Charterresor till Porec, Istrien

Charterresor till Porec, Istrien

 
 
 

Porec Istrien, Europa

Här i Porec kan du bo vid stranden – eller i en av de vackraste städerna i Medelhavet.

När du hör lokalbefolkningen prata eller tar en titt på restaurangmenyerna så upptäcker du snart att det här området ligger mycket nära Italien. Staden tillhörde till och med landet under många år.

Innan du bokar resan hit så är det bra om du bestämmer dig för om du vill ha en sol- eller stadsupplevelse.
Är det sol och bad du är ute efter så ska du bo i Plava eller Zelena, de här badorterna ligger bara någon kilometer söder om centrum. Här finns bra stränder och de flesta hotellen har en egen pool.
Du kan också välja att bo i den gamla stan i Porec. Här bor du på en mycket liten halvö med trånga gator, medeltida stadsmurar och en världsarvsskyddad basilika. I september hålls medeltidsfestivalen Giostra med riddare, danser och shower.

I närheten av Porec finns både den sevärda grottan Jama Baredine, äventyrsparken Sky Fox, en vattenpark samt en motorsportanläggning med både gokart och offroadkörning.

Ögruppen Brijuni ligger några mil söderut från Porec. Det här var diktatorn Titos semesterparadis, komplett med en privat djurpark. I dag är de tidigare hemliga öarna öppna för allmänheten. Du kan åka hit över dagen från Porec eller staden Pula.

De mest populära resmålen i Porec