns någonting annat än hotell inom kilometers avstånd. Det låter som ni gör en tremånaders roadtrip, "bokar eftersom", ni har 4-5 dagar kvar, ni bör planera noga för att utnyttja dessa får dagar....

Själv letar vi boende och planerar resan i månader kanske ett år i förväg ;) Man bokar helt enkelt det perfekta boendet, man bokar med fri avbokning så kan man ändra sig och dra någon annanstans ifall något oförutsett skulle hända, som en orkan eller storm, att åka dit vädret är bäst är ju orimligt, kommer man dit så är vädret bättre någon annanstans ;)

Dålig idé även att lägga en dag på en plats för att acklimatisera sig, det gör ni lika bra i t.ex. Orlando. Ni kan också vända på resan och ta Orlando sist, flyger ni hem sent så kan det vara vettigt att lägga hemresedagen på transport istället för att försöka fördriva tiden.
1 aug. 2018 08:56 (redigerad)
Då ska jag bestämma åt dig, skulle också valt en natt nära flyget, men vill du inte ändra så första morgonen kör ni ner till HemestedFlorida City och kör 20 min till till Everglades NP där ni betalar entré och ta första stoppet Anhiga Trail. tar ett par timmar att gå en km men man får se alla djur som finns i Everglades.
https://www.nps.gov/ever/index.htm
Eftersom ni inte ska köra mot Naples är detta tillräckligt av Everglades ni behöver se.
På vägen hem precis utanför parken har du Everglades Aligator farm där ni kan lägga ett par timmar och även åka airboat.: http://everglades.com/
Missa inte fruktståndet i korsningen tillbaka till Homested.
På kvällen påväg hem kan ni svänga förbi South Beach och känna av stämmningen där och kolla Art Deccohus. Måste ni bada så kan ni göra det också om tiden finns om ni kom iväg före kl9 på morgonen.......

Nästa morgon kör ni mot Orlando-Kisseemee, själv föredrar jag att bo i Kisseemee men ska ni bara på Universal så är ju Orlando smidigare. 2 dagar är ingen bra idé då det säljs 2+1 dags biljetter för samma pris och det är inga problem att lägga 3 dagar där.

Sedan gäller övriga nöjen och då är ju Kennedy SC givet och tar en hel dag. En annan dag lägger ni i Daytona Beach och tar en guidad tur på racerbanan + kör ner på beachen som känns lite speciellt + att man kan blöta ner sig om man känner för det.

Ni kan efter x antal nätter i Orlando dra neråt Naples med närområden och lägga ett par nätter där.

Ni behöver absolut inte bo i närheten av FLL dagen ni flyger hem, det finns gott om tid att köra från Naples, The Keys eller Orlando för att hinna med kvällsflyget.

Om inte detta räcker så kan ni lägga 2 nätter i Marathon så får ni se The Keys också.
Av Birgere
1 aug. 2018 09:08
Tycker inte upplägget är helt fel om man vill få en första inblick i vad Florida kan erbjuda.
Jag hade lagt upp det så här baserat på dom tankar som finns.
2 nätter FtL
Första dagen strandhäng på fm och åk in till South Beach på em/kväll o knalla runt och käka middag
Dag 2 Åk ut till Everglades på fm och framåt em kör upp mot Orlando så ni är där tidig kväll
Orlandotimingen blir bra då bi undviker Labor day och helgen efter, skulle tro att mitt i veckan är det ganska lugnt så om ni kör Orlando 4 heldagar Ti-Fr och på fredag kväll kör till västkusten, tex Clearwater Beach och tar dom sista nätterna där och kör direkt därifrån till flygplatsen så har ni gjort en resa som gör att ni vill komma tillbaka redan till jul😁
I CWB ska ni definitivt ut på "delfinsafari" och i Orlando finns ju hur mycket som helst att göra utöver Universal o shoppingen, personligen så säger jag alltid Kennedy Space center för en dag.
Av Hjort
1 aug. 2018 09:20
Återigen, bra tips!
Ska kolla mer noggrant ikväll och diskutera med barnen. Återkommer under kvällen om det uppstår förvirring :P

Ang 2+1 biljett till universal så är det inget jag kan hitta. 3+2 biljett där emot ser jag på universals hemsida.
Av Daytona
1 aug. 2018 09:39
Litet tips. spendera hemrese dagen på rull mot flygplatsen- stanna och gör något kul efter vägen . Utcheckning fr hotell är kanske kl 12 senast, blir många timmar att bara "flyta" runt i väntan på flyget.
Av Birgere
1 aug. 2018 09:41
Citerat från Hjort:
Återigen, bra tips!
Ska kolla mer noggrant ikväll och diskutera med barnen. Återkommer under kvällen om det uppstår förvirring :P

Ang 2+1 biljett till universal så är det inget jag kan hitta. 3+2 biljett där emot ser jag på universals hemsida.
Bra att involvera barnen, Universal kör olika kampanjer över tiden men ni hinner med parkerna på 2 dagar och har tid över till annat.
1 aug. 2018 09:51
Hmmm. Det blir ändå en upprepning av hundra andra liknande trådar....

Citerar, "Ha en hektisk semester där man bara kastas runt till olika sedvärdigheter är inget för oss."
Då ska man väl försöka minimera farandet hit och dit, välja max två platser att bo på och då ställen som ger mest. Orlando är ju givet (vill ni fara runt därifrån så finns ju både Västkusten med Tampa, Clearwater.... och Ostkusten med St. Augustine KSC, Daytona o.s.v., norrut med natur, men resten?
Är det bad som främst lockar så boka fler dagar i Ft. Lauderdale (inte min favorit men har ni redan bokat som inte går att ändra så...) och stanna där halva tiden, då kan ni uppleva massor (Ft. Lauderdale, obegränsat med shopping, hela Miamiområdet som har hur mycket som helst att göra, hela Everglades men samtidigt slappa så mycket ni vill. Som sagt så kommer ni tycka att tiden var alldeles för kort och bara försvann så ni vill planera en ny resa direkt.

Trevlig resa!
Av Birgere
1 aug. 2018 10:10
Citerat från Floridasidan:
Hmmm. Det blir ändå en upprepning av hundra andra liknande trådar....

Citerar, "Ha en hektisk semester där man bara kastas runt till olika sedvärdigheter är inget för oss."
Då ska man väl försöka minimera farandet hit och dit, välja max två platser att bo på och då ställen som ger mest. Orlando är ju givet (vill ni fara runt därifrån så finns ju både Västkusten med Tampa, Clearwater.... och Ostkusten med St. Augustine KSC, Daytona o.s.v., norrut med natur, men resten?
Är det bad som främst lockar så boka fler dagar i Ft. Lauderdale (inte min favorit men har ni redan bokat som inte går att ändra så...) och stanna där halva tiden, då kan ni uppleva massor (Ft. Lauderdale, obegränsat med shopping, hela Miamiområdet som har hur mycket som helst att göra, hela Everglades men samtidigt slappa så mycket ni vill. Som sagt så kommer ni tycka att tiden var alldeles för kort och bara försvann så ni vill planera en ny resa direkt.

Trevlig resa!
Personligen tycker jag man i detta fallet kan vänta med östkusten o KW och ta det när barnen blivit äldre och kanske i samband med en vinterresa då badtempen är mycket angenämare på öst än västsidan och dessutom haka på KW.
1 aug. 2018 10:40
Man kan göra precis som man vill och vad man än gör lär man inte ha det dåligt eller bli missnöjd.
Målet är att göra det bästa av en resa varje gång och jag tycker det blir lite "hattigt" att ha ett par dagar här och ett par där när man har så lite tid och är ute efter avkoppling ;-). Med Ft. Lauderdale, Orlando, Västkusten missar ni nästan helt den sydöstra delen, (en dag är ingenting) med upplägget Ft. Lauderdale, Orlando har ni möjligheten att se en glimt av hela södra halvan av Florida om ni orkar ;-)
Omöjligt att ge riktigt bra råd utan att känna de som ska resa.....
1 aug. 2018 16:56
Du har fått många bra tips från erfarna Floridaresenärer. Men...jag tycker att du är inne på rätt spår, Ta era 2 dagar när ni landat, ni kan göra lite utflykter redan då. Helt rätt att ta Universal på veckodagar istället för på en helg när det är mycket mer besökare där. Jag tror ni hinner göra parkerna på 2 dagar, om ni väljer att bo på någon av deras On site hotel som erbjuder Unlimited Express pass (så ni slipper köa) så glöm inte att räkna bort kostnaden för dessa eftersom de ingår i priset ni betalar för hotellet. (är det intressant kan jag berätta mer) Ta en extra dag i Orlando och gå ett par timmar på Disney Springs och besök också Premium outlets, de har öppet till sent. Vill ni ha ett par dagar med strandhäng så är Clearwater Beach perfekt, eller Anna Maria Island, eller förresten hela den kusten är magisk. Och nu kommer jag till det som skiljer mig från de andra...jag skulle inte alls boka upp de andra dagarna i förväg utan boka allt eftersom. Gillar ni ett ställe stanna längre, eller inte , dra vidare! Vi har inte stött på problem med det på många år, visst kan det vara fullt på något hotell men då kollar vi vidare. Har ni en dator eller Ipad med er så kan ni koppla upp er nästan överallt och kolla efter hotel på någon bokningssida. Vill ni ha andra tips när ni är på plats så gör som många andra , skriv här så svarar säkert någon av alla floridaälskare! Ni kommer att ha en jättebra resa och snart boka en ny tripp över pölen och då vet ni mer om vad ni vill se och göra.
Av Birgere
1 aug. 2018 17:46
Citerat från Dalton17:
Du har fått många bra tips från erfarna Floridaresenärer. Men...jag tycker att du är inne på rätt spår, Ta era 2 dagar när ni landat, ni kan göra lite utflykter redan då. Helt rätt att ta Universal på veckodagar istället för på en helg när det är mycket mer besökare där. Jag tror ni hinner göra parkerna på 2 dagar, om ni väljer att bo på någon av deras On site hotel som erbjuder Unlimited Express pass (så ni slipper köa) så glöm inte att räkna bort kostnaden för dessa eftersom de ingår i priset ni betalar för hotellet. (är det intressant kan jag berätta mer) Ta en extra dag i Orlando och gå ett par timmar på Disney Springs och besök också Premium outlets, de har öppet till sent. Vill ni ha ett par dagar med strandhäng så är Clearwater Beach perfekt, eller Anna Maria Island, eller förresten hela den kusten är magisk. Och nu kommer jag till det som skiljer mig från de andra...jag skulle inte alls boka upp de andra dagarna i förväg utan boka allt eftersom. Gillar ni ett ställe stanna längre, eller inte , dra vidare! Vi har inte stött på problem med det på många år, visst kan det vara fullt på något hotell men då kollar vi vidare. Har ni en dator eller Ipad med er så kan ni koppla upp er nästan överallt och kolla efter hotel på någon bokningssida. Vill ni ha andra tips när ni är på plats så gör som många andra , skriv här så svarar säkert någon av alla floridaälskare! Ni kommer att ha en jättebra resa och snart boka en ny tripp över pölen och då vet ni mer om vad ni vill se och göra.
Till stora delar håller jag helt med, men jag tror det för enklare för oss vana Floridaresenärer att få ut max av en spontan obokad resa. Med bara 10 dagar på plats så finns det ingen anledning att byta hotell hela tiden, tar massa kraft och tex på västkusten så är gräset lika grönt överallt men kanske lite grönare i CWB där man även kan hitta lite andra aktiviteter än att bara hänga på stranden.
Jag tror även det är lite småfarligt att inte boka Orlando, inte för att det skulle saknas boenden men kör man open-end så kommer man aldrig vilja att åka därifrån.😁 Tror inte heller expresspassen är ett måste mitt i veckan i september.
MEN det finns en sak att tänka på och det är att köra avbokningsbart, iaf vid kusterna. Det är ju faktiskt peaken på orkansäsongen i Florida runt 10 sep och även om sannolikheten att man skulle drabbas direkt är mikroskopisk så påverkas vädret dramatiskt om en storm vispar förbi utanför väst eller ostkusten och det händer ju faktiskt ganska ofta. Skulle så vara fallet så är det bra om man enkelt klan planera om och byta kust.
1 aug. 2018 23:44
Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Du har fått många bra tips från erfarna Floridaresenärer. Men...jag tycker att du är inne på rätt spår, Ta era 2 dagar när ni landat, ni kan göra lite utflykter redan då. Helt rätt att ta Universal på veckodagar istället för på en helg när det är mycket mer besökare där. Jag tror ni hinner göra parkerna på 2 dagar, om ni väljer att bo på någon av deras On site hotel som erbjuder Unlimited Express pass (så ni slipper köa) så glöm inte att räkna bort kostnaden för dessa eftersom de ingår i priset ni betalar för hotellet. (är det intressant kan jag berätta mer) Ta en extra dag i Orlando och gå ett par timmar på Disney Springs och besök också Premium outlets, de har öppet till sent. Vill ni ha ett par dagar med strandhäng så är Clearwater Beach perfekt, eller Anna Maria Island, eller förresten hela den kusten är magisk. Och nu kommer jag till det som skiljer mig från de andra...jag skulle inte alls boka upp de andra dagarna i förväg utan boka allt eftersom. Gillar ni ett ställe stanna längre, eller inte , dra vidare! Vi har inte stött på problem med det på många år, visst kan det vara fullt på något hotell men då kollar vi vidare. Har ni en dator eller Ipad med er så kan ni koppla upp er nästan överallt och kolla efter hotel på någon bokningssida. Vill ni ha andra tips när ni är på plats så gör som många andra , skriv här så svarar säkert någon av alla floridaälskare! Ni kommer att ha en jättebra resa och snart boka en ny tripp över pölen och då vet ni mer om vad ni vill se och göra.
Till stora delar håller jag helt med, men jag tror det för enklare för oss vana Floridaresenärer att få ut max av en spontan obokad resa. Med bara 10 dagar på plats så finns det ingen anledning att byta hotell hela tiden, tar massa kraft och tex på västkusten så är gräset lika grönt överallt men kanske lite grönare i CWB där man även kan hitta lite andra aktiviteter än att bara hänga på stranden.
Jag tror även det är lite småfarligt att inte boka Orlando, inte för att det skulle saknas boenden men kör man open-end så kommer man aldrig vilja att åka därifrån.😁 Tror inte heller expresspassen är ett måste mitt i veckan i september.
MEN det finns en sak att tänka på och det är att köra avbokningsbart, iaf vid kusterna. Det är ju faktiskt peaken på orkansäsongen i Florida runt 10 sep och även om sannolikheten att man skulle drabbas direkt är mikroskopisk så påverkas vädret dramatiskt om en storm vispar förbi utanför väst eller ostkusten och det händer ju faktiskt ganska ofta. Skulle så vara fallet så är det bra om man enkelt klan planera om och byta kust.
Ja Orlando menade jag inte att de skulle vänta med, men...just det där med orkaner kan ställa till det vid universelbesöket också. Så avbokningsbart är bra såklart. Kom också på att ditt förslag om Kennedy Space C är något jag också skulle rekommendera.
Av Birgere
2 aug. 2018 00:28
Citerat från Dalton17:
Ja Orlando menade jag inte att de skulle vänta med, men...just det där med orkaner kan ställa till det vid universelbesöket också. Så avbokningsbart är bra såklart. Kom också på att ditt förslag om Kennedy Space C är något jag också skulle rekommendera.
Nu ska vi nog inte skrämma upp stackars TS😁, men tex Disney har stängt parken 5 ggr sedan dom öppnade för typ 50 år sedan så risken är ju ruskigt liten. Under Irma förra året (den första Orkan i Florida på över 10 år som orsakade rejäla skador) stängde Universal o Disney 2 dagar så det kan ju vara bra att vara lite flexibel o hitta på något annat just dom dagarna.... Men nog med Orkaner nu, absolut inget jag skulle bekymra mig över men kanske ändå ha i bakhuvudet vid planeringen kopplat till flexibilitet.
2 aug. 2018 17:44
Du har så rätt så Birgere! Så klart vi inte ska skrämmas, jag skrev nog svar lite i affekt, jag tänker mer på vädret i allmänhet, inte så kul att gå 2 dagar i regn heller så att vara flexibel och ta shopping vid sämre väder och så satsa på parker och beachen när solen skiner. Vi har haft fantastisk tur med vädret när vi åkt i september, sol och ett varmt härligt hav!>Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Ja Orlando menade jag inte att de skulle vänta med, men...just det där med orkaner kan ställa till det vid universelbesöket också. Så avbokningsbart är bra såklart. Kom också på att ditt förslag om Kennedy Space C är något jag också skulle rekommendera.
Nu ska vi nog inte skrämma upp stackars TS😁, men tex Disney har stängt parken 5 ggr sedan dom öppnade för typ 50 år sedan så risken är ju ruskigt liten. Under Irma förra året (den första Orkan i Florida på över 10 år som orsakade rejäla skador) stängde Universal o Disney 2 dagar så det kan ju vara bra att vara lite flexibel o hitta på något annat just dom dagarna.... Men nog med Orkaner nu, absolut inget jag skulle bekymra mig över men kanske ändå ha i bakhuvudet vid planeringen kopplat till flexibilitet.
2 aug. 2018 17:49
Och jag tänker tvärtom, om man inte tycker att man gillar platsen eller känner sig klar där så drar man vidare. Varför stanna kvar om man bara har 10 dagar! Så olika man kan tänka!>Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Du har fått många bra tips från erfarna Floridaresenärer. Men...jag tycker att du är inne på rätt spår, Ta era 2 dagar när ni landat, ni kan göra lite utflykter redan då. Helt rätt att ta Universal på veckodagar istället för på en helg när det är mycket mer besökare där. Jag tror ni hinner göra parkerna på 2 dagar, om ni väljer att bo på någon av deras On site hotel som erbjuder Unlimited Express pass (så ni slipper köa) så glöm inte att räkna bort kostnaden för dessa eftersom de ingår i priset ni betalar för hotellet. (är det intressant kan jag berätta mer) Ta en extra dag i Orlando och gå ett par timmar på Disney Springs och besök också Premium outlets, de har öppet till sent. Vill ni ha ett par dagar med strandhäng så är Clearwater Beach perfekt, eller Anna Maria Island, eller förresten hela den kusten är magisk. Och nu kommer jag till det som skiljer mig från de andra...jag skulle inte alls boka upp de andra dagarna i förväg utan boka allt eftersom. Gillar ni ett ställe stanna längre, eller inte , dra vidare! Vi har inte stött på problem med det på många år, visst kan det vara fullt på något hotell men då kollar vi vidare. Har ni en dator eller Ipad med er så kan ni koppla upp er nästan överallt och kolla efter hotel på någon bokningssida. Vill ni ha andra tips när ni är på plats så gör som många andra , skriv här så svarar säkert någon av alla floridaälskare! Ni kommer att ha en jättebra resa och snart boka en ny tripp över pölen och då vet ni mer om vad ni vill se och göra.
Till stora delar håller jag helt med, men jag tror det för enklare för oss vana Floridaresenärer att få ut max av en spontan obokad resa. Med bara 10 dagar på plats så finns det ingen anledning att byta hotell hela tiden, tar massa kraft och tex på västkusten så är gräset lika grönt överallt men kanske lite grönare i CWB där man även kan hitta lite andra aktiviteter än att bara hänga på stranden.
Jag tror även det är lite småfarligt att inte boka Orlando, inte för att det skulle saknas boenden men kör man open-end så kommer man aldrig vilja att åka därifrån.😁 Tror inte heller expresspassen är ett måste mitt i veckan i september.
MEN det finns en sak att tänka på och det är att köra avbokningsbart, iaf vid kusterna. Det är ju faktiskt peaken på orkansäsongen i Florida runt 10 sep och även om sannolikheten att man skulle drabbas direkt är mikroskopisk så påverkas vädret dramatiskt om en storm vispar förbi utanför väst eller ostkusten och det händer ju faktiskt ganska ofta. Skulle så vara fallet så är det bra om man enkelt klan planera om och byta kust.
Av Birgere
3 aug. 2018 21:34
Citerat från Dalton17:
Och jag tänker tvärtom, om man inte tycker att man gillar platsen eller känner sig klar där så drar man vidare. Varför stanna kvar om man bara har 10 dagar! Så olika man kan tänka!>Citerat från Birgere:
Jag kan hålla med dig om man vill totalt byta miljö, tex dra till KW, Miami eller tillbaka till Orlando. Men att bara byta strand på Gulfkusten blir ju lite same-same, samma sak som alla som åker från ö till ö i Thailand bara för sakens skull o för att ta några selfies o köpa e T-shirt. Visst, har man bokat in sig på Sanibel eller Anna Maria för en vecka så kan det bli lite långtråkigt även om det är helt fantastiska öar, men det beror ju lite spå hur man är lagd och jag har uppfattat det som om TS vill ha några dagar att bara chilla på stranden o då funkar allt.
Av Perno73
5 aug. 2018 12:33
Tjena!
Jag min fru och våra döttrar 11 och 14 har precis kommit hem från vår första resa till Florida. Vi var där i 19 dagar och la upp resan så här.
Vi landade sent på Fort Lauderdale och hämtade hyrbilen (Alamo) för att sedan köra till hotellet nära Laudedale beach.
Första dagen köpte vi frukost och färdkost på närmaste affär och började köra mot Orlando.
Vi följde kustvägen A1A och stannade vid Delray beach för ett dopp. Fortsatte sen till Palm beach där vi valde att åka ut på stora i95 norrut.
Vi bodde på Rosen inn (prisvärt) nära Universal på International drive där vi tog en kvällspromenad och käkade. Dagen efter checkade vi in på Loews Royal Pacific, som vi valt för att få expresspass, för en natt på lyxhotell :)
Därifrån åkte vi taxibåt till Universal direkt till City walk.
Biljetter hade vi skaffat innan från en brittisk sida (orlando attraction tickets) som gällde i 14! dagar till samma pris som tredagars i USA.
Det var varm och ganska mycket folk på Universal när vi var där så expresspassen var värda sitt pris (hade bara expresspass i 2 dagar) och det var perfekt med så många dagars entré då vi besökte parkerna fler kvällar när vi hade tid över. Deras nya kvällsshow vid och med vatten är toppen.
Vi hyrde hus för boende resten av tiden först i Orlando sedan Miami beach (norra).
Att ha Orlando som utgångspunkt var perfekt och vi var till västkusten och Clearwater beach samt öst till Kennedy Space center.
Nästa gång blir det mer västkust. Såg dock att just nu har de problem med algblommning där, så många stränder är stängda.
Miami beach? Nja inget för mig förutom stränderna. Att kunna spanska är ett plus.
Everglades besöktes och Miccosukee indianerna.
Vulcano bay, outlets, malls, Key Biscaine och South beach är några övriga ställen vi besökte.
Det känns som att vi bara skrapat på ytan än så ytterligare besök är ett måste. Nästa gång blir det som sagt mer västkust och kanske KW. Vi måste också få se manatees som är en dröm för både mig och frugan.

Att göra Universal på 2 dagar är ok om det inte är mycke köer. Vi åkte de mesta attraktionerna och stannade lääänge vid båda Harry Potter då det är tjejernas favorit och det klarade vi på 2 dagar. Men det finns mycket att se och göra som vi gjorde de övriga dagarna vi hade inträde.
Jag hade gärna lagt tid på Bush gardens i Tampa för deras åkturer men det får bli nästa gång.
Hoppas det inte vart för utdraget och att du fick något tips och jag hoppas ni får det lika bra som vi hade.
Av Hjort
5 aug. 2018 13:03
Hej!
Återigen tack för era tankar och tips!
Det hjälper oss massor! 😀
Av Birgere
5 aug. 2018 15:26
Citerat från Perno73:
Tjena!
Jag min fru och våra döttrar 11 och 14 har precis kommit hem från vår första resa till Florida. Vi var där i 19 dagar och la upp resan så här.
Vi landade sent på Fort Lauderdale och hämtade hyrbilen (Alamo) för att sedan köra till hotellet nära Laudedale beach.
Första dagen köpte vi frukost och färdkost på närmaste affär och började köra mot Orlando.
Vi följde kustvägen A1A och stannade vid Delray beach för ett dopp. Fortsatte sen till Palm beach där vi valde att åka ut på stora i95 norrut.
Vi bodde på Rosen inn (prisvärt) nära Universal på International drive där vi tog en kvällspromenad och käkade. Dagen efter checkade vi in på Loews Royal Pacific, som vi valt för att få expresspass, för en natt på lyxhotell :)
Därifrån åkte vi taxibåt till Universal direkt till City walk.
Biljetter hade vi skaffat innan från en brittisk sida (orlando attraction tickets) som gällde i 14! dagar till samma pris som tredagars i USA.
Det var varm och ganska mycket folk på Universal när vi var där så expresspassen var värda sitt pris (hade bara expresspass i 2 dagar) och det var perfekt med så många dagars entré då vi besökte parkerna fler kvällar när vi hade tid över. Deras nya kvällsshow vid och med vatten är toppen.
Vi hyrde hus för boende resten av tiden först i Orlando sedan Miami beach (norra).
Att ha Orlando som utgångspunkt var perfekt och vi var till västkusten och Clearwater beach samt öst till Kennedy Space center.
Nästa gång blir det mer västkust. Såg dock att just nu har de problem med algblommning där, så många stränder är stängda.
Miami beach? Nja inget för mig förutom stränderna. Att kunna spanska är ett plus.
Everglades besöktes och Miccosukee indianerna.
Vulcano bay, outlets, malls, Key Biscaine och South beach är några övriga ställen vi besökte.
Det känns som att vi bara skrapat på ytan än så ytterligare besök är ett måste. Nästa gång blir det som sagt mer västkust och kanske KW. Vi måste också få se manatees som är en dröm för både mig och frugan.

Att göra Universal på 2 dagar är ok om det inte är mycke köer. Vi åkte de mesta attraktionerna och stannade lääänge vid båda Harry Potter då det är tjejernas favorit och det klarade vi på 2 dagar. Men det finns mycket att se och göra som vi gjorde de övriga dagarna vi hade inträde.
Jag hade gärna lagt tid på Bush gardens i Tampa för deras åkturer men det får bli nästa gång.
Hoppas det inte vart för utdraget och att du fick något tips och jag hoppas ni får det lika bra som vi hade.
Tack för en informativ reseberättelse och som du skriver, efter 19 dagars har man bara hunnit med o skrapa lite på ytan för att få en känsla av vad som erbjuds och har man en gång åkt dit är man fast😁
Tycker du är lite orättvis mot Miamitrakten men o andra sidan kan jag förstå dig lite, själva uppskattar vi den mer när vi reser som vuxna än när vi reste med mindre barn, samma sak gäller för KW.
Detta med algblomningen är ju inte roligt, det har ju varit stort på nyheterna de senaste 2-3 dagarna och dom säger att årets algblomning kan bli den värsta på 10år. Just nu verkar den drabba Anna Maria Island och sedan söderut längs kusten. Svårt att hitta exakt info om dagsläget då det inte är något som badorterna direkt skryter med men https://visitbeaches.org/ brukar fungera ganska bra o dom redovisar bla algförekomsten på dom olika stränderna.
5 aug. 2018 18:21
Alltid kul att läsa om hur andra upplevt sina Floridaresor!

På alla platser, inte minst Miami Beach som är så stort och är så olika i olika delar, är det mycket viktigt att välja rätt läge som passar ens egna sätt att semestra. Man kan bo i ett område med enbart hotell inom kilometers avstånd, man kan bo med världens hålligång och man kan få allt mellan dessa ytterligheter.

När det gäller boka i förväg eller inte så kan jag hur jag än funderar inte hitta en enda fördel med att inte förboka boende. Även om man bokat så kan man ändra sig. Man har i princip alltid en start och en slutpunkt på en resa med viss tid däremellan, att improvisera ger inte bara sämre förutsättningar att hitta bra boende utan också risken att man kommer i tidsnöd och missar mycket av det man tänkt sig.

Vi hade t.ex. alltid gärna stannat några veckor till i SoBe men då hade resten av dessa roadtrips gått om intet ;)

När det gäller Orkaner så är det inget man behöver planera in, vi har varit med om detta en gång och hade då för en gångs skull bokat utan fri avbokning, Hotels.com betalade tillbaka och sa att det är självklart i sådana lägen.

Den gången kunde vi ju inte direkt välja och vraka bland hotell med kort varsel (bokade samma dag) utan fick ta vad vi hittade som verkade okej, vi trivdes där också även om vi fick byta rum och det blev lite mer avsides än planerat.

Att ta det helt som det kommer skulle jag inte drömma om för egen del, att checka in för en natt och sen hoppas att det finns rum ifall man vill stanna, annars åka vidare, kanske kunde funkat för 30 år sen....
5 aug. 2018 22:21
Är det fler som har erfarenhet av Orlando attraction tickets? Låter ju nästan för bra för att vara sant - 14 dagar till samma pris som en 2 dagars biljett..
Biljetter hade vi skaffat innan från en brittisk sida (orlando attraction tickets) som gällde i 14! dagar till samma pris som tredagars i USA.
Av Hjort
5 aug. 2018 22:37
Citerat från M_adress:
Är det fler som har erfarenhet av Orlando attraction tickets? Låter ju nästan för bra för att vara sant - 14 dagar till samma pris som en 2 dagars biljett..
Biljetter hade vi skaffat innan från en brittisk sida (orlando attraction tickets) som gällde i 14! dagar till samma pris som tredagars i USA.
Jag googla upp det direkt för att läsa om andras upplevelser, hittade bara en negativ och hur många positiva som helst. Så det verkar ju vara okey 👍
Av Perno73
5 aug. 2018 23:14
Trodde inte heller det var sant med biljetterna. Men vi kollade med företaget innan vi vågade köpa och de garanterade att de var sant. Vi beställde nära inpå resan och var oroliga att inte hinna få dem i tid så vi beställde till svägerskan som bor i England med express. Sen fick vi dom till Sverige via ombud som skulle hit. Finns tydligen fler brittiska sidor med samma deal.
/Per
5 aug. 2018 23:50
Intressant.. Vi har lite samma upplägg med besöket i Orlando - 2 dagar på Loews för att få express pass. Men sedan är det än så länge lite öppet med vidare destination och sysselsättning..
Av Perno73
6 aug. 2018 11:49
Det finns en vloggare på youtube från Orlando som gör riktigt bra filmer bla från Loews.
TheTimTracker kallar han sig och han gör mest filmer från parkerna men även sånt som turister sällan hittar.
Hoppas ni får det bra och Loews är fantastiskt.
Av Helen69
6 aug. 2018 19:12
Vi bokade bara 1 natt på Royal pacific hotell och checkade in redan vid kl 7:30, åt breakfast där ( de har en on- the go breakfast station var man kan köpa bagels, kaffe, juice, toast , yoghurt etc) och var inne i parken redan vid kl 8. Ta bara några minuter att gå dit. Man har expresspass för 2 dagar - både check in dag och check ut dag. Lämna bagage där. Vi köpte park to park biljetter via Undercovertourist och de skickade de till Sverige inom några dagar. Köpte 2 dagars pass och få en tredje dag gratis. Om ni har expresspass räcker det med 2 dagar. Var verkligen värt det att bo på Loews hotell och få expresspass. Så nära till parkerna och det var mycket folk när vi var där plus du kommer in 1 timme tidigare. Ta med något att ha passen i så man kan hänger runt halsen ( kan köpa på hotell och parken men kostar typ 8-9$ )och bra att veta man kan fylla på isvatten gratis på alla mat ställe så ta en vattenflaska och fyller på.
Av Helen69
6 aug. 2018 19:29
Kan rekommendera Crown plaza Universal hotell också för billigt boende med bra standard nära Universal studios. Vi fick frukost inkluderat och executive suite, bra pool och nära till international drive var det finns många restauranger. Vi bodde där efter Royal Pacific. Från Orlando gjorde vi dagstur till Kennedy Space Center och shopping på Premium outlets( har 2 tonåringar som köpte massor av billiga märkeskläder ).Hade en pool och shopping dag efter vår 2 dagar på Universal... vi hade en tredje gratis dag på Universal men efter lunch kände vi färdig med universal då vi hade redan åkte allt och utan expresspass var vi inte sugna att köer. Vi var i everglades också men åkte från Miami inte Orlando. När jag hinner ska jag skriva en reseberättelse om du är intresserad att se lite bilder från vår semester. Haft det jättebra och fått se och uppleva mycket. Tacksam till alla Som gav tips och råd !
Av Hjort
8 aug. 2018 20:08
Kommer ännu en fråga, börjar bli dags att boka bil, tre normalstora resväskor ska få plats i bagageutrymmet, blir väl en suv då förmodar jag? Men vilken? Tycker alls verkar vara rätt små, läser man på rentalcars tex så stor det att tre stora väskor får plats i en santa fe men går man vidare till uthyrningsbolaget bolaget så stor det två.. vill ju inte chansa.
Någon som rest med tre väskor utan att ha någon väska på sätet?

Fattar inte varför de inte kan vara normala och använda kombi bilar i USA 😂
8 aug. 2018 22:20
Självklart ska du ha en suv säger jag och får säkert skit för det av en viss person men jag tycker det. Ni kommer att resa runt lite, shoppa och det blir alltid mer väskor än man tänkt, och badväskor och kanske även några solstolar att ha på stranden, Ta en Mid size SUV, tex Santa Fe eller Dodge, du behöver inte en full size. Du kommer att se mycket bättre och slipper sitta trångt.Boka Avis på svenska sidan för bästa försäkringar. Gå med i avis Preferred.>Citerat från Hjort:
Kommer ännu en fråga, börjar bli dags att boka bil, tre normalstora resväskor ska få plats i bagageutrymmet, blir väl en suv då förmodar jag? Men vilken? Tycker alls verkar vara rätt små, läser man på rentalcars tex så stor det att tre stora väskor får plats i en santa fe men går man vidare till uthyrningsbolaget bolaget så stor det två.. vill ju inte chansa.
Någon som rest med tre väskor utan att ha någon väska på sätet?

Fattar inte varför de inte kan vara normala och använda kombi bilar i USA 😂
Av Birgere
8 aug. 2018 22:35
Vet inte vem som inte tycker man ska ha en SUV..🤔

Själva hyr vi i princip alltid en mellanstor SUV typ Ford Edge, Toyota Roadrunner etc etc. Vilken bil man får brukar variera men i klassen finns många med en tredje sätesrad som kanske kan funka för små barn men den sätesraden fällar man ner och har plats för 4 väskor. Skulle bilen ni får ha för litet bagage så be om en större utan att behöva betala för en stor SUV, dom brukar kosta skjortan.
Citerat från Dalton17:
Självklart ska du ha en suv säger jag och får säkert skit för det av en viss person men jag tycker det. Ni kommer att resa runt lite, shoppa och det blir alltid mer väskor än man tänkt, och badväskor och kanske även några solstolar att ha på stranden, Ta en Mid size SUV, tex Santa Fe eller Dodge, du behöver inte en full size. Du kommer att se mycket bättre och slipper sitta trångt.Boka Avis på svenska sidan för bästa försäkringar. Gå med i avis Preferred.>Citerat från Hjort:
Kommer ännu en fråga, börjar bli dags att boka bil, tre normalstora resväskor ska få plats i bagageutrymmet, blir väl en suv då förmodar jag? Men vilken? Tycker alls verkar vara rätt små, läser man på rentalcars tex så stor det att tre stora väskor får plats i en santa fe men går man vidare till uthyrningsbolaget bolaget så stor det två.. vill ju inte chansa.
Någon som rest med tre väskor utan att ha någon väska på sätet?

Fattar inte varför de inte kan vara normala och använda kombi bilar i USA 😂
Av Hjort
9 aug. 2018 06:53
Toppen! Då kör jag på en suv så får vi hoppas på att vi får plats :P
9 aug. 2018 07:09
Citerat från Hjort:
Toppen! Då kör jag på en suv så får vi hoppas på att vi får plats :P
Kolla Sixt, ofta billigare än Avis när man är sent ute. Se upp med vägtullsavgifterna men totalpriset är ju det intressanta.
Av Hjort
9 aug. 2018 07:56
Såg att sixt inte låg inne på flygplatsen som de flesta andra bolagen verkar göra, känns osmidigt å ta sig med packning.

Hur är det med vägtullarna? Behöver man oroa sig för att det blir jätte dyrt? eller rör det sig om några tior om dagen?
Behöver man köpa till "försäkring" så man kan åka hur mycket man vill genom tullarna utan att bry sig?
Det är mest i miami trakten det är tullar? eller är det i hela florida?
9 aug. 2018 09:04
Sixt har shuttle som hämtar och lämnar, lite osmidigare men sparar man några tusen så är det värt det för mig iallafall. Fördelen när vi hämtade där var att vi var helt själv, inga köer och att man brukar få riktigt fina bilar hos Sixt.

Det har skrivits hur mycket som helst om vägtullar i forumet. Det är helt orimligt att dra all den infon en gång till, det är ungefär lika mycket som tråden hitintills så helt kort du köper tullösning av uthyraren eller en egen, det finns tullar lite varstans, mycket runt Orlando och Miamiområdet samt däremellan. Det hamnar antagligen på 30-100 dollar (10 dagar) beroende på vad du väljer, det går att undvika tullar och ibland kan man betala kontant men det är inte värt besväret. För mer detaljer, sök i forumet ;)
Av Hjort
9 aug. 2018 09:10
Toppen, om det inte rör sig om mer än typ 100usd så är det lugnt :) tackar
Av Birgere
9 aug. 2018 19:37
Skillnaden på $70 i exemplet ovan är enbart onödiga extrakostnader om man väljer tex Dollar eller Sixt. Så väljer man någon av dom så måste hyrespriset vara minst $70 billigare.
9 aug. 2018 19:54
Priserna på vägtullarna skiljer en hel del och man debiterar på olika sätt som framgår på hemsidan, avgift plus tullar, eller en enhetstaxa där alla tullar ingår, med eller utan (varierande) maxbelopp. Jag tittade på Avis och Sixt och priset är rejält mycket lägre hos Sixt, som sagt är totalpriset det intressanta.
Vill man spara ytterligare (ca. 600:-) så köper man en egen Sunpass första kvällen (lagom kvällsnöje innan man somnar att registrera den online) och tackar nej till Sixts erbjudande.
Av Perno73
10 aug. 2018 10:32 (redigerad)
Om man inte har så bråttom och vill se lite landsbyggd eller inte bryr sig att sitta en stund i bilkö så går det att undvika vägtullarna. Vi åkte endast tullväg från Orlando till Kennedy och bron över till Key Biscayne. Hyrde stor SUV 7 sitsig från Alamo, med fälld bakre sätesrad så gick våra 4 stora och 2 små väskor in utan bekymmer.
Fattar heller inte varför det inte finns kombibilar, det är bara vi i Sverige som har kommit på hur smidigt det är :)
Av Hjort
24 aug. 2018 17:30
Har ni floridaexperter någon info om västkusten?
Hur är det med algblomningen?
Läste på lite engelska forum, och där skriver den ena att det inte alls är farligt för människor och stränderna är öppna som vanligt, medans nästa svarar med att ALLA stränder på västkusten är avstängda och det är badförbjud.
Vi hade tänkt att åka ner till Siesta Key för lite bad, men det kanske man inte vågar?
Av Birgere
24 aug. 2018 17:37
Citerat från Hjort:
Har ni floridaexperter någon info om västkusten?
Hur är det med algblomningen?
Läste på lite engelska forum, och där skriver den ena att det inte alls är farligt för människor och stränderna är öppna som vanligt, medans nästa svarar med att ALLA stränder på västkusten är avstängda och det är badförbjud.
Vi hade tänkt att åka ner till Siesta Key för lite bad, men det kanske man inte vågar?
Här ska man visst kolla.. https://visitbeaches.org
Du kan se läget på en massa olika stränder på västkusten och Siesta Key verkar tex inte vara en bra destination just nu.
Av Hjort
24 aug. 2018 17:42
Tack så mycket för länken!
25 aug. 2018 14:45
Nyligen hemkommen! Från Sanibel upp till AMI påverkar Red Tide turismen i varierande grad. Tonvis utav dött marint liv lämnar en lukt över hela kusten som är svår att hantera. Vattnet påminner om en svensk insjö, istället för det paradislika vatten som är normalt för åtminstone de norra delarna av nämnda områden. Irriterade luftvägar förekommer och så gott som allt är folktomt. Självklart förödande för lokala verksamheter, hotell, restauranger o dyl. Detta fenomen har pågått sedan början av Juli och nu talar man om Brown Tide som skulle kunna accelerera blomningen av Red Tide ytterligare. Oerhört tråkigt och jag hade utan tvekan styrt om min resplan till bad norr om St Pete alternativt helt till östkusten. Länk ovan funkar bra men sök gärna någon lokal tvstation för senaste live footage. Typ BayNews9
Av Birgere
25 aug. 2018 18:01
Citerat från Marcus_p:
Nyligen hemkommen! Från Sanibel upp till AMI påverkar Red Tide turismen i varierande grad. Tonvis utav dött marint liv lämnar en lukt över hela kusten som är svår att hantera. Vattnet påminner om en svensk insjö, istället för det paradislika vatten som är normalt för åtminstone de norra delarna av nämnda områden. Irriterade luftvägar förekommer och så gott som allt är folktomt. Självklart förödande för lokala verksamheter, hotell, restauranger o dyl. Detta fenomen har pågått sedan början av Juli och nu talar man om Brown Tide som skulle kunna accelerera blomningen av Red Tide ytterligare. Oerhört tråkigt och jag hade utan tvekan styrt om min resplan till bad norr om St Pete alternativt helt till östkusten. Länk ovan funkar bra men sök gärna någon lokal tvstation för senaste live footage. Typ BayNews9
Hur pass uppriktiga är tidningar o nyheterna?
Får lite känsla av "Hajensyndromet" där man är rädda att tappa turister. Visst har det varit några bra artiklar men det uppdateras ju inte kontinuerligt vad jag har sett. Kanske LokalTV är bättre på detta. Jag vet iaf att hotellen inte gärna "varnar" sina framtida gäster om situationen, hört att iaf vissa hus/lägenhetesägare ger rabatt...kanske även hotellen gör.
Brown tide drabbar väl framförallt FtM trakten?

Men det stämmer väl att StPete och norrut tex CWB är helt opåverkat?
Av Vronkan
25 aug. 2018 18:07
På Anna Maria varnar vår husvärd för red tide och lovar oss pengarna tillbaka om situationen kvarstår i okt/nov.
25 aug. 2018 18:30
Citerat från Birgere:
Citerat från Marcus_p:
Nyligen hemkommen! Från Sanibel upp till AMI påverkar Red Tide turismen i varierande grad. Tonvis utav dött marint liv lämnar en lukt över hela kusten som är svår att hantera. Vattnet påminner om en svensk insjö, istället för det paradislika vatten som är normalt för åtminstone de norra delarna av nämnda områden. Irriterade luftvägar förekommer och så gott som allt är folktomt. Självklart förödande för lokala verksamheter, hotell, restauranger o dyl. Detta fenomen har pågått sedan början av Juli och nu talar man om Brown Tide som skulle kunna accelerera blomningen av Red Tide ytterligare. Oerhört tråkigt och jag hade utan tvekan styrt om min resplan till bad norr om St Pete alternativt helt till östkusten. Länk ovan funkar bra men sök gärna någon lokal tvstation för senaste live footage. Typ BayNews9
Hur pass uppriktiga är tidningar o nyheterna?
Får lite känsla av "Hajensyndromet" där man är rädda att tappa turister. Visst har det varit några bra artiklar men det uppdateras ju inte kontinuerligt vad jag har sett. Kanske LokalTV är bättre på detta. Jag vet iaf att hotellen inte gärna "varnar" sina framtida gäster om situationen, hört att iaf vissa hus/lägenhetesägare ger rabatt...kanske även hotellen gör.
Brown tide drabbar väl framförallt FtM trakten?

Men det stämmer väl att StPete och norrut tex CWB är helt opåverkat?
Förekomst av Brown Tide offshore i Manatee County (vårt county). I sig ofarligt, men sägs påverka Red Tide på ett ofödelaktigt sätt.

De flesta facebook sidor, hotell etc tystar ner och lyfter gärna enstaka dagar när vindarna inte tagit med sig ny fisk till stranden, men situationen är illa och stränderna är så gott som tomma och stanken sträcker sig över stora områden. Nyhetskanaler är inte heller så rapporteringsvilliga.

Vi har badat i såväl Ft de Soto, Madeira och Clearwater utan issues. Den sida du länkade till håller bra nivå.
Av Birgere
25 aug. 2018 19:35
Citerat från Marcus_p:
Citerat från Birgere:
Citerat från Marcus_p:
Nyligen hemkommen! Från Sanibel upp till AMI påverkar Red Tide turismen i varierande grad. Tonvis utav dött marint liv lämnar en lukt över hela kusten som är svår att hantera. Vattnet påminner om en svensk insjö, istället för det paradislika vatten som är normalt för åtminstone de norra delarna av nämnda områden. Irriterade luftvägar förekommer och så gott som allt är folktomt. Självklart förödande för lokala verksamheter, hotell, restauranger o dyl. Detta fenomen har pågått sedan början av Juli och nu talar man om Brown Tide som skulle kunna accelerera blomningen av Red Tide ytterligare. Oerhört tråkigt och jag hade utan tvekan styrt om min resplan till bad norr om St Pete alternativt helt till östkusten. Länk ovan funkar bra men sök gärna någon lokal tvstation för senaste live footage. Typ BayNews9
Hur pass uppriktiga är tidningar o nyheterna?
Får lite känsla av "Hajensyndromet" där man är rädda att tappa turister. Visst har det varit några bra artiklar men det uppdateras ju inte kontinuerligt vad jag har sett. Kanske LokalTV är bättre på detta. Jag vet iaf att hotellen inte gärna "varnar" sina framtida gäster om situationen, hört att iaf vissa hus/lägenhetesägare ger rabatt...kanske även hotellen gör.
Brown tide drabbar väl framförallt FtM trakten?

Men det stämmer väl att StPete och norrut tex CWB är helt opåverkat?
Förekomst av Brown Tide offshore i Manatee County (vårt county). I sig ofarligt, men sägs påverka Red Tide på ett ofödelaktigt sätt.

De flesta facebook sidor, hotell etc tystar ner och lyfter gärna enstaka dagar när vindarna inte tagit med sig ny fisk till stranden, men situationen är illa och stränderna är så gott som tomma och stanken sträcker sig över stora områden. Nyhetskanaler är inte heller så rapporteringsvilliga.

Vi har badat i såväl Ft de Soto, Madeira och Clearwater utan issues. Den sida du länkade till håller bra nivå.
Intressant, var det proppfullt på den kuststräckan då? Länken hittade jag i mitt FB flöde tidigare och senare sett att många sidor även tipsar om den.
Av Birgere
27 aug. 2018 18:07
Jo frågan är ju större än några missade baddagar. Sedan ska man ju komma ihåg att vi har liknande problem i Sverige och det brukar ju stryka med några hundar varje år som har druckit sjövatten och om folk som bor vid sjöar har symptom av algförgiftning eller inte är inget som vi läser om i svensk media.