Makarska rivieran - Podgora. Vegetarisk kost.

Av Rinia91
13 maj 2013 10:40
Visningar: 2531
Hej hej hallå!
Åker med min syster till Podgora i makarska rivieran till helgen och har lite funderingar på mat.
Jag är ju en laktosintolerant vegetarian, men jag tänkte ju ta med mig tabletter för laktos spjälkning, men hur är det med vegetarisk kost där? Vet de vad det är när man beställer mat? Något speciellt man ska tänka på?

Tack tack,
Linnéa
13 maj 2013 13:22
Podgora är helt underbart! Absolut bästa restaurangen är Primordia. De har även en trevlig bar i mitten på strandpromenaden som gör goda drinkar och brukar ha musikunderhållning på kvällarna.
Av Ziesta
13 maj 2013 18:29
Hej,

Jag är också vegetarian.. Har dock inte varit i just Podgora men väl andra delar av Kroatien. Generellt sett så tyckte jag tyvärr att de var rätt dåliga på vegetarisk mat, även om de flesta restauranger hade åtminstone något jag kunde äta. Jag misstänker dock att det blir ännu svårare för dig om du även ska undvika laktos.

På en restaurang i Split frågade jag kyparen om en viss rätt var vegetarisk.. nej, svarade han.. den verkade dock endast innehålla svamp, lök och pasta.. när jag bad honom specificera.. så efter den erfarenheten frågade jag får säkerhets skull både om en viss rätt var vegetarisk, samt om den innehöll kött/fisk/kyckling..

Jag brukar leta efter vegetariska restauranger på sidan http://www.happycow.net/ när jag ska ut och resa.. men där verkar inte finnas med något ställe i Podgora. I Split fanns det dock en som vi passade på att äta både frukost och lunch på. :-) Om ni skulle ha vägarna förbi Split..
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/vegetarisk-restaurang-i-split-antligen-split-dalmatien-kroatien-336418
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/frukost-pa-vegetariska-restaurangen-makro-vega-split-split-dalmatien-kroatien-336410