Ge tips om städer i Europa

8 jan. 2011 19:26
Visningar: 979
Paris har ju sitt vackra Eiffeltorn och underbar arkitektur. I London härlig puls och musikaler, Barcelona bjuder på mycket så som Sagrada Familia och annat.
Jag vill ha tips på andra större städer som också har det där speciella som man borde se och som är unikt men ändå omtalat och välkänt.

Ett stort plus är om det finns ett Hard Rock Cafe.
Av Fredros
8 jan. 2011 23:04
Kommer just från kvällens konsert med Göteborgs symfonikerna i konserhuset vid Götaplatsen, men...

alla försattes i en magisk längtan till Wien med hjälp av J Strauss ,Lehar m fl , Wienerblut, An Schönen blauen Donau... närmare Wien kommer man inte med mindre än att man åker dit ,
då väntar förutom konserter året runt dessutom Sachertårta, Schönbrunn, Spanska Ridskolan o annan kejserlig glans från habsburgarnas storhetstid....
9 jan. 2011 00:13
Lissabon som jag varit på ett flertal gånger. Underbar gammal och ny stad! God mat och dryck. Trevligt land/folk som har sin stolthet.
Sist men inte minst: Det finns Hard Rock Café där.
Alternativ två är Aten (Athena). Gammal klassisk mark (läs på Wikipedia) men ta gärna en utflykt till hamnstaden Pireus också.
Ingemar
9 jan. 2011 03:12
Nu var det några år sedan jag var i Prag men det är en stad jag gärna återvänder till. gamla stan och kejserliga slottet är värda att se - när brorsan var på guidad tur där sa de (lite finkänsligt så där) att "se den vackra parken med alla fina statyer. Tyvärr är detta bara kopior för alla original finns i Sverige..." varpå alla svenskar hukade sig lite extra - och ölen är god och billig, framförallt om man håller sig borta från turisthaken.

Hard Rock - Check!

Florens är ett annat favoritresmål. Finns hur mycket som helst att se från arkitektur till konst. Maten är gudomlig och vinerna likaså. Dessutom nära till Chianti-distrikten.

Hard Rock - Öppnar antagligen 2011.

Liverpool är inte stort (bara lite drygt 500,000 inom stadsgränserna) men ett bra klubbliv, schysst musik, trevligt läge vid floden Mersey, gott om pubar, billigt jämfört med London och är dessutom hemstad för Liverpool Football Club.

Hard Rock - Nej! Närmaste finns i betydligt mindre charmiga Manchester.

Palma de Mallorca - Höll folk sig borta från Palma Nova, Magaluf, El Arenal etc och stannade i Palma stad skulle många inse att detta är en ganska stor stad (ca 300,000 pers) som inte är ett turistghetto längre. Trevlig stad, med gammal och intressant arkitektur, mångtusenårig historia som gjort "Mallis" till en smältdegel av kulturer, fantastiska lokala restauranger och - i o m att ön är så liten - nära till för dagsutflykter. Kanske till ett vindistrikt.

Hard Rock - Ja!
Av Desires
9 jan. 2011 19:16
Prags stad är väldigt mysig tycker jag, mycket att se och göra där.
Prag är tydligen också nattklubbarnas stad, (fast det hade vi inget intresse av att uppleva just då när vi var där). Men det är väl ändå härligt att det finns nattklubbar i denna trevliga stad, som t ex den som ligger bredvid Karlsbron och heter Karolov Lazne. Har läst att detta tydligen är en av Europa största nattklubbar med fem våningar, en musiksmak per våning, tycker det låter jättehäftigt även om jag inte upplevde det själv.. Tips o foton här: http://www.desires.se/#post47.

Hittade en direktlänk till Hard Rock Cafe i Prag: http://www.allpraha.com/d/35502/Hard_Rock_Cafe_Prague/

Annars tycker jag Rom är en underbar stad, där finns så otroligt mycket att uppleva så dit kan man återvända flera gånger. Budapest verkar också vara en mysig o vacker stad, men har ej varit där själv ännu (ska dit i mars).
Av Chris52
9 jan. 2011 21:01
Prag är en härlig stad med kultur och också nöjen. Trevligt att promenera i.
9 jan. 2011 22:44
Citerat från theelf:
Jag gillar: Oslo, Warszawa, Budapest, Prag, Dublin och Rom.

/TheE
Damn, glömde Dublin - och då är det trots allt en av mina favoritstäder.
Av Fredros
9 jan. 2011 22:47
Pengar omsatt i god mat torde få sin största utväxling i Budapest !
Svenskminnen ett annat motiv att besöka Budapest - Svensken Valdemar Langlet har en skola uppkallad efter sig. Langlet verksam samtidigt med Raoul Wallenberg fast denne är vida mera känd och Wallenberg har ett antal minnesmärken i staden, en promenad i Stadsparken leder den uppmärksamme till en minnesplats för Anna Lind, lite längre bort på andra sidan gångvägen d:o för Olof Palme...

Visst är Prag fantastiskt, men Donau öppnar upp Budapest vidare och vackrare än Moldau gör med Prag !

Budapest är också svårslaget med alla sina varma källors bad !
Av Babbo
10 jan. 2011 11:05
Har du inte varit i Dublin så ÅK :-)!