ISLAND! Tips

16 nov. 2012 12:18
Visningar: 1121
Hej!
Jag är en 19 årig tjej som nu har bestämt mig för att åka till Island, ca en veckas utflykt/semester. Jag ska åka med en nära vän och vi vill hinna med det mesta! Blå lagunen, gyllene cirkeln, valsafari, gullfoss! Ja, you name it! Jag är också sugen på en dagsvandring av något slag. Det jag nu är sugen på att veta är om någon har varit på Island och kan rekommendera ett bra boende och hur ska vi lägga upp allt?! Köpa ett slags "paket"? Verkar billigast också eftersom vi vill göra så pass mycket istället för att köpa var sak för sitt pris? Hur mycket tror ni att denna resa kommer gå på? Vi kommer vilja göra mycket utflykter men också kanske gå på nån härlig nattklubb och träffa människor.
Vart är det då bäst att "bosätta" sig under denna tid för att vara nära det mesta? Och vilken månad är den bästa att åka? Hade tänkt under mars, april eller maj någongång! Ge mig alla tips och erfarenheter! Allt uppskattas.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Desires
17 nov. 2012 15:41
Hej!
Jag har inte själv varit där, men ett par vänner var där nu i somras och blev helt begeistrade av denna ö.
De åkte runt på Island en vecka och njöt av många fina upplevelser och sevärdheter, som Geysir, Gullfoss och Thingvellir - som ingår i den Gyllene Cirkeln, Blå lagunen, ridtur vid Kjoastadir, båtfärd till vulkanön Hemön, samt trevlig utflykt runt ön, Thingvellir som numera är en nationalpark, samt vandring på lavasten till Arnastapi. De såg också sälarna Ytri-Tunga.
Här kan ni läsa deras långa berättelse med många foton och tips om fantastiska Island http://www.desires.se/#post155

.
10 jan. 2013 00:57
Har ni körkort så hyr bil det är värt varenda krona och ger er frihet att boka boende eftersom ni reser,utflykter genom turistbolagen är svindyra och ni hyr liten bil för de pengar ett par rejäla utflykter kostar

Litet länkar har du här. http://fiskeofritid.webs.com/allaislandslnkar.htm
mvh. Bosse.