Första gången i Thailand

Av Sallahu
27 nov. 2011 17:51
Visningar: 7432
Har tänkt att åka till Thailand i januari.
Har aldrig varit där+?

Hur ska man göra med boende?

Ska man boka 1 natt med hotell eller boende under hela resan? Är det lätt att hitta hotell eller något slags boende där?

Var ska man åka? vilken ö? Är ute efter både bad, utflykter och shopping.

Vilken budget klarar man sig på om man är 2 pers?

Vad ska man mer tänka på inför resan, vaccin, visum mm?

Behöver alla tips jag kan få
Av Annl
27 nov. 2011 18:57
Hej,

har aldrig varit i Thailand men rest mycket till andra ställen och tänker därför svara generellt på några av dina frågor.

Varför slösa tid på att leta boende när du är på plats? Tänk på hur mycket tid det tar hemma när du kollar efter boende - varför slösa denna tid på plats då du väl hellre vill uppleva så mycket av resmålet och landet. Jag bokat alltid allt boende hemma - av denna anledning.

Vad gäller vaccinationer så är mitt tips att antingen kolla på UD:s hemsida för att få en hint om vad som krävs och sen kombinera detta med ett besök på sjukhusets infektionsklinik (som brukar tillhandahålla vaccination) eller besök en vaccinationsmottagning - de är duktiga där och vet vad som gäller.

Om krav på visum kan du också läsa på UD:s hemsida som inte alls är så dum.
Av Sierra
27 nov. 2011 19:26
Eftersom du skall åka i januari är det smart att boka hemifrån då det är högsäsong och det sällan är billigare att boka på plats då. Dessutom är det aldrig fel att veta vart man skall ta vägen när man kommer fram.

Flyger du via Bangkok har du naturligtvis den bästa shoppingen där. Stanna någon dag där innan hemresa och handla så slipper du släpa på extra prylar under tiden du är i landet. Om du inte stannar i Bangkok har Phuket det du söker: bad, utflykter och shopping. Shopping finner du inte på öarna, däremot finns det fina öar att besöka i Phukets närhet.

Budget är väldigt individuellt och svårt att ge ett generellt svar på.

Kolla med din vårdcentral ang vaccinationer.
Visum behöver du inte då du som svensk får 30 dagars uppehållstillstånd per automatik när du anländer med flyg. Planerar du att stanna längre än 30 dagar får du återkomma.
Av Sallahu
28 nov. 2011 00:07
Någon bra sida man kan titta på hotell på?

Ex i bara phuket
finns det flera olika ställer eller "öar" att åka till

vilken ska man åka till? mina frågor kanske är konstiga men har noll koll
28 nov. 2011 08:40
Börja med att läsa på om Thailand på http://www.alltomthailand.com/ samt charterbolagens hemsida! De har både bilder & filmer om orterna.
Är du ovan resenär är det nog bäst att välja en charterresa första gången till Thailand.

Generellt är Thailands västkust finast och charterbolagen erbjuder kombinationsresor med ex en vecka i Ao Nang först och sedan en vecka på Koh Lanta.

Sajten 1177 har bra resråd och info om vaccinationer: http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Vaccinationer/
Av Kentbra
28 nov. 2011 09:47
Thailand är stort och möjligheternas land.
Boka i förväg eller löäsa efter hand, beror helt på hur du är som person.
Spelar ingen roll vilket du gör. Du lär bli erbjuden både bättre och billigare boende hela tiden.
Har du ingen spikat rutt du tänker ta så ta det lugnt.
Människorna här hjälper gärna till.
Så fort man kommer bort från de värsta turistorterna så blir allt enklare och billigare, samt leendet mer äkta.
Phuket i all ära, men då kan man lika väl åka till Mallorca. Samma souvenirer, samma försäljare och skrikiga musik.
Nej, försök att hitta ditt drömställe. Res runt lite och lyssna vad andra varit.
En bra start är alltid Kaoh Dan Road i Bangkok. Här möts de flesta backpackers och det är lätt att få tips.

Jag har hittat mitt drömställe på Koh Phangan norra sida.
Lugnt och skönt. Halva priset jämnfört med Phuket och vill man festa åker man man bara söderut en mil. Full moon. Half moon, Black moon, Shiva moon bara att välja.
Av Kentbra
28 nov. 2011 09:52
Bommade din fråga om budget.
Tanten och jag har en budget på 1,000THB om dagen. Då ingår att vi reser runt lite och festar till det ibland.
Men då har vi eget boende här.
En bungalow med fläkt hyr du för 10,000THB i månaden.
Äta ute lokalt 2 pers 250 THB med öl till maten.
28 nov. 2011 10:10
Hej Sallahu!

En bra hotell site som vi brukar använda oss av är.. http://www.sawadee.com/

Tips på boende i Bangkok...http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/bossotel/
Om ni åker till Phuket kan jag rekommendera http://www.sawadee.com/hotel/phuket/katapoolside/ och http://www.sawadee.com/hotel/phuket/ricos/

Runt Phuket finns det massor av underbara stränder som tex mina favisar Laem Sing,Kata Noi,Nai Harn och Ya Nui för att ta några.Dessutom så har ni fina öar nära Phuket, som tex Koh Kai Nok,Raya,PhiPhi,Coral och Similan Islands ditt ni kan åka på dagsutflykter till! På vissa öar finns det även hotell,om man känner för att stanna någon natt :-)

Nått man får tänka på när man planerar... är att Phuket som är Thailand populäraste turistort är det rätt mycket turister på.
Men något som ni kommer att resa dit kommer ni att upptäcka att det är turister från alla världens hörn, så man kommer inte bara att höra svenska ;-)

En annan ö, som vi upplevde för först gången förra året är Koh Samui området. en liten mindre ö än Pnuket, men även den mycket fin, med härliga öar nära, som Koh Phangan,Koh Tao,Koh Nang Yuan och Anghtong National Marine Park.
Vi bodde på en lugn beach som heter Maenam beach http://www.sawadee.com/hotel/samui/theflorist/ perfekt boende mitt på Beachen, med bara 1 min till stranden, där man även äter frukost på morgonen med ön Koh Phangan i sikte :-)
Om man känner för lite mera livat, så tar man en "songthaew" taxi 15-20 min till Chaweng eller Lamai Beach från Maenam, som är dom populäraste orterna på Samui, där finns störst utbud på allt man önskar sig!

Om ni åker till Bangkok och kommer att bo där någon natt, så kan jag återkomma med tips om ställen i Bangkok ni inte får missa :-)

(Glöm ej att priset ni ser för hotellrummet är för 2 personer och oftast ingår frukost)

Lycka till med planeringen/Muangthai
Av Sallahu
29 nov. 2011 08:17
skulle man våga åka med ospecifierat boende`??
29 nov. 2011 18:17
Hej

Jag åkte till Thailand först gången med ospec boende med fritidsresor. Vi fick ett lysande boende i Karon med bara 1 min till beachen, dessutom fick vi reda på att frukosten ingick när vi kom fram.

Skulle bli mycket överaskad om inte alla resebolag har bra hotell, även för ospec boende ;-)

Så det är bara och boka :-)

Mvh/Muangthai
Av Sej
2 dec. 2011 20:48
En grej jag aldrig går och lägger mig utan är en myggmaskin, typ Spira eller motsvarande. D v s en sån där elektrisk liten värmegrej som man stoppar i uttaget och stoppar i en blå pappersplatta som är impregnerad med nåt insektsmedel. Man slipper vakna myggbiten och dessutom skrämmer den bort andra kryp också. Den har behövts även på de bästa hotell jag bott på, rekommenderas... Dom brukar finnas att köpa på en hel del affärer i Thailand, men inte på alla.
Av Sallahu
24 dec. 2011 23:06
Letar och tittar runt fortfarande, har ej kunnat bestämma mig för var exakt man ska åka eller om man ska boka boende i förväg genom sajter eller något flygoblag.

Känner mig lite av en fegis.

Vill iaf tacka för alla svar.

Återstår att se hur det sluta :)
Av Perraxx
25 dec. 2011 11:47
Jag bokar aldrig nåt i förväg om jag åker till Thailand. För det första vet man ju oftast inte hur länge man stannar någonstans, man drar ju vidare när man är nöjd. Ett bra budgetboende i Bangkok är Atlanta hotell på sukhumvit road soi 2. Där brukar jag bo i alla fall. Ligger bra till i stan, nära skytrain, bra rum, en pool ute i en mysig trädgård, bra mat, och relativt billigt. Tror vi betalade 600 baht för ett dubbelrum. Billigare om man är ensam antar jag. Jag rekomenderar att man avstår från AC och kör med fläkt på rummen från början så man vänjer sig. Brukar känna mig sjuk om jag haft AC någonstans. Skippa Phuket är mitt tips, finns ingen genuinitet för fem öre i Patong eller Charong eller nåt annat av dom där chartermonstren. Däremot kan man absolut utgå från Phuket för att enkelt åka ner till Phi Phi, Railay beach, Koh Lanta eller ännu mer söderut. Finns väl inget lättare land att resa runt i än i thailand då det känns i stort sett omöjligt att hamna fel, de kör ju med (klisterlappsprincipen). Typ blå klisterlapp på tröjan till Phi Phi, röd klisterlapp till Koh Lanta osv, och så någon som vallar en som en fårskock. Sen kryllar det ju av folk med pärmar som visar deras boenden på båten/bussen, när du kommer fram, osv. Hur enkelt kan det bli?

När det gäller maten är det bara att se till att äta där det sitter lite folk, då är maten i regel bra! detta gäller lika mycket på flådiga restauranger som streetfood. Jag äter oftast på lokala ställen. Gärna direkt på gatan. Brukar vara bra och prisvärt!
När det gäller visum, kan du stanna i Thailand i 30 dagar utan visum. Vaccinationer är de vanliga, kolla med din hälsocentral.

När det gäller budget så beror mycket på alkoholkonsumtionen. Ölen är förhållandevis dyr ( ca 60baht-90baht) om man jämför med allting annat i landet. Rimligt pris på boendet tycker jag är från 200baht-500baht/natten för 2 personer, då är det fläkt som gäller såklart och inte AC (avstå från den så håller du dig friskare) enkel lokal mat typ ris/kyckling, ris/fläsk osv bör du betala mellan 30baht-60baht lite mer för curryrätter (red curry, green curry) resa med buss eller tåg eller båt brukar vara väldigt billigt, samma priser överallt så du behöver inte springa och jämföra. Bara gå in på ett resekontor och peka vart du ska, du betalar på plats och de vallar dig till ditt mål.

Som sagt budgeten bestämmer du själv, borde lätt gå att klara sig från ca 4000/månaden per person upp till hmmm fantasisummor. Det är inga problem att bränna pengar i Thailand om man är ute efter det.

Ha en underbar resa och lycka till!!
Av Sallahu
25 dec. 2011 17:35
Börjar du med att åka till Bangkok när du åker till Thailand och åker du vidare därifrån eller hur gör du?
Av Perraxx
26 dec. 2011 12:08
Ja, Bangkok är en bra utgångspunkt! Du kan ta bussen direkt in till tågstationen från flygplatsen, tågen går ca 1 gång i timmen söderut och det finns bara en linje åt det hållet så du kan inte åka fel. OBS tågen är lååångsamma men löjligt billiga. Bussar kan vara ett bättre alternativ och de är billiga de med. Om det är ledigt brukar jag bo på Atlanta hotel i Bangkok, det är lätt att utforska staden därifrån tycker jag. Nära ploen chit skytrain station. Här en länk till hotellet http://www.theatlantahotelbangkok.com/ ett rum för 2 pers kostar runt 600 baht har jag för mig... Finns en pool oxå
Av Sallahu
27 dec. 2011 06:16
Jag förstår att de beror lite på när och med vilket bolag osv man åker
men hur länge tar det egentligebn att åka till thailand??

På vissa resor står de upp till 29 tim?!
Av Perraxx
27 dec. 2011 13:34
Jag brukar kolla lite på Momondo.se tycker det är en rätt så bra sida för reguljärflyg. Jo vissa resor blir långa tidsmässigt pga jobbiga byten. Air china är rätt billiga men brukar vara lång väntan i peking. (har inte själv flygit med dom) Thai Airways är bra och oxå direktflyg men rätt dyra (ca 11 tim). Kolla in Finnair eller Lufthansa, brukar inte vara så långt väntan där även om det såklart blir byten i Helsingfors resp frankfurt. Swissair via Zurich funkar oxå men sist jag åkte med dom tyckte jag servicen var lite sisådär. Quatar airways (ett av de allra bästa och säkraste bolagen verkar det som) flyger oxå billigt till Thailand men med byte i Doha och det brukar vara lång väntetid även där.Ska man bara var borta 2 veckor så är det billigast att ta en sistaminuten flygstol och vägra boka boende innan. Apollo brukar väl vara billigast, då går flygen oftast direkt ner till Phuket (där vill man inte stanna) men lätt att ta sig ut till närliggande öar, Phi Phi, Koh Lanta. Hoppas det hjälpte nåt!
Av Sallahu
27 dec. 2011 22:19
Alla svar har hjälpt massor :) Tack tack