THAILAND - flyg, boende mm

5 jan. 2024 08:19
Visningar: 572
Hej! Jag och min sambo skulle vilja åka till Thailand någon dag innan nyår och stanna i 2 veckor. Ingen av oss har tidigare varit i Thailand så behöver alla tips jag kan få av er. Ska man boka sin resa dit via Ving, Tui eller ska man boka flyg och boende var för sig? Vart hittar jag billigast och bäst flyg och vilken summa brukar det landa på? Vart på Thailand ska man bo och vart hittar man bäst boende? Vad vi vet nu är det väl sola, bada, snorkla, åka båt, åka ut till någon ö och/eller ta en dagsutflykt, gå på marknad, shoppa och bara ha det gött. Tacksam för alla svar! Mvh Sandra
Av Mrkala
8 jan. 2024 20:36
Mitt tips är att boka flyg och boende separat. Så kan ni besöka 3-4 ställen under 2 veckor. Annars är risken stor att man bara stannar i Phuket typ. Då missar man många fina ställen tyvärr.

Lite sämre väder runt jul & nyår så koh samui, koh phangan & koh Tao skulle ja avstå. Dom får ni ta nästa gång 😉

Hade satsat på flyg till Phuket. Stannat 3-4 nätter på nåt ställe där, sen tagit mig till koh lanta. (Long beach) 4-5 nätter. Lugnt och härlig stämning där. Inte alls som Phuket. Sedan tagit phi phi på vägen tillbaka mot Phuket. Liten fin ö med ganska högt tempo.

Passa även på att ge er ut på utflykter från de olika ställena. Snorkling är alltid bra. Maya bay. 4 island tour. Finns mkt bra.
12 jan. 2024 15:29
Hej., beror väl lite på eran reseerfarenhet men vi skulle nog rekommendera en charterresa till Phuket när ni aldrig varit i Thailand förut. Ni åker ju i typ peakseason så ni har nog inte så mycket o spara på o boka allt separat. Tar ni ett inte alltför dyrt boende så kan ni lätt ta en tripp till PhiPhi för en lr två nätter. På två veckor hinner man inte så mycket som man skulle vilja, ni ska ju ha semester..... Väl på plats kommer ni o upptäcka vad enkelt allt är i Thailand o säkert planera eran nästa resa innan ni ens har kommit hem ;-))
12 jan. 2024 16:39
Att boka separat är ju inte främst för att spara pengar, utan för att kunna vara flexibel med flygbolag, antal dagar och kunna välja hotell fritt.
Av Erik777
20 jan. 2024 17:30
Phuket är väl ett kondensat av det sämsta med Thailand. Om man aldrig varit där förut så tycker jag personligen att Hua Hin är ett bättre ställe att börja på. Turistvänligt, men inte helt förstört.