Flygpriser Påsk

Av Johanli
6 maj 2019 15:45
Visningar: 136
Hej!

Familjen funderar att återvända till Florida under Påsken 2020. Vi har varit i Florida 3ggr innan men aldrig över Påsken. Vi brukar boka flygbiljetterna så tidigt så möjligt och har därför redan börjat kika en del redan nu.

Vi ska vara borta mellan den 2/4 eller den 3/4 till den 17/4. När vi började titta på flygbiljetter förra veckan så hittade vi flyg för ca 15000 (2 vuxna & 2barn) till Miami, 16000 till Tampa och lite dyrare till Orlando, vi flyger från Köpenhamn och har sökt med max ett byte samt ej allt för lång bytestid.

När vi var inne och skulle boka igår kväll så hade priserna gått upp ca 5000kr både till Miami och till Tampa. Man kan ju undra vad det beror på, brukar det ligga runt 20-22 runt Påsken eller ska man vara lite kall och vänta lite? Någon flygexpert som har några tips?

/Johan
6 maj 2019 16:03
flygpriser ändras från dag till dag. inget konstigt alls med det. Är du flexibel så kolla också alla dagar i veckan att flyga. Det är nästan alltid billigast att flyga på en mån-ons istället för slutet av veckan.
Priserna ändras också beroende på vilken dag du söker och beställer. Under helgen är det dyrare att beställa priser har jag märkt.

Men du gör rätt i att boka långt i förväg. Men inte FÖR tidigt heller för då är det också dyrare.

Kollar själv på usa-biljetter och märker dock att priserna generellt är lite dyrare nu jämfört med förra året och för två år sedan. Men det är fortfarande billigt.

åkte till san fransisco förra året tur & retur för ca 3000kr med en mellanlandning med finnair. Bokade då ca 8-9 månader i förväg.
Av Birgere
6 maj 2019 16:05
Priserna varierar hela tiden, lägg in en bevakning på tex momondo, skyscanner, google flights osv o slå till när rätt biljetter kommer. Alla bolag har ännu inte släppt biljetterna för nästa påsk. Men att hitta biljetter speciellt till Miami för under 4k ska inte vara någon omöjlighet.