Stor guide till Kroatiens bästa resmål

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: iStock
Foto: roy, medlem sedan 2004
Foto: Thinkstock
Kroatien är solvarma klippor, gyllene stränder och hänförande historia och det är lätt att förälska sig i landet. Här får du en stor översikt över de bästa resmålen, så att du väljer rätt till sommaren.
Publicerad 29 december 2021

Kroatien är ett av sommarens mest populära resmål, med många fina orter, underbara stränder, vackra kustremsor och unika skärgård. Den här pärlan i Adriatiska havet ger dig dessutom mycket sol och avkoppling för pengarna. Har du inte varit i Kroatien så kan det vara svårt att välja vart resan ska gå. Här får du en bra översikt över alla de bästa resmålen.

Istrien – italiensk charm i norra delarna av landet

Istrien lockar med vackra stränder, fin natur, god mat, italiensk charm och aktiviteter som vandring, cykling och vinprovning. Den hjärtformade halvön ligger i norra Kroatien med populära historiska städer som Pula, Rovinj och Opatija. Det är lätt att ta sig runt med bil och det finns mycket att se och uppleva längst vägen.
Hitta resa till Istrien

Dubrovnik – storstad med mycket historia

Storstaden Dubrovnik i södra Kroatien andas mycket historia och den medeltida stadskärnan bjuder på trånga gränder och mysiga restauranger. Det är dessutom nära till havet och enkelt att ta sig till skärgården. Ta dig upp på ringmuren för bäst utsikt över staden och havet.
Hitta resa till Dubrovnik

Cavtat – barnfamiljens paradis

Cavtat är ett familjeparadis en mil utanför Dubrovnik med fina stränder, vackra klippbad och lyxiga hotell. Längst strandpromenaden finns det flera serveringar och på kajen ligger restauranger och små butiker på rad. Här pågår vardagen sida vid sida med turismen.
Hitta resa till Cavtat

Split – perfekt för citysemestern

Split är Kroatiens näst största stad och passar dig som är ute efter en citysemester med storstadspuls och historia. Här möts gammalt och nytt och det finns både uteserveringar och shopping i världsklass. Det ligger dessutom många vackra stränder nära centrum och det är nära till den vackra skärgården. Hit går både chartern och weekendresor.
Hitta resa till Split

Brac – badpärla i skärgården

Brac ligger en timme utanför Split och är en av de finaste öarna i den kroatiska skärgården. Den här badpärlan lockar med fina stränder och klart vatten. Badsugna får inte missa den berömda stranden Zlatni Rat. Förutom sol och bad kan du även ägna dig åt tennis, vattensporter och fiske. Välj mellan mysiga byar som Bol, Postire och Supetar.
Hitta resa till Brac

Hvar – Kroatiens mest solsäkra ö

Jetsetön Hvar ligger i den kroatiska skärgården och är känd för att ha vackra stränder, klara vatten och ett hett nattliv. Den är dessutom Kroatiens mest solsäkra ö och doftar oerhört gott eftersom det finns flera lavendel- och rosmarinodlingar. Hvar stad är största resmålet, men Jelsa passar barnfamiljer bättre.
Hitta resa till Hvar

Makarska rivieran – världens vackraste kustremsa

Längst dramatiska Makarska rivieran ligger badorterna som ett pärlband. Kustremsan går mellan Split och Dubrovnik och hör till en av världens vackraste. Här finns fina stränder, bra shopping och allt för en aktiv semester. Stränderna är barnvänliga och du kan välja mellan sköna orter som Makarska, Tucepi och Podgora.
Hitta resa till Makarska rivieran

Zadar – historisk stad

Zadar är en historisk stad i norra Kroatien med en fin stadskärna. Här finns det dessutom bad av hög klass, både i Zadar och på öarna som ligger i närheten. Stranden Zaton har fått mycket högt betyg av barnfamiljer.
Hitta resa till Zadar

Res till Kroatien

Charterresorna till Kroatien går mellan maj och september, med högsäsong och mest värme mitt på sommaren. Är du ute efter en mer aktiv semester finns fina nationalparker och naturreservat att besöka, vilket passar bäst under vår och höst. Hit åker du med charterbolag som Apollo, TUI, Solresor och Ving. Flygtiden ligger på drygt tre timmar.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din resa till Kroatien:

Bästa charterresorna till Kroatien
Flyg till Kroatien
Hyrbil i Kroatien

Stor guide till Kroatiens bästa resmål

Erbjudanden - Kroatien