Resor till Porec, Istrien

Resor till Porec, Istrien

Om Porec

Här i Porec kan du bo vid stranden – eller i en av de vackraste städerna i Medelhavet.

Jämför paketresor till Porec

Flyg till Istrien när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Porec

Porec Istrien, Europa

Här i Porec kan du bo vid stranden – eller i en av de vackraste städerna i Medelhavet.

När du hör lokalbefolkningen prata eller tar en titt på restaurangmenyerna så upptäcker du snart att det här området ligger mycket nära Italien. Staden tillhörde till och med landet under många år.

Innan du bokar resan hit så är det bra om du bestämmer dig för om du vill ha en sol- eller stadsupplevelse.
Är det sol och bad du är ute efter så ska du bo i Plava eller Zelena, de här badorterna ligger bara någon kilometer söder om centrum. Här finns bra stränder och de flesta hotellen har en egen pool.
Du kan också välja att bo i den gamla stan i Porec. Här bor du på en mycket liten halvö med trånga gator, medeltida stadsmurar och en världsarvsskyddad basilika. I september hålls medeltidsfestivalen Giostra med riddare, danser och shower.

I närheten av Porec finns både den sevärda grottan Jama Baredine, äventyrsparken Sky Fox, en vattenpark samt en motorsportanläggning med både gokart och offroadkörning.

Ögruppen Brijuni ligger några mil söderut från Porec. Det här var diktatorn Titos semesterparadis, komplett med en privat djurpark. I dag är de tidigare hemliga öarna öppna för allmänheten. Du kan åka hit över dagen från Porec eller staden Pula.

Båtresa Porec - Venedig

Kroatien Sandraastrom, 16 juli 2018
Updaterad av Sandraastrom för 5 år sedan
0
Hej! Är det någon som åkt båt mellan Porec & Venedig? Söker på omdömen, och får blandade svar - men många är väldigt gamla. Eller är det någon som kört med hyrbil mellan Porec & Venedig? Tack på förhand!

Porec

Kroatien Sweka, 1 apr. 2018
Updaterad av Sweka för 6 år sedan
0
Ska med familjen till Porec i sommar och letar efter bra boende, lägenhet. Vart ska man bo i Porec, önskvärt med gångavstånd till bad och in till centrum. Ska man bo på sidan där hamnen är eller på den andra sidan udden?

Porec eller Rovinj?

Kroatien Emelieh, 17 feb. 2016
Updaterad av Chris52 för 8 år sedan
5
Hej! Jag och sambon planerar en resa till Kroatsien i sommar med solresor, mer specifikt till Rovinj eller Porec för att vi ska kunna åka med solresors utflykt till Venedig. Vilket rekomenderar ni att resa till? Vi är ett ungt par som gillar vin, kultur, historia, mat, fin omgivning, och ...

Dubrovnic till Porec

Kroatien Grodanboll, 14 jan. 2013
Updaterad av Borisk för 11 år sedan
5
Hej. Jag ska i augusti till Kroatien med man och två barn (1 och 3,5 år). Vi funderar på att flyga till Dubrovnic och sen hyra bil och bila upp under en vecka till Porec för att sen vara där en vecka. Slutligen flyga hem från Pula. Vad tror ni om det? Tips annars. Har aldrig varit i Kroatien. ...

Porec i Kroatien - alla tips tas tacksamt emot!

Kroatien Sofiaaa83, 6 maj 2009
Updaterad av Aquaholic för 15 år sedan
1
Hej! Har tänkt att resa till Kroatien i september och funderar på Porec. Ni som vet något och har några råd - hör gärna av er, undrar i stort sett allt. Är det mycket turister eller känns det fortfarande genuint och gemytligt där? Hur är priserna på mat, taxi och shopping (och är ...

Porec - utflykter med bil?

Kroatien _maria_, 26 juni 2008
Updaterad av Qupido för 15 år sedan
2
Hej! Jag och sambon ska åka till Porec med Fritidsresor vecka 35 och jag är lite nyfiken på Istrien överhuvudtaget. Är det någon som kan rekommendera vart man ska åka om man hyr bil en dag? Norr ut mot Italien? Eller söder ut ner mot Pula? Eller inåt landet...? Någon som har guldkorn i och ...