Bol eller Supetar på Brac eller Hvar stad?

14 apr. 2017 11:03
Visningar: 4911
Hej! Vi är 2 väninnor som besöker Kroatien för första gången i augusti. Vart ska vi bo? Vi flyger till Split och har bokat sista natten där. Sedan vill vi nog bo ute på nån ö och där är vi osäkra. Det vi önskar är ett boende med balkong " mitt i smeten" och/eller utsikt mot hav och hamn....alltså inte för långt från centrum. På kvällarna gillar vi att strosa runt och sitta på uteserveringar/restauranger, så det måste finnas lite folkliv. Vad rekommenderas? Tips på boende tas också tacksamt emot. Har också läst lite om Trogir...är det ett alternativ?
Tacksam för tips / glada damer
Av Desires
17 apr. 2017 18:54
Trogir är definitivt ett alternativ, men det är ju ingen ö förstås, det är en kuststad som ligger bara 15 min bilväg från Split flygplats!! Det är en jättefin världsarvsstad/medeltidsstad, med väldigt vacker gammal stadskärna, kullerstensgator, massor av bra restauranger, barer, cafeer, shopping etc. Tror nog det skulle passa er.
TROGIR kan ni läsa om här http://www.desires.se/#post194
Övärlden utanför är också fantastisk, t ex närmaste ön BRAC http://www.desires.se/#post93, eller
HVAR http://www.desires.se/#post10
18 apr. 2017 22:20
Tack så mycket för ditt svar. Skulle du rekommendera Trogir före Hvar? Vi har tittat på en lägenhet fresh apartments, som såg ut att ligga bra. Vet du något om det?
Av Ansun
18 apr. 2017 22:48
Citerat från Solochvrme:
Tack så mycket för ditt svar. Skulle du rekommendera Trogir före Hvar? Vi har tittat på en lägenhet fresh apartments, som såg ut att ligga bra. Vet du något om det?
Trogir är mysigt, men Hvar är så mycket mysigare och vackrare tycker jag. Sen är ju även vattnet klarare ute på öarna.

Vi har bott två gånger på Fresch Apartments i Trogir och det funkar, men jag skulle inte bo där en hel vecka. Det är ganska billigt att bo där och utsikten från balkongen är enastående, men stället skulle behöva renoveras.
Vi brukar alltid bo den sista natten (ibland de sista två nätterna) i Trogir innan vi reser hem, skönt att ha nära till flygplatsen och Trogir är mysigt, men jag tycker att det har räckt med två nätter. Skulle då hellre välja att vara en vecka ute på någon av öarna som är finare och mysigare.
Jag tycker att ni ska satsa på Hvar eller Bol (på ön Brac) eller Korcula.
18 apr. 2017 22:59
Tack Ansun! Det var nyttig info du kom med.... får nog ändå kanske bli Hvar som vi tänkt först. Måste kanske även kolla upp Korcula. Ligger det långt från Split? Har du nåt bra boende att rekommendera ?
Av Desires
19 apr. 2017 08:45 (redigerad)
Ja Hvar är en fantastiskt fin ö med den enormt vackra medeltidsstaden Hvar, vi har varit där också flera ggr. Men i augusti är det proppfullt där, så jag skulle nog ej välja varken Hvar eller Korcula just i augusti. I så fall skulle ni nog välja den mindre kända orten - men mysiga - orten Jelsa på ön Hvar, och ta ngn dagsutflykt till den läckra staden Hvar. Nedan mina inlägg om dessa platser, med lägenhetstips. MEN jag vet att just dessa lägenheter är svåra att få så här sent. Bästa kroatiska lägenheterna brukar vi boka ett halvår innan, men det går säkert att hitta NÅGON lägenhet ändå, det finns massor! Lycka till!

Mitt inlägg om HVAR m lägenhetstips här http://www.desires.se/#post10
Mitt inlägg om Korcula m lägenhetstips här http://www.desires.se/#post6
Av Ansun
19 apr. 2017 09:18
Missade att det var i augusti ni skulle åka, då är det nog rätt proppfullt med folk på Hvar och inte så lätt att hitta boende så här sent men ni kan ju ha tur att hitta.
Annars så är Desires tips om den lilla byn Jelsa ett bra tips. Ett riktigt mysigt ställe med fina badställen och nära att ta bussen eller Taxi till Hvar stad om man vill besöka den.

På Korcula så bokade vi boende genom airbnb och fick en fin lägenhet med balkongen mot hamnen, bättre läge kunde vi inte haft.

Annars så kan jag tipsa om Makarska (på fastlandet nedanför Split om ni vill ha lite mer liv och rörelse, eller de mindre orterna runt omkring Makarska. Vad ni än väljer så kommer ni att bli nöjd, alla ställen ha sin tjusning och vi har gillat alla ställen vi besökt.
20 apr. 2017 16:11
Tacksam för era svar! Vi har nu prelbokat Aparment Vucetic i Hvar stad. Är det bra läge? Har också kollat på Tri sectrice...vilket är att föredra?
Av Ansun
20 apr. 2017 16:34 (redigerad)
Citerat från Solochvrme:
Tacksam för era svar! Vi har nu prelbokat Aparment Vucetic i Hvar stad. Är det bra läge? Har också kollat på Tri sectrice...vilket är att föredra?
Första gången vi besökte Hvar så bodde vi på Tri Sestrice.
Många trappor upp är det, men som belöning så har man den bästa utsikten från balkongen. Rummen är inte så stora, men det räckte för oss i alla fall. Vi satt mest ute på balkongen och njöt av utsikten när vi var hemma på rummet. Värden/pappan i huset var mycket trevlig och trots att han inte kunde engelska så förstod vi varandra. När vi skulle åka så gav han oss av sin hemgjorda likör, en fin gest 😊 Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där igen, nära till centrum och rent och fint.

Det andra stället du frågar om känner jag inte till, men läget ser väl inte helt tokigt ut. Lite längre att gå från centrum, men Hvar centrum är inte så stort så det är inte så långa avstånd trots allt.
Stället verkar ju ha fått bra recensioner på bokning.com så det är nog bra. Utsikten ser ju fin ut därifrån också.
3 juli 2017 13:30
Hur tar man sig från hamnen i Split till Tror?
Av Ansun
3 juli 2017 16:17 (redigerad)
Citerat från Wernberg:
Hur tar man sig från hamnen i Split till Tror?
Menar du hur man tar sig till Trogir från hamnen i Split?
Vi har alltid åkt buss. Den går från busstationen nere i hamnen ungefär en gång i halvtimmen och det tar ca 30 minuter till Trogir. Minns inte exakt vad det kostar, men kanske 20 kuna.
Av Desires
6 juli 2017 21:03
Ja det är enkelt o billigt att ta sig från Split t Trogir m buss, tror att det kostar ca 3-4 EUR eller ngt sådant.
Vet att man även kan åka båt fr Split t Trogir. Här mina Trogir/tips http://www.desires.se/#post194