Resor till Wien

Resor till Wien

Om Wien

I Wien finns lite av allt. I den här staden möts gammalt och nytt – här finns såväl de gamla medeltida gatorna i centrum som de moderna stadsdelarna och färggranna Hundertwasserhaus.

Jämför weekendresor till Wien

Flyg till Wien när det är som billigast

Om Wien Österrike, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Matupplevelser
Weekend

I Wien finns lite av allt. I den här staden möts gammalt och nytt – här finns såväl de gamla medeltida gatorna i centrum som de moderna stadsdelarna och färggranna Hundertwasserhaus.

För konst- och kulturälskaren är Wien en drömstad. Här hittar du ett antal museer med berömda verk. Vad sägs till exempel om Wien Museum där du kan ta del av stadens historia, Belvedere, där du kan beskåda Gustav Klimats berömda verk Kyssen eller Sigmund Freud museum, som ligger i psykoanalysens faders gamla hem? Testa gärna att åka en båttur på floden Donau för att upptäcka staden från ett nytt perspektiv.Hundertwasserhaus är en stadsdel som du inte får missa om du besöker staden. Den här moderna, urbana och organiska stadsdelen erbjuder en rad intressanta sevärdheter. Hundertwasser Haus är ett färgsprakande hus som med sina organiska former nästan får Gaudís fasader i Barcelona att se stela ut. Passa också på att besöka Schönbrunn när du är i Wien. Detta gigantiska slott i barockstil med tillhörande slottspark kan nästan sägas vara motsatsen till Hundertwasserhaus. Slottet byggdes på 1700-talet och är ett av stadens främsta landmärken. Om du tycker om majestätisk arkitektur bör du dessutom besöka parlamentsbyggnaden i staden. Wien är en vacker stad som bjuder in till många spännande möjligheter och nya upplevelser.

Lauda Air - flyg till Wien?

Österrike Evano, 29 dec. 2019
Updaterad av Hawaii för 4 år sedan
7
Ska till Wien i sommar och har hittat bra pris på direktflyg från Göteborg till Wien. Flygbolaget är Lauda air och jag hittar ingen info om detta bolag. Det går heller inte att få fram bagageregler/kostnader. Någon här som rest med detta bolag nyligen? Och om någon besökt Wien med barn (9-13 ...

Sagolika julmarknader i Wien!

Österrike Desires, 30 nov. 2019
Updaterad av Desires för 4 år sedan
0
Söker du en fantastiskt julsmyckad julmarknad just nu kan jag tipsa om Wien! Vi var där i 4 dygn och tyckte det var väldigt mysigt: både stora sagolikt vackra marknader och små mysiga romantiska. Vart man än gick i denna trevliga stad var det någon julmarknad. Här kan ni titta in för mer ...

Mysigt boende mellan Wien och villach

Österrike Mathilda86, 4 feb. 2018
Updaterad av Mathilda86 för 6 år sedan
0
Hej! Jag och min kompis ska ge oss ut på en liten tågluff genom Österrike vidare ner mot slovenien. Vi vill stanna några dagar på ngt mysigt ställe längs tågrutten wien-villach och känna lite alpfeeling och bo på ngt mysigt gasthaus. Någon som har ett prisvärt/budget alternativ?

Hotell tips wien

Österrike Jeabys, 4 feb. 2018
Updaterad av Worldofmarie för 6 år sedan
1
Hej, har bokat en weekend i Wien och önskar hotelltips. Vilken stadsdel rekommenderas? ... Worldofmarie: Så nära Ringstrasse som möjligt!

Var ska man bo i Wien?

Österrike Martinau, 21 juni 2013
Updaterad av Worldofmarie för 10 år sedan
2
... Jag har bott där och jag upplever det som ett av Wiens bästa lägen. Gångavstånd till det mesta. Kolla Tripadvisor. http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g190454-d206601-Reviews-Austria_Trend_Hotel_Europa_Wien-Vienna.html ... Worldofmarie: Allt innanför Ringstrasse är centralt.

Tips på vandring/mountainbike i närheten av Wien?

Österrike Vegavega, 13 apr. 2013
Updaterad av Vegavega för 11 år sedan
0
Hej, vi ska åka till Wien runt midsommar i 5 dagar och tänkte vara i Wien två dagar. Men vill gärna vandra/köra mountainbike två dagar. Är det någon som vet en urmysig ort i närheten av Wien? Ev med utomhusbad? iom att vi är så få dagar i Wien vill vi helst inte åka för långt. Tack på ...