Weekend på Island sommaren, paketresa eller ordna själv?

Av Lisaren
21 jan. 2013 09:23
Visningar: 2158
Hejsan!

Jag och min familj (4st vuxna) planerar en resa till Island i början av juni under ungefär 4-5 dagar (har tyvärr inte möjlighet att stanna längre). Vi är resvana men undrar hur "lätt" det är att själv sätta ihop sin paketresa till detta land? Vi vill besöka alla typiska turistattrakationer (blå lagunen, gyllene cirkeln, bada i varma källor etc.).

Hur lägger man upp en resa till island smartast med så få dagar? Är det kanske att föredra att använda sig av de färdiga paketen? Eller kan vi boka flygbiljetter, hotell och utflykter för sig, i så fall vad rekommenderas för utflyktsbolag?

Tacksam för alla tips.

Mvh
Lisa
Av Desires
21 jan. 2013 16:00
Hej!
Har inte varit på Island själv, men mina vänner Ann o Thord var där just i juni för något år sedan, och de tyckte det var fantastiskt! De bokade allt själva, reste reguljärt med SAS (4 timmar), hyrde sedan bil och åkte runt och njöt av sevärdheter som
- 2 gigantiska vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss
- Eyjafjallajökul
- vackra Geysir, Gullfoss och Thingvellir (ingår i den Gyllene Cirkeln)
- ridtur vid Efstidalur, en hästgård med en enorm vy över vidderna
- Thingvellir – numera en nationalpark .
- Vandrade gm lavasten till Arnastapi.
- Studerade sälarna och de speciella Lunnefåglarna

Om du tycker detta verkar intressant så kan du först läsa deras utförliga och långa reseberättelse med många fantastiskt fina foton från Island här: http://www.desires.se/#post155
Om du är intresserad av att höra mer om HUR de gjorde kan du kontakta mig, så ska du få deras emailadress, så kan du maila dina frågor direkt till dem.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Lisaren
22 jan. 2013 09:55
Tack för era svar!!

Lutar åt att vi hyr bil några dagar och tar en natt uppe i Isafjordur eller Hofn i öst. Fyra personer blir ju som sagt rätt mycket att köpa massa guidade turer till, så en hyrbil lönar sig nog i längden (plus valfriheten).

Har ni något tips på bra hyrbilsföretag? När man läser blogginlägg som detta: http://www.islandsbloggen.com/2010/09/gastblogg-hyrbil-pa-island.html så verkar det ju vara lite komplicerat via vissa uthyrningsföretag. Men det är säkert olika hur man upplever det eller från gång till gång också.

Mvh
Lisa
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Trea
22 jan. 2013 18:49
Om man vill ta korta turer, som t.ex. en utflykt till Blå Lagunen, kan man enkelt åka dit med buss. Hotellet kan hjälpa till att boka och så hämtar de vid hotellet. Väldigt många turarrangörer hämtar vid hotellet på morgonen, väldigt enkelt.

Vi var i Reykjavik i höstas och har samlat tips på bra restauranger och sånt i en artikel:
http://www.resfeber.se/blogg/2012/10/helena-gastbloggar-shoppa-at-gott-och-roa-dig-i-reykjavik/

Här kan ni också se från Blå Lagunen, som vi enkelt tog bussen till:
http://www.freedomtravel.se/2012/09/bla-lagunen/
Av Kils
22 jan. 2013 21:27
Hej Lisa

Det är enkelt att sätta ihop sin egen resa på Island.
Vi bokade flyg till Reykjavik med SAS, inrikesflyg till Akureyri med icelandair, hyrbil hos Avis och boende på booking.com hemifrån.

Vi kollade upp utflykter hemma på grayline.is men bokade när vi var där. Även transferbussen från flygplatsen.
Jag var imponerad av hur väl allt fungerade, säg bara till på hotellet så bokar dom åt er och sedan blir ni hämtade.
Även mycket hjälpsamma på turist informationerna med bokning av bussar och bordsreservering. Jag rekomenderar resturang Perlan med en fantastisk utsikt över stan (en kupol som snurrar så du ser åt alla håll, snurrar ett varv på 2 timmar så man känner inte att det snurrar) men ligger dock en bit utanför centrum och Sjávargrillid (seafoodgrill) inne i centrum, fantastisk mat.

Vi hyrde bil i Akureyri på norra sidan och körde västra sidan ner till Reykjavik och lämnade bilen där.
Var ganska dyrt att hyra bil så därför hade vi den inte i Reykjavik utan valde att åka med greyline runt golden circle och glacier lake tur samt till blue lagoon.
Valsafari gjorde vi från Husavik och mycket nöjda efter att ha sett knölvalar "ovanför" vattenytan.
Tänk på att du måste ha en fyrhjulsdriven bil för att försäkringen ska gälla på de mindre vägarna.

Lycka till och trevlig resa
Karin
Av Lisaren
23 jan. 2013 08:43
Hej allihopa!

Tack så hemskt mycket för alla svar och bra input.

Anteee: Man vill göra så mycket på så kort tid, men då är det nog inte aktuellt med att ta sig så långt upp. Tack för rekommendationer på bra platser att besöka. Ska fortsätta titta vidare på ett bra upplägg.

Trea: Tror också det kan vara vettigt att ta vissa turer med buss och få allt ordnat. Intressant att läsa artikeln och få bra tips på restauranger. Tack!

Kils: Tack för bra rekommendationer, den där restaurangen lät ju minst sagt spännande! Ni verkar ha gjort liknande som vi tänkt att man kombinerar några dagar med hyrbil och några utflykter med arrangemang.

Vi tänkte sätta oss ner i helgen och göra ett upplägg för dagarna med dem platser vi vill och hinner besöka. Flygbiljetterna är redan bokade (ons-sö, fem hela dagar), sen ska boende bokas lite beroende på hur upplägget blir.

Tack igen allihopa!
Bästa Islands-paket?
Island Emh87, 15 jan. 2014
Updaterad av Crisdave73 för 4 år sedan
2
Hejsan, Vet någon bästa sidan för Island med paketresa? Det känns prisvärt och smidigt för en långweekend. Eller? ... Crisdave73: Detta kanske inte är aktuellt längre men jag och min fru reste med Iceland Explorer www.icelandexplorer.se och vi var otroligt nöjda. Jag tror att Iceland Explorer ...
Weekend Island, vad inte missa? Tips?
Island Emh87, 9 nov. 2013
Updaterad av Emh87 för 5 år sedan
2
Hej, Jag och tjejen funderade länge på en weekend till våren i Paris eller Rom men vi har nu börjat snegla åt Island. Räcker det tidsmässigt med en weekend typ ons-sön? Vad får man inte missa? Valsafari? Islandshästar? Varma källor? Glaciärer? Norrsken? Finns det någon bra och smidig ...
Island
Island Challen, 8 aug. 2016
Updaterad av Resgnu för 2 år sedan
13
Funderar på att åka till Island nästa sommar. Ni som har varit där, är det bäst att köpa en paketresa eller att plocka ihop resan själv? Om man plockar ihop resan själv, ska man då bo i Reykjavik och göra dagsutflykter därifrån eller ska man ha bil och bo på olika ställen? Vilka utflykter får ...
En vecka i juli!
Island Peter_parker, 29 mars 2016
Updaterad av Trea för 3 år sedan
5
Midnattssol, utflykter och ett spännande landskap. Island verkar jättespännande. Mycket mer än en vecka i solen. Ni som varit där, bokade ni via nån researrangör? Någon som ni kan rekommendera eller fixade ni allt själva? Det blir i så fall första gången för oss på Island! Vi tänkte oss vecka 28! .. ...
En helg i Reykjavik
Island Saralinneabergstrom, 10 sep. 2015
Updaterad av Annawinzell för 3 år sedan
2
Hej! Vad hittar man på en helg i Reykjavik? Jag och min vän ska påbörja en arrangerad fotoresa på en måndag och tänkte kanske flyga in på fredagen eller lördagen innan för att hänga i Reykjavik. Förslag och tips? /S ... Annawinzell: Hej! Vi var tre tjejer som åkte till Reykjavik en onsdag- ...
Boende på Island
Island Schteena, 15 apr. 2013
Updaterad av Vidde för 6 år sedan
23
Hej mina vänner Nu har jag suttit och läst så mycket om Island så det snurrar runt i lillskallen min. Jag ska åka till Island i juni tillsammans med min pojkvän och mina föräldrar. Vi kommer vara där i 9 nätter och 10 dagar. Mitt största "problem" är att finna boende. Vi hade tänkt att åka ...

Island Europa

På exotiska Island i norra Atlanten hittar du orörd natur, varma källor, glaciärer och vulkaner. Denna ö är också utpräglat nordisk med den moderna huvudstaden Reykjavik.

Reykjavik är en liten men modern huvudstad omgiven av glaciärer. Här finns ett rikt kulturliv och prisbelönta restauranger samt flera badanläggningar som värms med hjälp av varma källor. Mitt i Reykjavik finns Hallgrimskyrkan med en minst sagt säregen arkitektur och som med sina 70 meter är den högsta byggnaden på Island.
Utanför Reykjavik ligger blå lagunen, som har blivit ett av de främsta turistmålen på Island. Mycket tack vare att den ligger nära flygplatsen, men också för sitt hälsosamma vatten och sin spaanläggning. Här går det också att övernatta.
För att se så mycket som möjligt av Island finns en rutt som heter “Gyllene Cirkeln” där du både får se Islands största vattenfall Gullfoss samt Geysir med två gejsrar som sprutar kokande vatten från heta källor. Turen går också till Pingvellir nationalpark som är med på UNESCO:s världsarvlista, och där världens äldsta parlament grundades. Här finns också Islands största sjö samt väggar av berg och lava.
Väl värt ett besök är även Vatnajökull nationalpark med den största glaciären i Europa. Island bjuder på en naturupplevelse utöver det vanliga.

Landmannalaugar med kall öl i varmt vatten
1 / 9
Landmannalaugar
2 / 9
Min Nordenfavorit
3 / 9
Första intrycket.
5 / 9
Vill du vara med på en fotflirt i det blå?
6 / 9