Vegan på bilresan till och i Kroatien?

11 juli 2019 11:45
Visningar: 54
Hej på er!

Hela familjen (2 vuxna, 2 barn på 4 och 6 år) ska inom en vecka ge oss av på en roadtrip ner till Kroatien och som vi längtar!
Letar nu efter matställen längs vägen som serverar vegammat eller mat som kan fås vego, kanske finns här någon med erfarenhet eller idéer om detta?
Tar även tacksamt emot tips på kroatiska maträtter som redan är vegan eller som kan veganiseras.

Vi kör matstopp i:
Malmö
södra Danmark
eller Tyskland Flensburg ev. övernattning
Österrike eller Slovenien ev. övernattning

Sen kommer vi att hålla till 1 vecka på camping i Porec och utöver de dagarna resa runt till amfiteatern, Plitvice lakes, kanske även Hvar under ca 3-4 dagar.
Har kollat läget på happycow.com men tänker att många mindre caféer och matställen inte finns registrerade där så skriv gärna namnet+stad på de platser ni varit på :)

Kanske vet någon vad vegoprodukter likvärdiga typ soya/havre/tzay/tempeh/falafel osv heter i mataffärerna? Finns det växtbaserad dryck typ soya/havre/ris där nere?

Har snart googlat sönder internet så jag är jättetacksam för alla tips och råd jag kan få :)

Mvh Ulrika
11 juli 2019 23:01 (redigerad)
Heej!
Vill bara informera/påminna om att köerna vid gränserna kan vara väldigt långa nu, ibland tims-långa, så se till att bilen har olja och vatten samt att Ni själva har vätska, mat och förströelse till barnen.
Stora affärer som Konzum och Tommy har mycket att välja på. Glöm inte badskor till framför allt barnen.
Trevlig resa
Medlemmen har tagit bort svaret
12 juli 2019 10:56
Hej och tack för ditt vänliga svar!
Tar till mig all info och skriver upp olja/vatten på vår To Do-lista.
Badskorna är utprovade och nedpackade till hela familjen :)
Vet du om det finns någon viss tid på dygnet som köerna är som värst?
Citerat från Lisanilsson:
Heej!
Vill bara informera/påminna om att köerna vid gränserna kan vara väldigt långa nu, ibland tims-långa, så se till att bilen har olja och vatten samt att Ni själva har vätska, mat och förströelse till barnen.
Stora affärer som Konzum och Tommy har mycket att välja på. Glöm inte badskor till framför allt barnen.
Trevlig resa
12 juli 2019 22:40 (redigerad)
Svårt att säga, beror säkert på var Ni kör in i Kroatien. Försök undvika att komma mitt på dagen även om det för tillfället är svalare (+27). Massor av tyskar bl.a. 'invaderar' just nu eller rättare sagt hela sommaren kör de över gränserna.
På vissa ställen är myggorna väldigt 'hungriga' så något medel som dämpar klåda kan vara bra att packa ned. Glömmer Ni, så finns det en mycket effektiv salva att köpa på apotek i Kroatien som heter Fenistil. Detn finns en del andra, Synopen, men Fenistil tycker jag själv ger snabb verkan.
Försök hålla hastigheten på vägarna för det har satts upp en massa kameror.
Än en gång trevlig resa
Med bil från Split till Brac
Kroatien Jenikar, 18 apr. 2018
Updaterad av Jenikar för 1 år sedan
5
Hej, Kommer att resa med hyrbil från Split till Brac i början av juli. Landar fredag kväll. Den enda färjan vi hinner till är dagens sista kl. 21.00. Eftersom man inte kan reservera plats i förväg undrar jag om någon har erfarenhet när det gäller platstillgång. Vi vill ju ogärna bli kvar i Split ...
Bil till Kroatien med barn
Kroatien Sannagbg, 5 apr. 2018
Updaterad av Lisanilsson för 1 år sedan
4
Hej! Ni med erfarenheter av att bila till Kroatien med barn. Vi tänker så här för att snabbt komma ner till Kroatien. Dag 1 tidig morgon från Göteborg - Trelleborg - Rostock (färja) Rostock - Wals Österrike blir detta för tufft är frågan och om vi inte stannar i Wals har ni något bra ...
Bila till kroatien
Kroatien Sandrafredrik12, 23 jan. 2018
Updaterad av Blesi för 1 år sedan
5
Hej! Jag och min sambo tänkte för tredje gången ta bilen ner till Kroatien, denna gången tänkte vi ta med oss våran husvagn och hund på resan. Men min fråga är om de finns något speciellt man borde stanna och titta på på vägen, vi åker Trelleborg rostock sen vidare ner via regensburg och sen in ...
Roadtrip Balkan
Kroatien Emolis, 16 juli 2017
Updaterad av Lisanilsson för 2 år sedan
4
Snart är det dags för sommarens roadtrip på Balkan och jag tänker att måste finnas massor av människor här som kan svara på lite frågor om bilkörningen där nere. Vi flyger in Split och ut Dubrovnik och reseplanen ser ut som följer Trogir - Krka NP - Plitvice NP - Baska Voda - Mostar - Kotor - ...
Bila i Kroatien
Kroatien Sigbg, 7 juni 2016
Updaterad av Ovand för 3 år sedan
3
Hej! Vi ska bila till och i Kroatien i juli. Jag skulle vilja ha tipsm vart man ska åka och var/hur man hittar bäst boende? Vi är två vuxna och två barn/tonåring. Vi vill ha sol och bad mest men även upplevelser. Hur är vägarna där? Hur ser prisbilden ut? Ska man ha euro eller den likala ...
Vi ska bila till Kroatien, men vet inte vart. Någon som har några bra förslag?
Kroatien Kristian1, 16 aug. 2014
Updaterad av Abeoffs för 4 år sedan
8
Tjena! Vi är 3 familjer som ska åka till Kroatien sommaren 2015 och kollar lite på ställen där, men kan inte bestämma oss vart. Vi kan tänka oss där det finns "gamla stan känsla" med restauranger, lite affärer och härligt bad. Någon som har något/några förslag? Mvh/Kristian ... Abeoffs: Haj! ...

Om Kroatien Europa

Kroatien har blivit ett av Europa mest populära resmål, mycket tack vare en fantastisk kust med medelhavsklimat, kristallklart vatten och flera historiska städer.

Den långa Adriatiska kusten är naturligtvis den största dragningskraften i Kroatien, med Dubrovnik som juvelen i kronan och dess ringmur som började byggas på 1100-talet. De historiska delarna av staden hamnade på UNESCO:s världsarvslista redan 1979. Då staden passar utmärkt som historisk kuliss har tv-serier som Game of Thrones spelats in här, men även i Šibenik längre norrut i Dalmatien. Även här finns en medeltida stadskärna och strax utanför staden Kroatiens kanske vackraste nationalpark Krka, med både vattenfall och grön natur.

Split är Kroatiens näst största stad och här kan du flanera på hamnpromenaden Riva där det finns både restauranger och underhållning. Split domineras av Diocletianus palats som byggdes av romarna på 200-talet och har en helt bilfri stadskärna. Från hamnen i Split kan du sedan ta färjan till både Hvar, Brac och Vis, några av de mest populära öarna i Kroatiens skärgård. Hvar är en av de mest solsäkra öarna och ett populärt jetsetmål. Här odlas också lavendel som går att köpa överallt och har blivit ett signum för ön.