Kroatien/Hvar/Brac/Vis/Korcula

Av Mollyyy
10 apr. 2016 15:17
Visningar: 2209
Hej allihopa!

Jag har tänkt resa till kroatien i sommar. Har fått lite olika förslag, men kanske har någon här något att tillägga :)

Reser till split och vill därifrån ta mig till hvar, brac, vis och korcula. Det finns säkert fler ställen så GE MIG TIPS! Vill se så mycket som möjligt.

Finaste stränderna? Kan man åka på boat trip? zipline? finns det något vattenland/aquapark? snorkla? hur ser priserna ut?

och till den stora frågan, boende! Ska man dela upp boendet på olika platser eller är split en bra utgångspunkt och bo på och sedan ta sig runt dag för dag?

TACK :D
Av Ansun
12 apr. 2016 22:19
Jag tycker det låter som att du redan har en bra plan med att se Brac, Hvar, Vis och Korcula. Jag skulle välja att ö-hoppa mellan dessa öar och då även bo på dessa ställen. Om ni bor i Split och ska ta er runt dag för dag därifrån så hinner ni inte uppleva öarna. Jag tycker att man behöver bo några nätter på varje ställe för att hinna upptäcka stället.

Zipline finns väl i Omis på fastlandet någon mil söder om Split.
Av Trea
16 apr. 2016 08:49
Split är en bra utgångspunkt och det låter som en bra idé att besöka olika öar! Vi har bilat igenom nästan hela Kroatien och samlat våra bästa tips här:
http://www.freedomtravel.se/restips/europa/balkan/kroatien/

Om jag var ni skulle jag nog dela upp boendet lite...

Stränderna är ju oftast steniga, men det behöver inte vara något minus! En av de vackrast och mest kända stränderna är den här, som ligger på Brac:
http://www.freedomtravel.se/2015/10/zlatni-rat-en-av-varldens-vackraste-strander/

Båtturer och hyra av båtar osv finns precis överallt. Priserna i Kroatien är hyfsade, dvs billigare än i Sverige men inte superbilligt.
Av Desires
16 apr. 2016 13:01
Ja, besök olika öar och stanna några dagar på varje!

BRAC är en fin ö, särskilt lilla byn Bol där den läckra och kända stranden Zlatni Rat ligger.
Den tungliknande spetsiga udden har utsetts till Europa vackraste strand
(Daily Telegraph) och t o m rankats som en av de tio vackraste i världen (Lonely Planet).
FOTON o lägenhetstips http://www.desires.se/#post93

KORCULA urgullig liten stad på ö med samma namn: http://www.desires.se/#post6

HVAR - fantastiskt vacker ö, i byn Hvar kan du bada överallt vid klapperstensstränder, vi hittade den finaste STRANDEN Pokonji Dol - efter gatan Kristni Rat, gå till vänster om du står med ryggen åt torget.
FOTON o lägenhetstips http://www.desires.se/#post10

VIS är vår favoritö, dit åker vi varje år till den lilla rofyllda fiskebyn Komiza!
2 SANDSTRÄNDER kan du njuta av på denna ö!
- En otroligt vacker sandstrand! är lilla vackert belägna STONCICA utanför byn Vis (åk dit med hyrbil/vespa/taxi).
- Även på ön Bisevo som ligger utanför Komiza finns en fantastiskt fin sandstrand - PORAT!
FOTON o lägenhetstips http://www.desires.se/#post194, http://www.desires.se/#post167, http://www.desires.se/#post184
20 apr. 2016 13:28
Mitt favoritställe på Brac är Supetar, dvs. hotell Velaris som ligger vackert ca 1,7 km från Supetar. Härliga bad, visserligen stenstränder men ett fantastiskt vatten. Det finns ett mindre vattenland i Supetar.
Av Desires
20 apr. 2016 19:17
Ja Supetar på ön BRAC är också en gullig liten by, där färjan från Split lägger till! Byn är tillräckligt stor för att spendera några dagar i - absolut! Fint klart vatten - som alltid i Kroatien! Någon liten sandstrand fanns där, för barnfamiljer, annars stenstränder!
Men den bästa stranden på ön Brac tycker jag fortfarande är den välkända Zlatni Rat, väldigt läcker strand, alltid mycket folk där, men stranden är ganska vidsträckt så det går nog ändå att hitta ställen där det inte är så tätt mellan badhanddukarna......
Lovrecina beach nära byn Postira (1 mil från Supetar) ska också vara en väldigt fin strand, men har ej varit där själv. http://www.desires.se/#post93
Av Gojkan
9 maj 2016 08:50
Flyger till Split i slutet av augusti och vidare till Vis och såg rekommendationen om boendet i Komiza, från dig Desires. Nu var det ju fullbokat och även de två ställen som de värdarna tipsade om var bokade. Har du nått mera ställe att rekommendera i Komiza ? Hittar inget bra när jag söker själv och funderar nu på att hyra något i Vis istället.
Tips för bra boende där?
Det är min man och jag som ska dit.
/Lotta
Av Desires
9 maj 2016 18:00
Nej - så synd Gojkan att det var fullbokat - kan nämna att Kolelastra brukar vara fullbokat väldigt tidigt, där måste man vara ute minst ett halvår innan. De har ju också bara 5 lägenheter, och det är väldigt populärt så därför fort uppbokat dessvärre....

Jag har tyvärr inga tips om boende i just lilla Komiza, Dubra var alltså också fullbokat? Då kan jag bara råda dig att fortsätta kolla t ex här, jag gick bara snabbt nu in på booking.com o sökte på boende i slutet av augusti o fick upp några alla fall på http://www.booking.com, samt även på https://www.tripadvisor.se o fick upp några lediga där också. Ibland söker jag också bara på "accomodation Komiza" på google. Lycka till, hoppas du hittar något!
(Vis är också en gullig liten by, men fördelen med att bo i Komiza är att då kan man ta båten ut till ön Bisevo, där det är mysigt att vandra t den fantastiskt fina sandstranden Porat! )
Av Gojkan
9 maj 2016 20:21
Ja så är det när man inte bokar direkt.
Tack för svaret 😊