Barnvänligt på Makarska rivieran

31 juli 2015 22:38
Visningar: 1629
Var på Makarska rivieran är det mest barnvänlig strand, gärna långgrund om det finns eller i alla fall så 2 o 4 åringar kan leka i strandkanten och gå nån meter ut. Tucepi, Omis eller var..... ? en liten by med lite restauranger och lätttillgängligt med barnvagn.
Om du dessutom vet nåt privat boende med lägenheter nära stranden som är bra, så tipsa gärna om detta.
Funderar på att åka i höst men vet inte var det är bäst för barnbarnen. Vi har tidigare åkt två vuxna men då reser man på ett annat sätt. Märker ju skillnaden när svärdotter läser vad som finns och hur det ser ut i apartment mot när jag gör det ;)
Av Desires
2 aug. 2015 21:35
Hej!
Ser att du ej fått något svar på din fråga, jag trodde att någon som känner till dessa områden mer än jag kanske skulle svara....

Av de områden du beskriver har jag besökt OMIS en dag och tyckte det var en väldigt söt liten by som låg vackert utmed Cetinafloden (där kan man göra flodfärder och uppleva den fina miljön), Vet att det även finns sandstränder där, vilket ju är ovanligt för Kroatien. Boende där har jag inte så mycket koll på dessvärre!
Det finns även campingplats med stugor intill sandstranden där
Mer att läsa om just Omis - med foton - i mitt inlägg http;//www.desires.se/#post86

Kanske kan du hitta något boende här
http://www.omisapartments.com/omis-apartments/accommodations-omis.html
http://www.adriagate.com/sv/kroatien-destination/Omis.aspx

BRELA har jag besökt men vad jag såg där fanns det inga sandstränder precis, men några fina långgrunda stränder med småsten fanns det ju där förstås! Badskor är ju ett måste där tycker jag, lättare att gå i då, men dessa köper man ju billigast där. Så dessvärre har jag inget boende att rekommendera där heller.

När ni ska åka med barn- och barnbarn är det kanske bättre att ändå bo på hotell - jag vet av egen erfarenhet att barnbarnen älskar att leka/bada i pooler. Sist vi åkte med dem var det mest poolen som gällde, så ett boende med både pooler och havet intill vore väl det ultimata! Det enda hotellet jag hört talas om som ska vara bra för barnfamiljer i Brela är Blue Sun Soline http://www.ving.se/kroatien/brela/bluesun-soline Hotellet finns även att köpa via booking.com, hotels.com mfl

Lycka till med ert planerande och resa!
2 aug. 2015 22:45
Tack för dina svar Desires.
Själv har maken och jag varit i de flesta byar på Makarska rivieran men när man reser två vuxna tänker man som sagt inte på samma saker som småbarnsföräldrar. Har kollat Brela och lite privat boende där. Vi har nog kommit fram till att inte välja boende med pool eftersom man då inte kan barnen ur sikte en sekund.
Men vi letar vidare.
Kanske någon med erfarenhet av privat hyrande hör av sig.
Men tack!
Av Desires
3 aug. 2015 09:39
Vi hyr själva ALLTID privat på alla våra resor till Kroatien, men tänkte bara att det skulle vars bättre när man åker med barn att bo på hotell nära en strand - o med pool då.
Vad jag upplevt i Kroatien (varit där 10tal ggr på olika platser) blir det nog svårt att hitta privat lägenhet intill en barnvänlig strand....
På ön Brac finns det nog (Bol), på ön Hvar nog också. Men inga sandstränder där. Korcula har också sandstränder. Men känner ej till Makarska lika väl...
Hoppas ni hittar något bra!
18 maj 2016 19:52
I Tucepi finns ett lägenhetshotell som även har pool. Kan tyvärr ej minnas namnet på hotellet men testa booking.com så kanske du hittar det. Annars rekomenderar jag hotel Alga. Har bott där några ggr och alltid varit supernöjd!