Islands tips

6 apr. 2012 21:55
Visningar: 2266
Jag och en kompis åker till Island i slutet av maj. Någon som har några tips på vad man bör se och göra? Vi stannar 4 nätter.
7 apr. 2012 10:01
Blå lagunen,gullfoss vattenfallet och gejsrar allt inom bra räckhåll från Reyjkjavik. Jag var där i november 2003 så då var det ju kallt men det är nog trevligare i maj.
I Reyjkjavik var det bra shopping men inte direkt billigt....passa på och ta en ridtur med islandshästarna det va kul
7 apr. 2012 19:45
Tipsen du redan fått med bla.blå lagunen geysir tingvellir och gullfoss eller kanske en ridtur är väl en bra början, du kan kolla på den gyllene cirkeln hos någon av länkarna nedan eller helt enkelt googla på det,en annan riktig höjdare är en tur med terränggående buss eller superjeep till Landmannalaugar med vacker natur och ett härligt dopp i den 35 grader varma bäcken där.

Det finns litet olika arrangörer av de turerna men här är två som brukar vara omtyckta de har dessutom massor av andra utflykter att välja mellan,kanske inte billigast men de är bra,en annan möjlighet är ju att hyra en egen fyrhjulsdriven bil och åka dit i egen regi.

http://www.superjeep.is/Excursions.aspx?id=4
http://www.mntxi.com/DAY_TOUR_Landmannalaugar_Hekla.html
Hoppas ni får en fin resa till Island.
mvh. Bosse.
7 apr. 2012 20:41
Tack för tipsen! Det lutar åt att vi hyr bil. Är det ett måste med fyrhjulsdriven bil?
8 apr. 2012 09:32
Nej ni behöver inte fyrhjulsdrivet för de större vägarna men ska man ut på de mindre vägarna mot höglandet är det klart att föredra och uppe på höglandet är det ett måste.

Till tex. Landmaannalaugar kan man ta sig med "vanlig" bil men det gäller att vara riktigt försiktig så att man inte kör sönder underredet för det kan vara rejält knöligt på sina ställen,vill man ta sig ut till kusten därifrån och slippa åka samma väg tillbaka så behövs definitivt 4wd.

Den gyllene cirkeln är en tur som ofta anordnas med buss men med hyrbil är man så mycket friare att lägga upp det i sin egen takt och lägga stoppen där man själv vill, det är nog en bra idé att ni hyr bil en eller ett par dagar de pengar hyrbilen kostar spar ni in på ett par utflykter.

Hör av dig om du undrar över nåt mer.mvh. Bosse/laplander
Av Annl
11 apr. 2012 14:28
Glöm inte att ta med er varma kläder -jag var på Island i mitten av augusti och det var inte varmt.

Ni kommer att få en kanonresa - Island är väldigt spännande!
Av Annl
11 apr. 2012 14:56
Ja, det så är det och dessvärre inte milda vindar....

Men å andra sidan finns ju fina islandströjor att handla i butikerna.
Citerat från nisse2ears:
Ja, det blåser ofta! Typ alltid.
12 apr. 2012 01:47
Helt klart är det viktigt med varma o praktiska kläder och skor för att man ska få ut det mesta av islandsresan, fast minst lika viktigt är badkläder för bada i varma källor ska man ju göra när man är där.

Vi har haft många kanondagar med 20-25 grader och nära vindstilla där också så visst ska shortsen eller zip off brallorna med speciellt om man åker mitt i sommaren.
Citerat från annl:
Glöm inte att ta med er varma kläder -jag var på Island i mitten av augusti och det var inte varmt.

Ni kommer att få en kanonresa - Island är väldigt spännande!
9 maj 2012 22:28
Tack för svaren! Vi har hyrt en bil och kommer att besöka blå lagunen när vi anländer och en dag åker vi till gullfoss och geysir och sedan kommer vi att åka den södra delen av ön bort till jökulsárlón.
10 maj 2012 14:17
Ni kommer få en kanonupplevelse med den rutten och jökulsárlón är ju häftigt, nu håller vi alla tummar för att ni får skapligt väder så ni kan njuta för fullt av resan,visst Island är så pass speciellt så det funkar i alla väder men allt blir så mycket lättare i finväder.

Det finns hur mycket som hellst att uppleva där men det är rätt att inte klämma in mer redan i planeringsstadiet ,det är ganska skönt att kunna bestämma först på plats om man är på humör för att lägga resterande tid på att flänga runt o se mer av ön eller bara såsa runt och njuta av livet i reykjaviksområdet.

Ett tips nu när ni blir på södra delen på ön är att när ni ändå är på utflykt tar en sväng till Stokkseyri och äter på den lilla mysiga restaurangen fjörubordid, även om de serverar rustik men jättegod mat av olika slag så hoppas jag att ni gillar skaldjur för deras havskräftor stekta i vitlökssmör med kulpotatis o tomatsallad med färskt franskbröd till är garanterat supergott.

Trots det litet rustika utseendet på krogen så är det inte jättebilligt där men jag tycker nog de kanske 300-500kr/pers. inkl dryck maten kostar är väl investerade livskavlitetspengar.

http://nyr.fjorubordid.is/?page_id=340

Hoppas ni får en grym resa.
Mvh. Bosse/laplander