Brac eller Hvar med småbarn?

Av Roger75
8 feb. 2015 12:35
Visningar: 4252
Frugan och jag med våra två killar på 6 och 9 år flyger till Dubrovnik i början av Maj. Efter några dagar i staden ger vi oss vidare till Split för att vistas ca en vecka på Hvar eller Brac. Tänkte kolla om det finns någon kroatienspecialist som kan tipsa oss lite grann? Brac verkar ju sett till boende i alla fall vara betydligt billigare än Hvar. Staden Hvar verkar ju oerhört vacker, dock inte intresserad av för mycket partyliv men det kanske inte är någon större fara i Maj månad? Kikat lite på Bol och hittat lite intressanta boenden. Bad, i och med barnen står ju högst på prioriteringsordningen.

Tacksam för tips!

Mvh Fam Udenius
Av Ansun
8 feb. 2015 15:37
Jag skulle nog välja Brac då ni har barn. Hvar är otroligt vackert, men det är väldigt backigt och mycket trappor. Kanske ni kan göra en dagstur över till Hvar från Brac istället.
Av Desires
8 feb. 2015 17:38
Hej Roger!
Just ön Brac med stranden Zlatni Rat är den ö där julkalendern 2014 är inspelad! Kanske barnen såg den och tycker det är roligt att komma dit även av den anledningen...Annars - kan hålla med Ansun att Brac kan vara det bästa med barn, och även lite billigare prisnivå än Hvar. Ni kan bo i Supetar, där färjan lägger till eller i den lilla byn Bol som ligger på andra sidan ön (buss från Supetar), Bol ligger bara 10-15 min promenad från välkända stranden Zlatni Rat. Men bor ni på Brac är ju Hvar grannön, så visst bör ni absolut ta en dagstur till ön Hvar också! Här får du lite mer tips om Brac http://www.desires.se/#post93

I maj är det definitivt inget partyliv på ön Hvar - vi har varit där i juli, då väldigt mycket folk - men maj ska vara betydligt färre folk - och lugnare! Och enklare och billigare att hitta boende! Byn Hvar är nog en av de vackraste i området utanför Split. Det finns stränder även i Hvar, där barn i den åldern kan bada, inga kritvita sandstränder - men väl underbara bad i turkost vatten och klapperstensstränder - där kan du i princip hoppa i överallt! Köp badskor bara, så är det lättare att gå i, oftast sandbotten när man kommer i!
Mer om Hvar m lägenhetstips http://www.desires.se/#post10
Av Roger75
8 feb. 2015 20:20
Tack för era svar! Var just inne på Ansuns idé om en dagstur till Hvar stad. Har kikat på dina eminenta tips tidigare på din sida Desire! Var väl egentligen inne på Hvar men fick kalla fötter idag när jag såg prisnivån på Brac. Mycket familjerum för runt 300 natten, fräscht, vad det verkar. Är personligen av rastlös natur och vill gärna se mig om. Det får inte vara för liten by. Vad ska man sikta på om det blir Brac? Snöat in lite på Bol, varför vet jag egentligen inte. Fräscha boenden har jag hittat där i alla fall.
Mvh Roger
Av Desires
30 mars 2015 18:50
Färjan från Split lägger till i den lilla byn Supetar, (som jag skrivit ovan) Det är också en trevlig liten by, men inte så stor. Prisnivån i Supetar är lägre än på andra orter med mer turister. Men ni ska ju resa i maj och då är det lågsäsong i hela Kroatien, och följaktligen de billigaste priserna på lägenheter!

Jag tror ni skulle uppskatta den lilla byn Bol bättre, det går bussar dit från Supetar. I Bol finns det ett större utbud av restauranger etc, men det är en lugn ort ändå - särskilt i maj månad! Bol känner folk till mer, nog mest beroende på att den "berömda" vackra stranden Zlatni Rat ligger 15 min promenad därifrån. Läcker strand, men ganska djupt direkt där om man tar plats ute på "tungan".

Brac är en mysig ö! Hör gärna av dig om det är något mer du undrar över.
http://www.desires.se/#post93
31 mars 2015 11:38
Jag vill slå ett slag för det tredje alternativet - Korcula - ön som ligger utanför Brac och Hvar.
Här är det lugn och ro och fina sandstränder som är huvudfokus. Båtarna går från Split och det finns lite olika alternativ man kan välja.

Korcula stad är en fin gammal medeltidsstad med massor av restauranger och för bad är den lilla fiskebyn Lumbarda helt fantastisk. Längst ut på sydöstra spetsen ligger den med 3 stycken sandstränder, ett tiotal restauranger och ett lite lugnare tempo än både Brac och Hvar.
Jag bodde här i 4 veckor i september 2014 med barn.

Om detta låter intressant så kan du läsa mer här: http://runtklotet.com/category/europa/kroatien/
Har du frågor om just Korcula så svarar jag gärna här i tråden eller på bloggen.
Av Roger75
22 apr. 2015 17:33
Tackar Runtklotet! Ska kika på detta.

Har ni koll på hur det är med färjeförbindelser mellan Dubrovnik och Brac, sökt men finner inget. Är det buss till Split som gäller, vill helst undvika det.

mvh Roger