Tips om Split-området

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Split är Kroatiens andra största stad och vid ett besök till regionen är det Split flygplats som gäller. Utforska Split eller ta dig vidare till andra historiska städer som Trogir och Makarska samt vackra öar som Hvar och Brac.

Frågor & svar om Split-området

Väder

Kroatien Jenntan, 25 apr. 2017
Updaterad av Jenntan för 7 år sedan
6
... . Tack för svar! ... Gunillad: Vi var i Kroatien (Splitområdet) 11-21:a juni förra året. Man sa till oss då att maj-juni blivit mer och mer ostadigt på senare år. Vi hade både soliga fina dagar, storm (!) och regn. Packa sommarkläder med lite förstärkning för kallare omslag. Ta med ...

Vilken ort på Makarska rivieran?

Kroatien Gunillad, 12 okt. 2015
Updaterad av Gunillad för 7 år sedan
16
... sväng över till Bosnien och Mostar, ön Vis samt Split. Men även 3 nätter någonstans längs Makarska ... ) >Brela, har nog de bästa stränderna i området men även Baska Voda har fina stränder. > >En ... ingen mer utflykt med forsränning i närheten av Splitområdet utan det var ...

Om Split-området Kroatien, Europa

Split är Kroatien andra största stad och vid ett besök till regionen är det Split flygplats som gäller. Utforska Split eller ta dig vidare till andra historiska städer som Trogir och Makarska samt vackra öar som Hvar och Brac.

Hamnpromenaden Riva är stadens sociala centrum; historisk och samtidigt modern med en härlig blandning av lokalbefolkning och turister. Där fiskebåtarna förr lade till trängs numer uteserveringar och barer längs hela promenadstråket, alla med vacker utsikt över det adriatiska havet. Split andas ungdomlighet då det ständigt är något på gång; utställningar, konserter, musik, teater och diverse evenemang i parkerna runt omkring staden.

Split är en halvö och Kroatiens näst största stad, och ligger vackert belägen mellan bergen Kozjak och Mosor, som gränsar mot såväl inlandet som mot Adriatiska havets kristallklara vatten. Staden är perfekt att utgå från för den som vill ta sig ut i den kroatiska skärgården, antingen på en dagstur eller för en längre ö-luff. Varje dag går det båtar till bland annat Brac, Hvar, Vis och Korcula. Flygplatsen ligger endast 25 kilometer från centrum och det går lokalbuss till bland annat landets största stad, Dubrovnik.