Gyllene cirkeln på egen hand

Av Yuphin
11 jan. 2018 13:57
Visningar: 1970
Hej,
Jag skall till Island i början på april (3nätter/2 dagar) och än så länge är planeringen att vi åker till Blå lagunen direkt från flygplatsen. Då har vi 2 hela dagar kvar till annat. Det som är bestämt är att vi en dag skall rida islandshäst och shoppa lite. Den andra hela dagen tänkte vi göra Gyllene cirkeln. frågan är om man skall boka en guidad bussresa eller hyra en bil och göra resan själv. Någon med erfarenheter? Säkert är att det bölir betydligt billigare att hyra bil en dag men samtidigt missar man guidningen.
11 jan. 2018 18:23
Hej! Åh vad härligt med Island. Naturen är storslagen! Jag och min familj var i Island i en vecka förra påsken och vi gjorde både och. Första dagen så åkte vi på den guidade turen gyllene cirkeln och det kan jag varmt rekommendera! Man fick se och lära sig väldigt mycket och guiden var både svensk-talande och väldigt kunnig. Vi hyrde även bil de sista dagarna och det var fantastiskt det med. Då var man lite mer ”fri” att besöka just de sevärdheter/platser man ville. Hoppas resan blir lyckad!
Av Yuphin
11 jan. 2018 18:56
Tack för svar! Hur var vädret i april förra året? Tänkte på hur man bör klä sig och vad man ska ta med, kan ju vara vår här hemma när vi reser.
Av Emolis
12 jan. 2018 12:28
Vi var på Island i mars/april för några år sedan och gällande vädret så kan du nog räkna med regn, dimma, strålande sol, snö, moln och klarblå himmel ungefär ett par gånger om dagen :) Vädret skiftar hela tiden. Regnkläder och lager-på-lager kläder rekommenderas. Men Island är helt fantastiskt!
12 jan. 2018 12:42
Island är bra. Vädret är mer opålitligt än en 16-åring. Nu har jag för all del inte gjort några turer på Island men jag har varit i Reykjavik en hel del med jobbet och som jag förstod det, så bör ni definitivt boka någon form av resa, inte hyra bil. Speciellt inte i början av året. Snöar det väl mycket på en mindre väg blir det inget roligt.

En guidad resa är nog att föredra.
Är ni ölintresserade rekommenderar jag baren Skúli, som ligger vid torget i centrala Reykjavik.
15 jan. 2018 22:36
Har bara erfarenhet av att köra själv och mitt i sommaren. Helt otroligt fantastiskt! April kanske kan ha lite vinter fortfarande om man har otur. Väljer ju hellre "på egen hand" framför bestämt schema och grupp. Guidningen blir inte det samma men läsa guidebok och Googla funkar. Det finns ju ofta information att få vid sevärdheterna.

Shopping ägnade vi noll tid på, prisläget lockade inte alls...