Makarska med 9 månaders bebis.

Av Dian
31 mars 2010 14:12
Visningar: 1432
Hej!

Vi åker till Makarska i slutet på maj med våran dotter på 9 månader, funderar lite på mat, värmen osv för hennes del och även våran del. Finns blöjor och sånt att köpa där?

Vi har tänkt att åka till brac och hvar som utflykt, men vi vill gärna sola, bada och slappa. Sitta på nått fin ställe och njuta av ett glas vin.
Jag som äter vegetarisk kost undrar hur utbytet av det är.

Tacksam för svar!
Av Zoca
1 apr. 2010 00:29
Hej Dian!
trevligt att ni väljer Makarska och Kroatien trots att det är ingen hög säsöng på slutet av maj kan vara behagliga tempeaturer i luften i havet som skulle passa er och din dotter bra..blöjor finns självklart och frågan lät lite konstig eftersom vi pratar om ett land mitt i europa och där kan du hitta allt som du hittar hemma (om inte mer)även om det handlar om ett lite ställe som är Makarska...Vegetarisk mat finns på många restauranger men med stor urval av sallader och färska varor du blir säkert nöjd..Röda viner som är bra: Babic,Dingac,Plavac..vita Istarska Malvazija ..Grasevina..trevlig resa..Zoca
Av Sugus
1 apr. 2010 08:47
Hej!

Slutet på maj bör innebära behagliga temperaturer även om vattnet inte hunnit bli riktigt varmt.

Som Zoca redan svarat så får du inga problem om du letar efter vegetarisk kost och gott vin.
Föds barn även i Kroatien = blöjor.
För er dotter så bör det inte vara nåt problem även om barnmaten inte alltid är samma som hemma.
När vi reste med vår dotter när hon var i samma ålder gjorde vi som föräldrar gör i de flesta länder, alltså tuggade maten åt henne.
Fanns inget behov av att köpa barnmat.

Ha en trevlig resa!
Av Dian
1 apr. 2010 12:33
Tack för era svar!

Jo det är klart det föds barn där oxå och jag förstår att det finns blöjor. Vill bara vara förberedd på allt. Frågan var kanske mer kvalliteten på blöjorna om det är värt att köpa där eller om jag ska ta med. Dom vi har hemma fungerar så bra och jag har läst att blöjorna i kroatien är mer plastiga och läcker igenom fortare än dom hemma.
Det var lite mer så jag tänkte.

Men jag tror inte det ska vara några som helst problem :-)