DC3:an & Seljavallalaug

Av Resgnu
21 aug. 2017 13:26
Visningar: 157
Hej

Vi reser till Island den 27/10-3/11 med två tonårsgrabbar.
Ena vill så gärna se DC3:an, är det svårt att hitta dit? Är vandringen svår på något vis? Alla är vältränade utom jag som har skruvar i min höft och har i just detta nu en lunginflammation så min kondis är just nu borta. Hur som helst var hittar man en bra karta över hur man hittar till detta plan?

Samma fråga gäller Seljavallalaug, är det svårt att hitta dit och som jag förstår det måste man gå över en fors. Hur pass mycket fors är det? antar att detta är en säsongbaserad fråga.

Andra tips med två grabbar som älskar att fotagrafera och röra på sig?

Från en mamma med resfeber redan nu.
Av Moek
22 aug. 2017 00:45 (redigerad)
Ni kommer få en underbar resa, Island är fruktansvärt vackert om man gillar det lite vilda och råa.

Nu har inte jag varit på något av ställena som du frågade om, men efter lite googling så hittade jag det här ang. DC3:an:
https://guidetoiceland.is/connect-with-locals/jorunnsg/the-abandoned-dc-plane-on-solheimasandur

Kan bara säga att det lär nog blåsa en hel del där då, för när vi var i området och kollade på lummefåglarna i augusti så höll vi på att blåsa bort! Kan tänka mig att vädret inte är snällare på hösten.

Gällande Seljavallalaug så hittade jag det här:
http://iheartreykjavik.net/2013/05/seljavallalaug-a-hiidden-gem-in-south-iceland/

Annars så kan jag rekommendera de vanliga ställena: Gullfoss, Geysir, Seljalandsfoss, Skógarfoss, Jökulsarlon, Skaftafells nationalpark...

Thingvellir var något av en besvikelse för mig (men jag antar att det kan vara kul att se om inte bara för det historiska värdet.) Likaså Blå Lagunen som mest bara var en riktigt dyr turistfälla tyvärr (även om det är en sak att kryssa av på been there done that-listan). Om man vill bada i varma källor så låter Seljavallalaug som ett mycket trevligare alternativ.

Glymur var en upplevelse att se och rekommenderas om man tycker om att röra på sig - den vandringen var riktigt häftig (och krävande). Även Barnafoss och Hraunfossar (något av en personlig favorit) rekommenderas.
Och om plånboken tillåter så kan ni alltid gå ner i Thrihnukagigur's magmakammare.

Island är som gjort för att fotograferas; vi åkte ringvägen runt hela ön och jag vet inte hur många gånger som vi stannade längs vägen bara för att fota något.

Som du ser så är det här bara saker på södra sidan av ön. På norra sidan så hittar ni Myvatn med Dimmuborgir, Dettifoss mm.

Hoppas att du har fått lite hjälp!
//Monica
Av Resgnu
28 aug. 2017 18:03
Hej Monica!

Tack snälla du för ditt svar.
Mycket bra tips! Var på Island den 6/10 och då blåste det 29 m/s något stormigt ;-) men lite av charmen med resan.

Någon som varit kring Vogur och hotellet Vogur country lodge?