Från Buenos Aires till Rio

Av Agnes89
2 okt. 2011 02:05
Visningar: 1308
Hej!!

Jag ska åka till sydamerika i 3 veckor i mitten av november. Första stoppet blir i Buenos Aires där jag planerar stanna 2-3 dagar för att sedan åka till Iguazu fallen och därefter till Rio. Är det någon som har tips på hur man tar sig mellan ställena? Flyg eller buss? Har sett att det finns nattbussar, bokar man det på plats eller hemifrån? Hur lång tid tar det ungefär med buss?
Tacksam för svar:)
2 okt. 2011 10:03
När vi var där såg vi på TV hur någon långfärdsbuss kraschat, och de kör verkligen som galningar i Argentina. Vi flög mellan platserna vi besökte, känns säkrare och snabbare.
Av Theelf
2 okt. 2011 10:30
Hej Agnes,

Jag har åkt mycket långfärdsbuss när jag har varit ute och rest: Sydamerika, Nordamerika, Asien och Australien. Det finns inget belägg för att påstå att det är osäkrare att resa med långfärsdbuss i Argentina än det är i t.ex. USA. Tvärtom tycker jag (utan att ha statistiska belägg för detta) att långfärdsbussar i Sydamerika håller mycket hög klass både avseende komfort och säkerhet. Jag har aldrig varit med om någon olycka eller andra tråkigheter vid bussresor i Argentina eller Sydamerika. Däremot råkade jag ut för en rad tråkigheter och hotfulla situationer under bussresorna med Greyhound i USA.

Agnes - jag tycker att du skall ta bussen till Foz. Efter att ha avverkat många mil i långfärdsbuss i just Sydamerika så kan jag säga att det finns inget bättre sätt att uppleva ett land på. Och du fick ju alldeles utmärkt information om just din specifika resa av medlemmen Ynwi.

Hälsar,

TheElf
Av Agnes89
3 okt. 2011 05:56
Tack för era svar! Lutar nog åt att ta buss nu!
Av Desires
3 okt. 2011 15:05
Skulle nog hellre välja att flyga dit, det verkar ändå säkrare!

Var i Argentina år 2001, först i Buenos Aires som är en häftig o väldigt speciell stad med massor att uppleva, vid den tiden hade de svåra ekonomiska problem o vi blev utsatta för fickstölder o annat elände.
Vet att läget är ett helt annat nu, mycket lugnare - och väldigt mycket billigare! Så det blir nog jättetrevligt för dig,! Skulle gärna åka tillbaka dit och uppleva landet som det är nu!
Och Iguazu är ju ett måste när man är där, det var det mest mäktiga vattenfall jag sett alla fall, 3 kilometer brett är det ju som du nog vet. Jag tyckte det var bra att se det både från argentinskt och brailianskt håll. Från Argentina-sidan går man väldigt nära fallen på stigar i varm och skön regnskogsmiljö. Men från Brasilien ser man faller mera rakt framifrån, det var också väldigt vackert att uppleva!
Vill du läsa mer om BA o Iguazu har jag en del foton o tips från denna resa här http://www.desires.se/#post103
3 okt. 2011 16:25
Vi var i BA i December 2008 och det var riktigt illa, så att det blivit bättre tror jag inte, det gäller att var försiktig och lyssna på alla varningar, själva BA tyckte vi inte hade så mycket att erbjuda med tanke på hur stor stad det är. Vi trodda på alla hyllningar innan vi åkte dit och bodde därför där i 11 dagar, enda stället vi verkligen tyckt var tråkigt och längtat bort ifrån faktiskt att man inte kan gå säker på gatorna mitt i centrum ens mitt på dagen gör det mindre kul. Så billigt var det inte heller, mat och dryck var relativt billigt men annars var det inte mycket. Resten vi såg av Argentina var fantastiskt och mycket trevligare.

Får understryka att detta är vår egna erfarenhet och åsikt då det i regel finns en del folk som gillar staden och gärna idiotförklarar de som inte tycker så :-( men jag framför dessa åsikter ändå eftersom det är oerhört viktigt att de som reser dit är beredda på vad som väntar och kan ta in mer information än allt positivt som skrivs i glättade resreportage mm.

Ett talande citat från ett mejl jag fick från en herre på BA turistmyndighet. "BA its like this, you can´t walk safely, tourists in general (USA and Europe) are too eye-catching. "

Angående buss och flyg så är det kanske inte farligare än på många andra ställen men faktum är att flyg är säkrare än buss.

Mitt slutliga råd är, lyssna inte bara på dem som säger "jag råkade inte illa ut så det är ingen fara" o.s.v. utan läs om t.ex. olika länders reserekommendationer om staden.
Av Theelf
3 okt. 2011 16:39
Varför inte strunta helt i att åka dit - det måste väl ändå vara det allra säkraste?
Av Agnes89
3 okt. 2011 20:43
Ja det finns verkligen delade meningar om Buenos Aires. Jag får bilda mig en egen uppfattning efter jag varit där och jag hoppas den blir positiv. Ska absolut lyssna på rekomendationerna.
4 okt. 2011 16:55
Hej Agnes,
Vill du spara några pesos, ta bussen (hälften så dyrt jämfört med flyget). Tänk på att det är en lång resa, ca 17timmar. Hursomhelst, nattbussarna i Argentina är bekväma så chansen är stor att du kommer att sova en hel del. Gå till Retiro, kolla avgångar och priser och boka dagen innan.
Behöver du tips i BsAs, hör bara av dig!
Suerte!