Supetar eller Makarska?

Av Eskada
29 juni 2012 14:33
Visningar: 6555
Hej!
Står och väljer mellan att åka till Supetar eller Makarska. Hade egentligen bokat till Supetar men då hotellet var fullt bytte vi till ett i Makarska. Nu har resebyrån hittat en privat lägenhet åt oss i Supetar, men kan inte bestämma mig för var jag vill bo. Fördelen med Supetar är att det är närmare Split där jag vill gå på marknader och sånt en av dagarna. I övrigt har jag fått för mig att Supetar är lite halvdött då det är såpass litet. Vi vill ju kunna hitta på saker på kvällar och så =) Makarska är ju längre från Split, 1,5 h istället för 45 min om jag förstått rätt, men å andra sidan känns det som att det finns mer att hitta på. Det är tydligen mer turistigt, gott eller ont? Marknader och prylaffärer borde det väl finnas mer av, men knökade stränder så man inte kan bada vill vi inte ha. Vi är en vuxen, en 16åring och en 11åring, så vi är inte där för att festa. Sol, bad och shopping + någon utflykt en dag är vad vi vill. Vilket ställe skulle ni som har mer erfarenhet av Kroatien rekomendera? Hur är priser på restauranger, marknader osv jämfört med varandra?
Lägenheten i Supetar vi blivit erbjudna heter Miranda, ligger ca 50m från både hav och centrum tydligen, någon som vet något om stället?
Tack på förhand!
Av Desires
30 juni 2012 12:02
Hej!
Har ej varit på Makarska, men i Supetar. Tror kanske att Supetar är för lugnt då för er, liten by med några få restauranger. Lätt att bada där, tom liten sandstrand. Någon shopping finns ej där, men det tar som du nog vet bara 45 min med färjan till Split, där det är enormt mycket shopping, både på den stora marknaden och i butikerna i gamla stan. Från Supetar kan ni ju även ta er till byn Bol, då är ni nära den berömda stranden
Zlatni Rat, ganska läcker strand!
Här har jag skrivit om Brac och Supetar om du vill se foton och läsa http://www.desires.se/#post93

Trogir är ju också en jättegullig stad som ligger bara 15 min bilväg från Split, man kan åka buss emellan orterna. Inte så mycket shopping där heller, förutom en jättestor marknad någon gång under sommaren. Var där i juli och då var den där, vet ej hur länge den finns där. http://www.desires.se/#post17
Av Amluma
1 juli 2012 19:43
Hej !!
Har nu varit i Kroatien på semestrar i typ 38 år phua :)) min pappa kommer därifrån !
Supetar är fint men lugnt,Bol är superfint med sin kända strand Zlatni rat . Jag föredrar Makarska rivijera !!! Där finns fina stränder,och måååånga restauranger efter varandra. Där brukar vara mkt turister men enligt mina föräldrar är det lite lugnare i år !!
Öl, vin är billigare än hemma. Du äter "billigt" ute jämfört med Sverige. Vår favorit restaurang i Makarska heter Lido.
Det finns buss dagligen in till Split. Där är det ett "måste" att gå i den gamla fina delen av Split.
Split har många cafeer läns med hamnen "riva" en stor marknad och såklar fina shopping butiker.
Tänk på att ha badskor om ni inte är vana då det är stenstränder och dom blir heta! Från Makarska finns det även dagligen båtuyflykter till dom underbara öarna,vi åkte en dag till Jelsa på Hvar,fikade och sen vidare till just Zlatni rat,Bol på Brac.
Hoppas ni får en bra semester i det undebara Kroatien.
13 maj 2013 19:15
Är sugen på båtutflykt jag med... Skall kanske bo utanför Makarska i Tucepi, och vill åka till Bol till den fin fina stranden, men har svårt att hitta information om sådant... kan man bara ta en båt på plats i Makarska utan att boka i förväg till Bol? Har bara hittat "lokatrafik" färjor till den mer "huvudstaden" på Brac, S någonting.... :P
Hjälp! Skall åka i September - Oktober skiftet. Inget bokat än dock, men sugen på Kroatien.
Av Amluma
13 maj 2013 22:41
Hej !!
Dobro dosla u preljepu Hrvatsku !! -Välkommen till det vackra Kroatien!!
Tucepi är jättemysigt. Stranden och strandpromenad var man kan gå på kvällarna. Äta & dricka gott!!
På stranden brukar det komma "säljare" som vill att ni ska åka med just deras båtar till Hvar,Brac.
Det kan ni/du absolut boka på plats lokalt annars i Makarska & ev i Tucepi.
Mina föräldrar tycker bäst om den perioden i sep-okt. Varmt skönt och inte lika många turister.
Min vänner & släktingar har just dom båt turerna. The Golden Beach -Zlatni Rat på Bol,Brac är FANTASTISK. Glöm inte en tur till det fina Dubrovnik med sin kända ringmur och gamla stad. Split likaså!
Önskar er en underbar semester !!!!