Hyra bil på Mallorca

Av Agnes01
29 aug. 2012 14:10
Visningar: 8402
Har köpt flygbiljetter till Palmai slutet på September för att under 2 veckor bekanta mig med ön.Ttänkte hyra bil en del av tiden ( eller kanske hela?) och har förstått att det är enkelt och billigare att göra det hemifrån.

Önskar tips på bra biluthyrare.
29 aug. 2012 14:26
Hej! Vi gjorde samma sak i Maj iår och jag läste mycket om olika uthyrare, verkligen inte upplyftande läsning om alla som blev lurade och fick betala extraavgifter, dålig service, långa köer o.s.v. bokade först hos Holiday Autos men då den uthyrare de hänvisade till verkade totalt värdelös så avbokade jag när jag hittade ett erbjudande hos Sixt.

Blev medlem hos dem och bokade bil till ett pris någon hundring dyrare än HA.
Man kunde då fylla i alla uppgifter om körkort, förar o.s.v. hemma så allt var klart. Uthämtningen var det smidigaste vi varit med om, de har sin uthyrning längst ner i vänstra hörnet i det stora p-huset mitt emot ankomsthallen. Fanns ingen kö där och efter en fråga om vi var nöjda med den bil vi bokat fick vi nycklarna och ett kvitto sen var det bara att åka, bilen var sprillans ny. Återlämningen gick ännu smidigare, parkera bilen och lämna nycklarna till en kille i P-huset och gå till incheckningen. Personalen verkade mest bestå av tyskar och allt funkade helt suveränt, kommer aldrig anlita någon annan än dem på Mallis.
Av Agnes01
29 aug. 2012 14:36
Låter ju suveränt bra och bekvämt. Skall se om jag hittar dom på nätet.
Landar ganska sent på kvällen, vid 23-tiden tror jag.
Tror du det går bra att hämta ut bilen då?
Av Desires
29 aug. 2012 17:33
Det verkar ju jättebra! Så du behöver kanske inte fler tips.
Men detta är också en bra hyrbilsfirma - www.rentalcars.com - som vi nyttjat de senaste gångerna vi varit ute i världen - vad vi sett är de "lika billiga" som Holiday Autos och det har funkat väldigt bra på alla sätt när vi
bokat via dem. Enkelt att hämta upp bilen + när man lämnat tillbaka den.

(Vi har nu bokat igen via dem, fastän i Italien, 4 nätter för 1.000 SEK, det tyckte vi var ett bra pris. Sedan beror det förstås också på vilken typ av bil man vill ha....detta var för en "Bilklass Kompakt = typ Ford Focus")

Vill du få lite Mallorcatips kan du titta in här på min resesajt om du vill http://www.desires.se/#post88
29 aug. 2012 19:07
Ja, rentalcars.com är kanske bra men de är ingen uthyrare utan en agent, det är Traweljigsgaw (som i.o.f.s. är bland de agenter som får hyfsade omdömen), samma företag som eBilhyra.se, man vet alltså inte förrän man bokat vilken uthyrare man får, kan bli bra men också mindre bra, har varit med om båda delar.
Av Agnes01
2 sep. 2012 17:36
Tack båda för användbara tips:)
19 nov. 2012 12:07
Hoppas det gick bra att hyra bil, med bil kan man ju upptäcka så mycket mer av Mallorca. Är man här på vintern är det dessutom många gånger väldigt billigt att hyra bil så om där är nån annan som också letar bil har jag ett tips.

http://www.searchmallorca.com/2010/12/rent-a-car-in-majorca/ finns en lista med flera av uthyrarna, och det är ofta en bra ide att titta på fler än en av dem då priserna varierar.