Fyrhjulsdrift nödvändigt på Island?

8 mars 2013 09:13
Visningar: 877
Hej!
Jag åker till Island i juni, och undrar om någon vet i hurdant skick vägarna är? Är det nödvändigt med fyrhjulsdrift på bilen, eller kan man skippa det om man bara har tänkt hålla sig till stora attraktioner så som gyllene triangeln, seljalandsfoss, skogafoss, reynisfjara och jökulsarlon?
Tacksam för svar!
Mvh Malin.
Av Fredros
8 mars 2013 13:12
Vi åkte Island runt på den huvudväg som då är det självklara valet, något av en "riksettta". Vi hade en vanlig hyrbil med bakhjulsdrift. Vägstandarden var dock så växlande att vi ofta tänkte, tur att man inte kör med egen bil. Fyrhjulsdrift behövdes inte för att nå någon av de större attraktioner vi besökte. Här och var fanns "vägrester" in i "inganmansland" , då kan jag tänka mig att fyrhjulsdrift är att föredra. Vi anslog 5 dagar till Island runt och lät en vandrarhemsorganisation boka övernattningar med beaktande av olika vägstandard så dagsetapperna blev rimliga.
Landskapet bytte hela tiden "ansikte".Man kan säga att naturen själv stod för en variation och underhållning vi aldrig glömmer. Vi skapade ett mantra för vår resa: "We have never seen so much beauty and shared it with so few !"
Av Trea
9 mars 2013 08:34
Jag har åkt runt hela Island i en liten japansk Hyundai Atos, superliten bil utan fyrhjulsdrift. Det gick bra! :) Så länge man håller sig till huvudvägarna ska det inte vara några problem alls. Det finns ställen på Island där man behöver fyrhjulsdriven bil, men jag tror inte att ni kommer att klara er utmärkt utan.
9 mars 2013 13:32
Tack för era svar! Skönt att slippa fyrhjulsdriften - det skiljer ju en del i pris. Det är ju vår första Islands-resa, så vi kommer nog ha tillräckligt att se efter de större vägarna :)