Bil till Kroatien med barn

5 apr. 2018 17:43
Visningar: 3982
Hej!

Ni med erfarenheter av att bila till Kroatien med barn.

Vi tänker så här för att snabbt komma ner till Kroatien.

Dag 1 tidig morgon från Göteborg - Trelleborg - Rostock (färja)
Rostock - Wals Österrike blir detta för tufft är frågan och om vi inte stannar i Wals har ni något bra tips på boende i Tyskland?
Kanske med pool?

Dag 2 Österrike - Kroatien /Biograd

Alla tips mottages detta ska bli en härlig upplevelse för hela familjen.
Av Birgere
5 apr. 2018 19:27
Glöm dagsfärja Trelleborg-Rostock, tar alldeles för lång tid (6h?)
Antingen tar ni nattfärjan GTB-Kiel alt Trelleborg-Rostock eller startar ni på morgonen så tar ni färjan Gedser-Rostock.
6 apr. 2018 07:39 (redigerad)
Vi bilade för många år sedan när barnen var yngre, vi valde dock att göra ett stopp på vägen ner i norra Tyskland (bor i Mälardalen) och besökte Hansa-Park för att barnen skulle ha lite roligt, på vägen hem besökte vi Legoland i södra Tyskland under en dag.

Det kommer bli många tråkiga timmar på motorväg, beror iofs barnens ålder och hur de upplever långa dagsetapper i bil. Men ni får nog räkna med köer och stopp pga mindre olyckor som kan uppstå i trafiken.

Edit: Stannade även i Erlangen och Innsbruck innan vi tog oss till Italien, ville se lite på vägen. På hemvägen från Kroatien blev det stopp i Augsburg , sedan besök på Legoland dagen efter och senare mot Würzburg för övernattning. Sedan nästan 90 mil till södra Sverige.
Av Ales
6 apr. 2018 08:47
Då vi bilar ner vartannat år så vill jag nog nästan påstå att oavsett hur ni kör - blir det omöjligt att ta sig Gtb- Österrike på en dag...
Vi kör ifrån Malmö runt 0630-0700 på morgonen via Gedser och är helt slut när vi kommer till hotellet vid 1900 - oftast blir det slutet av Tyskland (övernattar ofta vid Regensburg) ..
Denna sommar har vi nu bokat nattfärja Trelleborg- Rostock så vi ör i Rostock 0630 och då räknar vi stt vi övernattar i Österrike...

Å andra sidan beror det så klart hur fort ni kör, är ni rvå som byter av varandra och inte stannar så kanske det ändå går..:.
8 apr. 2018 18:07
När har Ni tänkt åka och hur gamla är barnen? Vissa tider under sommaren kan köerna vid gränserna in i Kroatien vara timslånga så tänk på att serva bilen ordentligt och ha med ordentligt med dricksvatten.
Några frågor som jag tycker Ni bör ställa Er. Ska Ni stanna länge? Behöver Ni bilen i Kroatien? Kanske enklare att flyga ned och hyra bil?