Flyga till New York

3 juni 2016 23:03
Visningar: 298
Hej!
Nästa år fyller jag 40 år i Maj. Tänkte fira min födelsedag i New York med min man. Hur bokar man flyg billigast och bäst? Är det så långt som möjligt innan eller? Vem flyger man bäst med från Köpenhamn. Inga mellanlandningar.
Tack på förhand! Tar gärna emot tips om hotell som inte är dyrare än 2000 kr natten.
4 juni 2016 08:49
Direkt från CPH flyger SAS och Norwegian. Tror inte Delta har börjat för säsongen då.
Ingen vet när det är billigast att boka, priserna går lite upp och ned lite beroende på hur mycket det bokas. SAS har kampanjer ibland som kan bli billiga. Norwegian är bäst att boka så fort de släpper biljetterna.
Det bästa är ju att kolla t.ex. Momondo och Flygresor.se för priser eller anmäl dig till flygbolagens nyhetsbrev så får du veta direkt när de har kampanjer.
Jag letar hotell i NY nu och har kommit fram till att allt under typ 2400 kr/natt på Manhattan (söder om Central Park) är hostels eller rätt sunkiga hotell. Jag reser dock i sept och det verkar vara dyrare än i maj. Jag har dock fastnat lite för Mulberry Hotel, Seton Hotel, Washington Square Hotel och Ink 48.
4 juni 2016 22:55
Var där förra året och vi åkte med SAS . Jag bokade ca 6 månader innan avresa och betalade ca 4000kr/ pers. Kollade prisutvecklingen på biljetterna och det gick aldrig under det jag betalade. De brukar köra lite kampanjer då och då så håll koll på deras sida. Vi hyrde/lånade lägenhet så där har jag nog inte så många tips. Vet dock att det ska ligga ett vid Times' Square som ska vara hyfsat, kommer inte på vad det heter just nu.....
Av Peter_o
5 juni 2016 09:13
Citerat från Humlan77:
Tack på förhand! Tar gärna emot tips om hotell som inte är dyrare än 2000 kr natten.
Jag bor för det mesta på http://sihnyc.org/guest-house/ men i år av jag för sent ute så det blir http://www.leohousenyc.com/ om ett par veckor. På dessa handlar det om $150/natt för ett dubbelrum.

Seafarers har inte frukost (mer än kaffe) men läget bra vid Union Square.

Båda bokas via resp hemsida.

/PeterO
Av Albinae
8 juli 2016 15:28
Hej! Jag kom nyss hem från min första resa till New York, och det var helt fantastiskt!! Vill absolut åka dit igen, så fort det bara går!!! Så grattis till dig som snart ska dit:)
Vi bokade flyg via Flygstolen.se i slutet av november, gav ca.6500kr för en vecka. Vi flög direktflyg från Arlanda med Delta airlines. Direktflyg rekommenderar jag starkt, klart värt det. Välj flygtider så att du kommer fram på morgonen och åker hem på kvällen lokal tid. Då kan man försöka sova på flyget och få ut maximalt av vistelsen på plats!:)
Hotell TRYP by Wyndham Times Square south, 345 West 35 Street kan jag verkligen rekommendera!! Kostade ca.1700kr/ natt den tid vi åkte, mitten av juni. Där bor jag gärna igen! Det är jättefräsht, rent och modernt och mycket bra läge. Bra utgångspunkt för att "görstaden" tyckte vi: ca. 400 m till Penn station och Madison square garden, ca.500 m till Macy's, ca .10 min promenad till Times square, Broadway och till ett bra resecentrum där vi bokade hop-on/off- buss ( Gray's är jättebra, tycker vi och andra som jag fått tips av. De flesta av deras guider är otroligt kunniga och underhållande!).
Lycka till!!:)
Av Albinae
8 juli 2016 15:47
Hej igen!:) Vi gav 10500kr för flyget för TVÅ personer, så det var billigare än vad jag mindes och skrev först!
11 juli 2016 21:37
Bokade flygbiljetter till NYC igår med avresa i mitten av juni nästa år. Fick betala 10700:- för tre vuxna och det är helt ok. Flyger från GOT med byte i London och riktigt bra flygtider.
Du efterlyser direktflyg från CPH och hur många bolag som flyger direkt till NYC vet jag inte, om konkurrensen är liten kanske priserna blir högre? Om priset är viktigt kanske ett byte i Europa vara ett alternativ. Den totala flygtiden inkl byten blir inte mer än ca 10 h per väg oavsett för vår del och det är ju helt ok!
11 juli 2016 22:07
Tack för alla tips! Blir nog att vi väntar till norwegian släpper sina biljetter. Vill gärna flyga direkt. Kollade lite på hotellen jag fick som tips😊.
12 juli 2016 19:31
Flyger ofta till USA och NY och bokar i princip alltid med SAS. Tycker de har bättre tider än Norwegian. Betalar sällan mer än 3500 kr, brukar boka då det finns kampanjer.

Hotell har jag massor med tips på, prisvärd kedja på Manhattan är Hampton Inn, både de på 35th och 31st street är riktigt bra och läget är toppen. Bägge har ofta kampanjer och då kommer man under 2000 kr /natt och dessutom ingår frukost alltid där. :)