Island 1 vecka med 2,5 åring. TIPS!

24 mars 2014 12:32
Visningar: 909
Vi är två vuxna och en resvan 2,5 åring som ska till Island i en knapp vecka i april, Vi kommer att ha hyrbil under hela veckan.

Redan på listan är Blå Lagunen, Thingvellir, Gyllene Cirkeln, Valskådning (och lunnefåglar om det finns) och Reykjavik runt.

Har vi missat ngt?
Av Desires
24 mars 2014 13:18
Har ej ännu besökt Island själv, men vänner har skrivit en inspirerande reseberättelse med många foton och tips från deras Islandsresa här http://www.desires.se/#post155

Några av tipsen:
- Två gigantiska vattenfall, Seljalandsfoss och Skogafoss där det också fanns ett utomhusmuseum som berättade om hur man levde på Island förr.
- Dyrholaey, beundra utsikten och titta på lunnefåglar
- Efstidalur, en hästgård med en fantastisk vy över vidderna med Hekla i fonden och islandshästar inpå knutarna!
- Geysir och Gullfoss är häftiga vattenfall som påminner om Niagarafallet. Vid besöket i Gullfoss ska man även passa på att inta dagens lunch, mycket god lammsoppa!
- Ytri-Tunga, här hoppade de på hala tångbeklädda stenar för att nå ut till Sälarna! Underbart att se sälarna ligga och vältra sig i solgasset och njuta.
Av Vidde
7 apr. 2014 18:56
2,5 åringar gillar väl att bada? Det finns en hel drös med jättefina badanläggningar i och runt Reykjavik. De flesta är utomhus med perfekt temperatur, barnpooler etc. Den största hittar ni här: http://www.swimminginiceland.com/reykjavik-and-capital-area/17-laugardalslaug
Till skillnad från Blå lagunen, där inträdet kostar en smärre förmögenhet, så är priserna riktigt låga.
Hoppas ni får en trevlig vecka!
/ Vidar