Fråga om Iguazu

7 okt. 2011 23:55
Visningar: 1428
Hej!

Någon som varit vid Iguazufallen och kan svara på hur lång tid det tar att transportera sig från den argentinska till den brasilianska sidan? Är det tåg som gäller? Något tips på boende? Tänkte först spendera 1 dag på argentinska och en halv dag på brasilianska..räcker det?

Mvh Patric
Av Ynwi
8 okt. 2011 08:47
Tåg finns inte, det är lokalbuss ( eller taxi ) som gäller. Från Puerto Iguazus busstation tar du lokalbussen till Brasilien. Bussen stannar vid gränsen och du stämplar ut ur Argentina, men du behöver inte stämpla in i Brasilien, när bussen ev. stoppar andra gången, om du bara ska stanna i Brasilien under dagen. Åk vidare och gå av utanför Foz do Iguazos lokala busstation. Tag sen den av bussarna som går ut till fallen. Allt bussåkandet kan ta ett par timmar. Bor gör du mysigast i Argentina. 1 dag på argentinska sidan och en halv dag på brasilianska räcker fint.

Fina bilder från en annan forummedlem :
http://privat.sommarskog.se/Argentina/Texter/Iguazu/Iguazu-sv.html
Av Desires
8 okt. 2011 10:29
Hej!
Tror också det räcker fint med 1 dag på argentinska och en halv dag på brasilianska. Vi bodde på hotell Sheraton på den argentinska sidan, det var helt OK, men tyckte det var lite onödigt dyrt för de ganska små rummen! Så jag tror nog du kan hitta något mysigare för en lägre penning.
Titta här t ex
http://www.tripadvisor.se/Tourism-g312806-Puerto_Iguazu_Province_of_Misiones_Litoral-Vacations.html

Jag har en del foton från fallen om du vill titta på min reseblogg http://www.desires.se/#post103
Av Theelf
8 okt. 2011 15:34
Hej Patric,

Ser att du redan har fått finfina tips från föregående talare. Ville bara flika in med att du inte har helt fel vad gäller tåg. På den argentinska sidan av fallen åker man nämligen ett litet tåg från parkens entré till de olika fallen.

Förr sade man att den argentinska sidan var mer intressant än den brasilianska. På senare år har man emellertid byggt ut faciliteterna på B-sidan avsevärt. Numera tycker jag att man kan säga att de olika sidorna erbjuder olika upplevelser av fallen. Den argentinska sidan är dock mer svåråtkomlig och den tar längre tid att uppleva.

Som du säkert redan vet är Foz beläget i ett slags "treriksrös" där Argentina, Brasilien och Paraguay möts. Många som besöker Foz åker även över gränsen till Paraguay för att titta på ett av världens största vattenkraftverk - Itaipu.

Trevlig helg!

önskar

TheElf
Av Desires
8 okt. 2011 19:27
Hej igen!
Ja du har kanske fått tillräckligt med information nu om de mäktiga Iguazufallen (de är verkligen sevärda!!)

Men tänkte på en sak jag glömde nämnal: När vi var där (2001) gjorde vi också (från den argentinska sidan) en fartfylld, spännande o lite läskig båtutflykt i en snabb båt, de körde så nära vattenfallen som överhuvudtaget var möjligt - så vi vi blev dyngsura rätt igenom! Men i den tropiska värmen som rådde här var det bara skönt! Tyckte ändå det var en häftig båtfärd så nära de enorma fallen!!
Du kan se foton från den båtfärden och hur nära vi var på mitt inlägg därifrån som jag även refererat till i föregående svar. (http://www.desires.se/#post103, fast mina foton därifrån är inte så jättebra, de är inskannade......)
Lycka till med dina reseplaner!