Prisläget på Island...?

Av Linn7
20 okt. 2010 07:14
Visningar: 5994
Hur är prisläget, vad kostar en normal lunch/middag..? Shopping i allmänhet, är det billigare än Sverige?
20 okt. 2010 09:14
Prisläget har ju blivit mycket bättre de senaste två-tre åren för fem- sex år sen låg priserna på Island ca 30-40% över svenskt prisindex men numera är det ungefär svenska nivåer, jag kan väl kanske inte direkt uttala mig om shoppingen men skulle tro minst svenska priser kanske något högre men det mesta som säljs här är bra grejer inte direkt nåt ullaredkrafs om man säger så.

Vad gäller mat och restaurangbesök ligger de väl på svenska nivåer ungefär, en enkel men god lunch typ dagens soppa buffé med bröd o dryck går att få från 60kr och sen finns ju ingen gräns uppåt det beror ju på om det är lunchkrog eller lyxrestaurang, vägkrogarna/mackarna serverar det vanliga köret typ hamburgertallrik eller enklare husman för 60-100kr inkl. dryck och de brukar ha familjeerbjudanden typ två vuxenmål o två barnmål som brukar hamna på 175-200kr vilket är prismässigt ungefär som att gå på mc donalds här.

Matnotan på en mellanklass restaurang brukar hamna på 200-300kr/pers sen är det naturlkigtvis som vanligt att man får betala onödigt mycket för enkel mat på serveringarna på de kända turismagneterna typ perlan gullfoss geysir osv. men det är ju lika vart man än reser så det är ju inte direkt unikt för island.
hoppas att du blev litet hjälpt av detta, länkar och massor av info om bla. island hittar du på min länksida http://www.freewebs.com/fiskeofritid/
mvh Bosse
Diskussionen är stängd för nya svar