Trogir eller Brac för barnfamilj?

Av Tidis
14 maj 2014 09:01
Visningar: 2180
Hej!

Vi ska bila till Kroatien i sommar. Planen ser just nu ut så här. Porec 5 nätter, Trogir 7 nätter. På vägen mellan dessa ställen ska vi besöka Krka nationalpark. Har också funderingar på att ta en dagsutflykt till Brac (Zlatni Rat) eller Hvar under tiden vi bor i Trogir.
Min fråga är om detta upplägg kan vara vettigt? Har förälskat mig i bilderna på Trogir och läst mig till att man tar badbåtar runt grannön Ciovo om dagarna där man badar.
Vi har tre barn. 11, 9 och 7 år gamla så det ska vara bra för dem också....
Kanske vi rent av ska boka om och bo på Brac fast besöka Trogir någon dag? Jag menar Brac (Bol - Zlatni Rat) är kanske egentligen bättre för barnen? Eller??
Har läst mycket om färjor och att det går både bilfärja och bara passagerare. Om man lämnar bilen i Trogir, kan man då gå från färjeläget i Bol till Zlatni Rat?

// Johanna
Av Ansun
14 maj 2014 09:56
Jag personligen skulle inte välja att bo 7 nätter i Trogir. Trogir är en liten och mysig stad, men 2 nätter har varit rätt så lagom att stanna där innan vi flygit hem.Ciovo dit man åker för att bada med badbåt är inte alls så mysigt tyckte vi.
Jag har inte själv varit till Brac (men det finns med i framtida planer), men jag skulle absolut välja att spendera de dagarna där istället. Ta bilfärjan över till Brac så kan ni åka runt lite och utforska ön också.
Av Hilmis
14 maj 2014 10:25
Hej!
Om ni gillar att bada kanske det inte riktigt lönar sej att bo inne i Trogir. Då kan ni bo på Ciovo. Där finns fina stränder. Nackdelen med att bo på Ciovo är att det går endast en liten bro över till Trogir, sen en liten bro över till fastlandet. Det kan lätt ta er 45 min minuter att köra ett par kilometer för att ta er med bil fron Ciovo till fastlandet.
Ett förslag skulle vara ni tar ett kort stopp i Trogir på er färd från Porec och stannar en eller två nätter i området kring Trogir eller inne i Trogir för att få den riktiga medeltidskänlsan. (Ni kan inte parkera er bil inne i Trogir antingen på fastlandet eller på Ciovo-sidan), sen fortsätter ni er färd till Split och tar färjan över till Brac. Observera att bilfärjan går till Supetar, det går endast katamaraner direkt till Bol (jag är inte hundra, men vi såg inga färjor i Bol när vi bodde där i 5 nätter) .
Från Supetar kör ni över ön till Bol, om ni har bilen med, enklast utan bil och ta en taxi för ca 40 euro till Bol.
Om ni kommer med katamaranen direkt till Bol så kan man gå till Slatni rat. Det är en liten bit men promenadvägen är mycket vacker. Barnen kommer att älska Slatni Rat!

Ni kommer säkert att få en riktigt fin semester!
Av Tidis
14 maj 2014 11:08
Hej och tack för svar!!

Boendet som är bokat ligger precis när man kommit över bron till Ciovo. Det ingår parkering. Tänker nu att vi kanske gör som så att vi har det boendet kvar men åker färja till Bol och bor en natt, vilket ger 2 dagar där. Låter bilen stå kvar vid boendet.
Har för mig att jag läst att det går färja från Trogir till Split och sen vidare till Bol?

/ Johanna
Av Ansun
14 maj 2014 11:17
Det går ju även bussar från Trogir, direkt ner till hamnen i Split där färjorna går ifrån: Smidigt och enkelt och tog lite drygt en ½ timme. Kostnad omkring 40-50 kronor (kanske t.o. att det var ännu billigare)

Jag skulle i alla fall göra så som Hilmis föreslog -Stannat till i Trogir 1-2 nätter när ni kommer från Porec och sedan fortsätta med bilen till Brac och bo där resterande nätter. Jag tror att ni kommer ångra er annars när ni bara har en enda natt att stanna på Brac.
Badvattnet i Ciovo var inte alls lika klart och fint som det är ute på öarna och Brac ser otroligt fint ut!