Resor till Wien

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Prisexempel på flyg till Wien

Wien Österrike, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Matupplevelser
Weekend

I Wien finns lite av allt. I den här staden möts gammalt och nytt – här finns såväl de gamla medeltida gatorna i centrum som de moderna stadsdelarna och färggranna Hundertwasserhaus.

För konst- och kulturälskaren är Wien en drömstad. Här hittar du ett antal museer med berömda verk. Vad sägs till exempel om Wien Museum där du kan ta del av stadens historia, Belvedere, där du kan beskåda Gustav Klimats berömda verk Kyssen eller Sigmund Freud museum, som ligger i psykoanalysens faders gamla hem? Testa gärna att åka en båttur på floden Donau för att upptäcka staden från ett nytt perspektiv.Hundertwasserhaus är en stadsdel som du inte får missa om du besöker staden. Den här moderna, urbana och organiska stadsdelen erbjuder en rad intressanta sevärdheter. Hundertwasser Haus är ett färgsprakande hus som med sina organiska former nästan får Gaudís fasader i Barcelona att se stela ut. Passa också på att besöka Schönbrunn när du är i Wien. Detta gigantiska slott i barockstil med tillhörande slottspark kan nästan sägas vara motsatsen till Hundertwasserhaus. Slottet byggdes på 1700-talet och är ett av stadens främsta landmärken. Om du tycker om majestätisk arkitektur bör du dessutom besöka parlamentsbyggnaden i staden. Wien är en vacker stad som bjuder in till många spännande möjligheter och nya upplevelser.

Mysigt boende mellan Wien och villach

Österrike Mathilda86, 4 feb. 2018
Updaterad av Mathilda86 för 1 år sedan
0
Hej! Jag och min kompis ska ge oss ut på en liten tågluff genom Österrike vidare ner mot slovenien. Vi vill stanna några dagar på ngt mysigt ställe längs tågrutten wien-villach och känna lite alpfeeling och bo på ngt mysigt gasthaus. Någon som har ett prisvärt/budget alternativ?

Hotell tips wien

Österrike Jeabys, 4 feb. 2018
Updaterad av Worldofmarie för 1 år sedan
1
Hej, har bokat en weekend i Wien och önskar hotelltips. Vilken stadsdel rekommenderas? ... Worldofmarie: Så nära Ringstrasse som möjligt!

Var ska man bo i Wien?

Österrike Martinau, 21 juni 2013
Updaterad av Worldofmarie för 6 år sedan
2
... Jag har bott där och jag upplever det som ett av Wiens bästa lägen. Gångavstånd till det mesta. Kolla Tripadvisor. http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g190454-d206601-Reviews-Austria_Trend_Hotel_Europa_Wien-Vienna.html ... Worldofmarie: Allt innanför Ringstrasse är centralt.

Tips på vandring/mountainbike i närheten av Wien?

Österrike Vegavega, 13 apr. 2013
Updaterad av Vegavega för 6 år sedan
0
Hej, vi ska åka till Wien runt midsommar i 5 dagar och tänkte vara i Wien två dagar. Men vill gärna vandra/köra mountainbike två dagar. Är det någon som vet en urmysig ort i närheten av Wien? Ev med utomhusbad? iom att vi är så få dagar i Wien vill vi helst inte åka för långt. Tack på ...

Tips för Bratislava och Wien

Österrike Saibo, 12 juli 2012
Updaterad av Saibo för 7 år sedan
3
Vi reser första veckan i oktober till Bratislava och Wien. Har Du tips på boende (tänkte ev. bo 2 n i Bratislava och 5 n i Wien) ? Har Du något tips från Ditt besök? Har ej tidigare besökt dessa platser. ... Schlyter: Hej, Lite otippat blev Marrol's Boutique Hotel Bratislava framröstat ...

Hyfsat billigt boende Wien

Österrike Mape2012, 30 juni 2012
Updaterad av Amandah för 7 år sedan
2
Hej! Söker med ljud och lykta efter bra boende i Wien, hyfsat nära stadskärna/kultur/cafeer odyl. Prisklass: billigt hotell, 300-700:-/natt Någon som har värdefulla tips? Stort tack på förhand ... Mondiano: Mitt tips är att söka här: sok.hotellin.se/City/Vienna.htm. Du har typ 100 ...