Några argentinska guldkorn?

5 jan. 2016 15:17
Visningar: 1713
Hallå!

Flyger till Buenos Aires 20 januari och kommer stanna i Argentina till 28 februari. Undrar såklart om någon sitter på lite trevliga tips!?

Är intresserad av det mesta. Kanske finns det någon mysig liten by i mellersta Argentina som inte finns skriven i resehandboken..
Eller någon härlig bar/pub i Buenos Aires.
Någon speciell vandringsled i Patagonien?

Tänker mig att se detta iaf:
-Iguazú
-Salta
-Mendoza
-Perito Moreno
-El Chaltén
-Ushuaia

//Thomas
8 jan. 2016 12:35
Stort tack Biker44! Massor med bra information :)
Av Ciae
6 feb. 2017 16:39
Hej, Ser att jag är lite sent ute, men jag är svensk och har bott Buenos Aires i snart 8 år. Jag jobbar for en lokal resebyrå här i Buenos Aires och hjälper garna till om någon annan har frågor om var man bör äta / se när man är här, hur man ordnar fotbollsbiljetter eller vilken tango show som är bäst.

http://landingpadba.com/

Välkomna till "min" stad :)

Carina
Av Helen60
20 sep. 2017 21:05
Citerat från Ciae:
Hej, Ser att jag är lite sent ute, men jag är svensk och har bott Buenos Aires i snart 8 år. Jag jobbar for en lokal resebyrå här i Buenos Aires och hjälper garna till om någon annan har frågor om var man bör äta / se när man är här, hur man ordnar fotbollsbiljetter eller vilken tango show som är bäst.

http://landingpadba.com/

Välkomna till "min" stad :)

Carina
Av Helen60
21 sep. 2017 12:34
Hej Carina
Läste ditt inlägg här på reseguiden och undrar om du vill ge mig några resetips i Argentina? Jag o min man skall åka och hälsa på vår dotter som är utbytesstudent i La Plata. Planera att åka i Februari/Mars -18 och stanna i 14 dagar. Några dagar i Buenos Aries, men sen vill vi gärna se något mer av landet men känner att vi inte har så mycket tid. Vad rekommenderar du, kan din resebyrå isf hjälpa till med flygbiljetter inrikes, hotell mm?
Mvh Helen
9 okt. 2017 19:22
Hej! Själv är argentinare och har bott hela mitt liv i Argentina, vi talar argentinska spanska här men pratar svenska bara för skojs skull. Vi har ett antal världsarv i Argentina. Absolut rekommenderas att besöka:
1) Iguazú vattenfall. Om ni kommer från norr och går förbi Rio, är klok att flyga till Brasilien Foz do Iguacu flygplats. Rekommenderas både sidor, det är olika vyer. Den argentinska sidan är större. På brasse sidan finns Parque das aves, en park med allmöjliga fantastiska fåglar. På argentinska sidan finns motorbåt tur som går väldig nära vattenfallen, man blir vått. Det finns kolibri gården med allmöjliga kolibrier i luften omkring en. Det finns Aripuca som man har byggt en gigantisk kopia på en indian bur med olika urgamla träd, där måste man smaka matéört glass och rosella glass. Det finns en slags zoo som heter Biocentro, de har en fjärilars gård, med fantastiska fjärilar. Rekommenderas att hyra en sådant lounge hotel mitt i djungeln, det är så trevligt!
När ni lämnar, så har Puerto Iguazú också egen flygplats. Det finns Aerolineas Argentinas flygbolag promo biljetter om man köper minst tre sträckor.
2) Valdés Halvön mellan 15 september och 15 oktober är full aktivitet på halvön med alla djur (sydkapare, pingviner, sjöelefanter, mm), ni ska träffa en slags NatGeo dokumentär framför er, till och med valarna skådas från nära avstånd på El Doradillo stranden. Det finns i alla fall valar från juni till november, men det här datum är full djur aktivitet.
3) Ushuaia. Även om det finns en ännu sydligast by i Chile, Ushuaia är känd som världens ände. Det finns alla landskap på samma plats. Andernas sista och lägsta biten, hav, sjöar, skogar med unika träd från området. Det är trevligt att kliva in på turistiska tåget som går genom torvmarker området där fångarna brukade jobba i skogen. Bli uppmärksam att båten går inte om det är oväder, så om det är bra väder när ni ländar, rekommenderas att göra båtutflykten genast.
4) El Calafate. Enorma glaciärer på nära håll. Tänk på att mest berömda glaciären som heter Perito Moreno är större än själva Argentinas huvudstad Buenos Aires. Perito Moreno är absolut rekommenderat och det finns metall landgång så som i Iguazú, vara uppmärksam att det är lätt att glida. Det finns en utflykt att promenera i själva glaciären (trekking). Det finns en annan utflykt som tar genom Lago Argentino sjön och navigerar till Upsala glaciären och Spegazzini glaciären som är 70 meter högt. Nu som ni är i detta området, det vore kul att besöka Parken Torres del Paine i Chile som är ganska nära.
5) Mendoza. Vindistriktet. Massor vin exporteras härifrån till Europa. Vinet har utvecklats när sommelier från Frankrike började jobba i Mendoza och förbättra produktionen. Söderut från Mendoza ligger San Rafael med ett antal egna unika landskap, och La Payunia Parken, vulkanland med landskap från en annan värld. Observera att utflykten till La Payunia är privat och det är minst 6 deltagande som måste boka, boka gärna den utflykten i god tid.
6) Salta och Jujuy. Hisnande landskap. Inkakulturen. Inkarna erövrade Argentinas norvästra del, så det är mycket inka inflytelse där. Salta city är väldig bevarad från den spanska tiden, med egen spanska rådhus och typiska spanska hem. Absolut att smaka är deras piroger (empanadas). De flesta utflykterna till Salta och Jujuy går från Salta city. Absolut att besöka är Cachi, Humahuaca, Purmamarca och Tilcara. Om ni reser till Jujuy på egen hand, det är enkelt att ta sig med allmän buss som går ofta mellan städer. Klockan 11 går utflykten till den Stora Saltöknen från Purmamarca. Man når 4170 möhn på Lipán slänt.
7) Buenos Aires. Det finns allt. 24/7. Oändlig och mångsidig stad. Absolut rekommenderas att smaka argentinska biffen, argentinsk glass (Heladería Olímpica i centrum gör handgjord glass). Svenskarna frågar efter det äkta. Bortsett från tango shower, en tango milonga (tango klubb) är absolut rekommenderat, att lära sig tango eller lyssna på tango orkester live på vissa tangoklubbar. Det finns olika utflykter från Buenos Aires stad. Pampas romatiska berättelser av Evert Taube är väldig nära staden. Det finns olika turistiska gårdar som tar emot gäster. Och det finns äkta aktiviteter och platser också. Deltat är också sevärd och listad på UNESCO världsarvslistan, man besöker den bebodda delen, eller finns också möjlighet att göra kayak utflykter att närma sig det lokala djurlivet. Colonia del Sacramento i Uruguay ligger 1 timme fjärran från Buenos Aires, det är en mysig gammal portugisisk grundad stad å andra sidan världens bredaste flod (La Plata flod).
8) Hemresan. Har ni några frågor ni kan gärna skicka ett meddelande.
Mvh,
Diego Núñez
Av Ciae
12 dec. 2017 16:58
Citerat från Helen60:
Hej Carina
Läste ditt inlägg här på reseguiden och undrar om du vill ge mig några resetips i Argentina? Jag o min man skall åka och hälsa på vår dotter som är utbytesstudent i La Plata. Planera att åka i Februari/Mars -18 och stanna i 14 dagar. Några dagar i Buenos Aries, men sen vill vi gärna se något mer av landet men känner att vi inte har så mycket tid. Vad rekommenderar du, kan din resebyrå isf hjälpa till med flygbiljetter inrikes, hotell mm?
Mvh Helen
Hej Helen, hemskt ledsen för sent svar, jag trodde resguiden skulle skicka ett meddelande när någon svarade, visste inte att jag var tvungen att logga in. Hur långt har ni kommit i planeringen?

Än så länge jobbar vi bara med aktiviteter i Buenos Aires, men jag rekommenderar gärna boende (hotel, hostel, eller område för att hyra lgh beroende på vad ni tänkt er) lokala resebyråer som kan hjälpa till med flygresor etc. och andra resmål i Argentina

Boende: I Buenos Aires rekommenderar jag att ni bokar något i antingen Palermo eller San Telmo. Du hittar mer förslag här http://landingpadba.com/where-to-stay-in-buenos-aires/

Restips; precis som Diego skrev så skulle jag också rekommendera Iguazu, vattenfallen på gränsen mellan Brasilien och Argentina är helt fantastiska! Som svensk/skandinav hade jag fokuserat på norra Argentina (Iguazu, Mendoza, Jujuy) eftersom naturen och klimatet här är HELT annorlunda än det som finns i Sverige/Europa. Även om den södra delen har imponerande (och det finns pingviner!!) så påminner naturen en hel del om Skandinavien (Norge).

Att göra i Buenos Aires: jag brukar säga att den argentinska treenigheten är tango, fotboll och biff så får du med de tre i planerna så har du lyckats bra.

Har du fler frågor är det bara att höra av sig. Antingen här eller via mail på (Logga in för att se e-postadress)