Rundresa Argentina & Chile, hjälp!

7 juni 2018 16:43
Visningar: 163
Hej! I vinter ska jag ta en rundresa Buenos Aires- Ushuaia- Santiago- Mendoza- Iguazu- Buenos Aires (på ett ungefär) med lite olika stopp på vägen. Jag skulle vilja åka från Ushuaia till Castro i Chile men har lite svårt att hitta info och bolag som har förbindelser däremellan. Jag vill helst åka buss men är det omöjligt får jag flyga. Vet någon hur man bär sig åt?
Andra tips om destinationer, tricks, eller vad som är också välkomna!
Kram/Emma
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Jonas73
9 juni 2018 10:27
Citerat från Marywood:
Hej!

Jag skulle tro att du först får åka till Punta Arenas från Ushuaia.
Ja , det verkar mest logiskt. Även Turismo Ghisoni har en sammanställning över de bussbolag som kör mellan Ushuaia och Punta Arenas. https://www.turismoghisoni.com/destinations
Nu under lågsäsong är det få bolag men det är fler under högsäsong. Verkar ta ungefär tio timmar.

Cruz del Sur/Turibus har tre bussar i veckan (ti, to, lö) från Punta Arenas vidare till Castro. Verkar ta 34 timmar!
http://web.busescruzdelsur.cl/

När det gäller Iguazu rekommenderar jag att se vattenfallen både från den Brasilianska sidan och från Argentina. Från Brasilien får man en större överblick över fallen men jag tyckte att den större Argentinska sidan var trevligare.

Om du har tid så rekommenderar jag att göra en omväg via Montevideo och Colonia i Uruguay. Colonia är en riktigt mysig gammal stad. Från Colonia finns dagliga båtar till Buenos Aires.

Lite beroende på när du åker kan jag också rekommendera det fantsiska djurlivet på Peninsula Valdes utanför Puerto Madryn. Även El Calafate med glaciärsjön Lago Argentina och glaciären Perito Moreno är definitivt värd ett besök. Det är mäktiga krafter i rörelse när ett isberg bryter sig loss från glaciären och med ett dån störtar ner i sjön.

Hälsningar
Jonas
Medlemmen har tagit bort svaret