Weekend på Island sommaren, paketresa eller ordna själv?

Av Lisaren
21 jan. 2013 09:23
Visningar: 2363
Hejsan!

Jag och min familj (4st vuxna) planerar en resa till Island i början av juni under ungefär 4-5 dagar (har tyvärr inte möjlighet att stanna längre). Vi är resvana men undrar hur "lätt" det är att själv sätta ihop sin paketresa till detta land? Vi vill besöka alla typiska turistattrakationer (blå lagunen, gyllene cirkeln, bada i varma källor etc.).

Hur lägger man upp en resa till island smartast med så få dagar? Är det kanske att föredra att använda sig av de färdiga paketen? Eller kan vi boka flygbiljetter, hotell och utflykter för sig, i så fall vad rekommenderas för utflyktsbolag?

Tacksam för alla tips.

Mvh
Lisa
Av Desires
21 jan. 2013 16:00
Hej!
Har inte varit på Island själv, men mina vänner Ann o Thord var där just i juni för något år sedan, och de tyckte det var fantastiskt! De bokade allt själva, reste reguljärt med SAS (4 timmar), hyrde sedan bil och åkte runt och njöt av sevärdheter som
- 2 gigantiska vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss
- Eyjafjallajökul
- vackra Geysir, Gullfoss och Thingvellir (ingår i den Gyllene Cirkeln)
- ridtur vid Efstidalur, en hästgård med en enorm vy över vidderna
- Thingvellir – numera en nationalpark .
- Vandrade gm lavasten till Arnastapi.
- Studerade sälarna och de speciella Lunnefåglarna

Om du tycker detta verkar intressant så kan du först läsa deras utförliga och långa reseberättelse med många fantastiskt fina foton från Island här: http://www.desires.se/#post155
Om du är intresserad av att höra mer om HUR de gjorde kan du kontakta mig, så ska du få deras emailadress, så kan du maila dina frågor direkt till dem.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Lisaren
22 jan. 2013 09:55
Tack för era svar!!

Lutar åt att vi hyr bil några dagar och tar en natt uppe i Isafjordur eller Hofn i öst. Fyra personer blir ju som sagt rätt mycket att köpa massa guidade turer till, så en hyrbil lönar sig nog i längden (plus valfriheten).

Har ni något tips på bra hyrbilsföretag? När man läser blogginlägg som detta: http://www.islandsbloggen.com/2010/09/gastblogg-hyrbil-pa-island.html så verkar det ju vara lite komplicerat via vissa uthyrningsföretag. Men det är säkert olika hur man upplever det eller från gång till gång också.

Mvh
Lisa
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Trea
22 jan. 2013 18:49
Om man vill ta korta turer, som t.ex. en utflykt till Blå Lagunen, kan man enkelt åka dit med buss. Hotellet kan hjälpa till att boka och så hämtar de vid hotellet. Väldigt många turarrangörer hämtar vid hotellet på morgonen, väldigt enkelt.

Vi var i Reykjavik i höstas och har samlat tips på bra restauranger och sånt i en artikel:
http://www.resfeber.se/blogg/2012/10/helena-gastbloggar-shoppa-at-gott-och-roa-dig-i-reykjavik/

Här kan ni också se från Blå Lagunen, som vi enkelt tog bussen till:
http://www.freedomtravel.se/2012/09/bla-lagunen/
Av Kils
22 jan. 2013 21:27
Hej Lisa

Det är enkelt att sätta ihop sin egen resa på Island.
Vi bokade flyg till Reykjavik med SAS, inrikesflyg till Akureyri med icelandair, hyrbil hos Avis och boende på booking.com hemifrån.

Vi kollade upp utflykter hemma på grayline.is men bokade när vi var där. Även transferbussen från flygplatsen.
Jag var imponerad av hur väl allt fungerade, säg bara till på hotellet så bokar dom åt er och sedan blir ni hämtade.
Även mycket hjälpsamma på turist informationerna med bokning av bussar och bordsreservering. Jag rekomenderar resturang Perlan med en fantastisk utsikt över stan (en kupol som snurrar så du ser åt alla håll, snurrar ett varv på 2 timmar så man känner inte att det snurrar) men ligger dock en bit utanför centrum och Sjávargrillid (seafoodgrill) inne i centrum, fantastisk mat.

Vi hyrde bil i Akureyri på norra sidan och körde västra sidan ner till Reykjavik och lämnade bilen där.
Var ganska dyrt att hyra bil så därför hade vi den inte i Reykjavik utan valde att åka med greyline runt golden circle och glacier lake tur samt till blue lagoon.
Valsafari gjorde vi från Husavik och mycket nöjda efter att ha sett knölvalar "ovanför" vattenytan.
Tänk på att du måste ha en fyrhjulsdriven bil för att försäkringen ska gälla på de mindre vägarna.

Lycka till och trevlig resa
Karin
Av Lisaren
23 jan. 2013 08:43
Hej allihopa!

Tack så hemskt mycket för alla svar och bra input.

Anteee: Man vill göra så mycket på så kort tid, men då är det nog inte aktuellt med att ta sig så långt upp. Tack för rekommendationer på bra platser att besöka. Ska fortsätta titta vidare på ett bra upplägg.

Trea: Tror också det kan vara vettigt att ta vissa turer med buss och få allt ordnat. Intressant att läsa artikeln och få bra tips på restauranger. Tack!

Kils: Tack för bra rekommendationer, den där restaurangen lät ju minst sagt spännande! Ni verkar ha gjort liknande som vi tänkt att man kombinerar några dagar med hyrbil och några utflykter med arrangemang.

Vi tänkte sätta oss ner i helgen och göra ett upplägg för dagarna med dem platser vi vill och hinner besöka. Flygbiljetterna är redan bokade (ons-sö, fem hela dagar), sen ska boende bokas lite beroende på hur upplägget blir.

Tack igen allihopa!