Älskar Hvar stad, tips på liknande ort på Makarska rivieran

Av Odis
26 apr. 2018 12:41
Visningar: 1062
Hejsan,

I år skall vi flyga till Split och sedan ta oss till en mysig ort på fastlandet runt Split. Kan någon tipsa om ort som påminner om Hvar stad som vi älskar?
Av Ansun
26 apr. 2018 20:52 (redigerad)
Vi gillar också Hvar, och har även gillat Makarska när vi varit dit i slutet på maj/början av juni. Då var det lagom mycket folk.
Makarska är väldigt vackert med de höga bergen i bakgrunden och det är fint med den långa strandpromenaden som man kan promenera efter. Makarska ligger 1 timma med buss från Split.
Vet inte när ni har tänkt åka, men jag kan tänka mig att i augusti så är nog Makarska inte lika mysigt då det är tjockt med folk.
Av Odis
27 apr. 2018 07:09
Hej, vi reser till Kroatien i mitten på Juli, vi har varit på Hvar samma period så vi räknar med mycket folk 😀.

Men Makarska rekommenderas före tex Baska Voda?
Av Desires
27 apr. 2018 11:08 (redigerad)
Finns SÅ många fina platser i Kroatien!
Har bara varit i Baska Voda, som är en jättetrevlig mindre stad! Är man ute efter en mer livlig stad tror jag Makarska kanske passar bättre....
KORCULA ligger ju ej på fastlandet, det är ju en ö, precis som Hvar!! MEN jag tycker den ön har mycket av det du verkar uppskatta! Staden Korcula är en väldigt pittoresk medeltidsstad (som Hvar!), den brukar kallas för "mini-Dubrovnik", eftersom den är omgiven av murar, med myllrande gränder, massor av tavernor, cafeer, barer - du kan simma mitt i medeltidsidyllen eller åka båt ut till sköna platser intill. Har du varit på Hvar i juli, så är det likadant här på Korcula - proppfullt med folk! Här har jag ett inlägg om Korcula, om du vill kika in http://www.desires.se/#post6
TROGIR också jättevacker medeltida världsarvsstad m 150 restauranger, massor med sköna gränder i en mysig stad - ja, har egentligen också allt som Korcula o Hvar, fastän ligger bara 15 min bilväg från Splits flyg! Här 1 av mina inlägg om Trogir (se sist i inlägget, varit där flera ggr) http://www.desires.se/#post194
Av Ansun
27 apr. 2018 11:09
Det beror på. Ni kanske gillar mycket liv och rörelse och då kanske Makarska passar er utmärkt fast det är högsäsong.
Kan inte uttala mig om hur det är att bo i Baska Voda, har bara besökt det över dagen.
Men jag tror att det kan vara ett bra mellanting till det lugna Brela som lägger på ena sidan (gångavstånd till Brelas fina stränder från Baska Voda) och det livligare Makarska som ligger på den andra sidan ( dock lite längre bort).
Av Odis
27 apr. 2018 12:23
Tack Ansun och Desires vi får undersöka detta ytterligare, tack snälla för er feedback!
9 maj 2019 16:28
Citerat från Odis:
Hej, vi reser till Kroatien i mitten på Juli, vi har varit på Hvar samma period så vi räknar med mycket folk 😀.

Men Makarska rekommenderas före tex Baska Voda?
ja
9 maj 2019 22:40
Citerat från Odis:
Tack Ansun och Desires vi får undersöka detta ytterligare, tack snälla för er feedback!
Vad bestämde Ni Er för? Alltd trevligt med en uppföljning! Kroatien i år igen ??
Av Odis
10 maj 2019 07:35
Hej Lisa,

Vi valde Baska Voda, mysig ort & mycket lätt att gå till stranden. Vi promenerade till Brela en dag. Fint även där men dessa var inte så livade på kvällen. Vi åkte till Makarska en kväll och det var toppen. Vi hade en bra vecka i Baska Voda men det slog inte Hvar. Vi gillar att ta de små båtarna ut till andra öar och så är det ju inte riktigt så på fastlandet. Nyfiken på ön Korcula nästa gång eller Albaniens stränder.