Buenos Aires mars /april

Av Jennyo
14 dec. 2009 20:33
Visningar: 1405
Jag tänkte åka till Buenos Aires o stanna där i 3 veckor, mars- april, skulle gärna ha ca 1,5 v i city o sen lika lång tid vid stranden/havet. Är det enkelt att ta sig ut till kusten samt att ordna boende där? Kan någon rekomendera ngn specifik ort vid kusten där det är fina bad, restauranger o skön atmosfär, för en tjej som reser själv?
15 dec. 2009 19:48
http://www.bytargentina.com/index.php?&cambio=1

Hej! Länken hänvisar till ett ett bolag för uthyrning av bostäder i BA. Har anlitat dom flera gånger och är mycket nöjd.

Bad säsongen är ca 3 månader och i Mars börjar det att vända och gå mot höst. Var senast i Montevideo under andra halvan av April och besökte bla Punta del Este, som är en "världsberömd" badort, åtminstone i Uruguay och Argentina, och stränderna var tomma, men dit åker innevånarna i BA på sommaren, som börjar ungefär när svensken öppnar julklapparna. Att ta sig till PdE är inte speciellt komplicerat utan man stiger på båten som korsar Rio de la Plata och sedan finns det bussar till badorterna i Uruguay. Självklart så finns det bad i Argentina, men tips om dessa får du säkert av någon annan.//arne
Av Jennyo
16 dec. 2009 21:40
tack så mycket för tipsen! kanske jag provar stränderna i uruguay istället om det är så enkelt att ta sig dit!
16 dec. 2009 22:23
http://www.buquebus.com/BQBWeb/servlet/com.buquebus.web.ArmaOfertasPrincipalEng

Hej! Ovan länken till båtbolaget för Uruguay, och vill du göra nått annat så tar du båten från BA till Colonia de Sacramento i Uruguay. En mysig, delvis gammal, stad med charm.(kolla på nätet)
. Där kan du bo några dagar och sedan tar du bussen till Montevideo. Väl framme så kan du bli kvar, för det finns stora fina playor i anslutning till staden, vissa på gångavstånd, och då har du oxå tillgång till allt du behöver och Montevideo är en fin stad och betydligt lugnare än BA och med samma prisstandard ungefär.
På busstationen finns hotellförmedling som funkade strålande och dom sätter dig sedan i en taxi som kör dig till hotellet.

Ska du åka den tiden du nämnt, så skulle jag göra det omvända. Först ta badet och sedan se Buenos Aires och jag antar att ditt flyg går därifrån och då är det ju bekvämt att vara i närheten.//arne
Av Jennyo
17 dec. 2009 22:54
Underbara tips arne! Hälsar jag från ett kallt, snöigt och blåsigt oslo, ( -12C) . Jag är ' hooked' på dina förslag, flyg till BA, båt till uruguay, lite playa, o sen tbx t BA, f en veckas storstadsliv, vinprovning etc! Cant ait to go there :)